Ha a levélküldő azt kéri, hogy kapjon értesítést, ha elolvasod a levelét, a következőt teszed ...

Megnyomom a "Send Receipt" gombot
23% (100 szavazat)
Megnyomom az "Ignore request" gombot
42% (183 szavazat)
Nem teszek (nyomok) semmit
26% (115 szavazat)
Egyéb, leírom.
10% (42 szavazat)
Összes szavazat: 440

Hozzászólások

Hint:

https://flic.kr/p/zYQfW3

(Ha a gombot nálad máshogy hívják, akkor értelemszerűen a fent említettekkel egyenértékű gombok is játszanak)

--
trey @ gépház

A nem nyomok semmit, kicsit általánosra sikerült.
Én pl. azért nem nyomok semmit, mert állítottam be alapértelmezést, hogy ignorálja.
Az első 5-öt még kézzel megnyomkodtam, hogy ignore. Aztán rájöttem... Nincs az a körülmény, ami miatt én a másik gombot akarnám megnyomni -> ignore kérdés nélkül-re állítottam a thunderbirdöm.

Szerencsere az en levelezom elrejti ezeket a baromsagokat.

> Lelőném, aki ezt a feature-t kitalálta.

Van egy tippem, hogy Exchange+outlook haza tajarol jott az aldas a vilag fele'...:)
Ha rosszmaju akarnek lenni, akkor azert, mert az exchange queueben hajlamosak beragadni a levelek, ha van kozotte nemletezo/megszunt cimzett :-D

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

az semmi, exchangebe lehet olyat is hogy level visszahivasa. exch torli ilyenkor a visszahivott levelet, a nem exch kliensek meg jot rohognek rajta :)
(volt ilyen ugyfelunk, kikuldott valami spamet veletlen ugy, hogy latszott benne az osszes partneruk cime. ezutan megprobaltak visszahivni, kb 5%-at sikerult is, a tobbi meg ezekutan megnezte alaposabban miert is akartak :))

A'rpi

(x) Egyéb, kb. a feladótól és tárgytól függ.

Én nem csinálok semmit és nem is teszek különbséget. Ha fontos, úgyis azonnal írok. Ha nem, akkor nem. Utálom, amikor valaki megpróbál presszionálni, rám hatni. Azzal csak ellenkező hatást ér el.

Hasonlóképpen azt sem bírom, amikor valakinek minden szir-szar levele sürgős és be is nyomja mindegyikre a felkiáltó jelet, hogy az. Még szerencse, hogy azt én nem látom. :D

--
trey @ gépház

Másik oldalról: amikor meg nem ír tárgyat és csodálkozik, hogy nem vesszük észre a levelét, mert ki tudja mióta elsüllyesztett levelezés mélyére teszi be a szenvedését.

Bár ezt ma sikerült valakinek kimaxolnia azzal, hogy nem az IT-re, hanem _egy_ marketingesnek küldte a levelet.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

"Utálom, amikor valaki megpróbál presszionálni, rám hatni."

Kérdés hogy ez-e a cél. Én szeretem tudni hogy az illető olvassa-e amit írok. Én is visszaigazolom (személyes ismerősöknek) az ilyesmit. Mert miért ne? Nem érzem magam válaszra kényszerítve, de legalább tudják, hogy vettem a lapot. Van amikor nincs is mit írnom azon túl, hogy oké. Akkor nem egyszerűbb egy sima visszajelzés, hogy elolvastam? :)

El tudom képzelni, hogy ez egy okos és hasznos funkció, ha az embereknek más lenne a hozzáállása még működne is :)

Ha megbeszélt vagy várt levélről van szó, vagy a küldője egy bizonyos bizalmi kategóriába tartozik akkor visszaigazolom, különben általában nem.
Ha marketing, akkor többnyire a levél végén a leiratkozás szöveget keresem.
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Nekem sose volt még gondom az ilyesmivel. Tényleges spam-et, átverős, lehúzós levelet nem igazán kapok meg a levélfiókomba, megy azonnal a spam mappába. Rendes hírleveleket kapok, azokra pedig az a jellemző, hogy normálisan le lehet iratkozni, mert nekik se érdekük, hogy felkerüljenek mindenféle spam listára.

Sziasztok,
Céges levelezésnél nagyobb eséllyel rábökök ( Persze ismert feladótól, vagy ha más okból indokolt a levél esetén), magánlevelezésnél pedig a sok apróság függvénye a dolog ( feladó személye, van-e értelme egyáltalán, stb) - de ott inkább ignore az eredmény.
Üdv,
LuiseX

Cégesnél automatán küldi a visszaigazolást a levelező, ha én vagyok a címzett.
Magánban meg többnyire nem küldök ilyesmit vissza.

Zavard össze a világot: mosolyogj hétfőn.

a levelezokliensem nem tamogatja ezt a felado oldali feature-t...

--
"nem tárgyszerűen nézem a dolgot, hanem a vádló szerepéből. Sok bosszúságot okoztak, örülnék ha megbüntetnék őket - tudom gyarló dolog, de hát nem vagyok tökéletes." (BehringerZoltan)

A thunderbirdben a globális beállítások közt beállítottam, hogy minden tértivevényt hagyjon figyelmen kívül (végül is lehet ez egy globális ignore)
A mutt meg ilyeneket eleve nem kezel.

szerencsere nagyon ritkan jon ilyen level, es annak altalaban oka is van (szamlat kuldenek pl. vagy valami emlekeztetot) igy ra szoktam nyomni. plane hogy ezek altalaba olyanok, hogy ugyse tudnek semmi ertelmeset irni ra valaszul (max annyit hogy: ok, vettem), igy legalabb egyszeruen nyugtazom hogy celbaert.

A'rpi

Megnyomom a "Delete" gombot.

Na jó ... beállítom a levelezőklienst hogy ne is zaklasson ilyen hülyeséggel :-)

A másik nagy hülyeség egyébként a "fontos" levél. A kollégák írtak is egyszer egy miltert postfixhez ami a sürgős leveleket véletlenül 1-2 napra várakozási sorban tartotta volna, de élesíteni már nem merték :-D

Cégesen be van állítva, hogy automatikusan küldje a jelentést, és be van állítva, hogy automatikusan mindig kérje a jelentést.

Magánlevelezésben nem kérek, és ha valaki kér, akkor egyedileg döntök. De általában aki magánlevelezésben ilyesmit kér, az egyébként is valami tévedés/spam. Haverok, család nem kér ilyesmit.