Fizetik a túlórádat?

Címkék

Nem, ha többet kell dolgoznom, így jártam.
20% (81 szavazat)
Nem, de kapok helyette másik szabadnapot / elmehetek pár órával hamarabb máskor kompenzációként.
37% (150 szavazat)
Igen, de kevesebbet, mint az alap órabérem.
3% (12 szavazat)
Igen, pont annyit óránként, mint az alap órabérem.
8% (33 szavazat)
Igen, többet, mint az alap órabérem.
17% (71 szavazat)
Vállalkozó vagyok / komoly tulajdonrésszel rendelkezem, a saját osztalékomért dolgozom többet ilyenkor.
11% (46 szavazat)
Nincs munkaviszonyom.
4% (17 szavazat)
Összes szavazat: 410

Hozzászólások

Túlórát nem fizetnek, de le lehet csúsztatni.
Ezt mind a munkaadó, mint a munkavállalók többsége egymás javára elég nagyvonalúan kezeli.
A lényeg, hogy a munkát el kell végezni!
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Tegyuk hozza, mar amelyik orszagban. Itt Ausztriaban pl. ez egy teljesen legalis es bevett formaja a valtozo piaci igenyekhez valo alkalmazkodasnak. En pl. akkor jovok, akkor megyek amikor akarok, senki meg sem kerdezi, hogy miert van eppen +29 vagy -10 oram, a melo meg van csinalva es kesz. Sztem ez igy egeszseges.

--
Pásztor János
Üzemeltető Macik

Ez lazan emlekeztet arra, amikor egyszer egy allasinterjun azt mondta a leendo fonok, hogy a munkat elvegezhetem 1 ora alatt is, es akkor a tobbi az en "hasznom", azt ot nem erdekli.

A szepseghiba mindosszesen annyi volt, hogy elotte azt beszeltuk,
hogy meg hany ember kellene (3-4) mellem, hogy egyaltalan el legyen vegezve "a munka".

A vegefele mar tobb emberrol szo sem volt, es meg ezt az aranykopest is elejtette.

Mosolyogtam egyet kezet fogtam vele es eljottem.

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Ja, ez nem ilyen. A hivatalos heti munkaora-keret 38,5 ora, annak nagy atlagban meg kell lennie (ez egy evre nezve). Ergo az idobeosztas nagy mertekben tolem fugg.

Ami a tulorat illeti, vannak un. all-in szerzodesek (pl. az enyem is), ami ugy mukodik, hogy bizonyos tulora havi szinten benne van a szerzodesben. A benne foglalt tulora mennyisege attol fugg, hogy mennyivel van a kollektiv szerzodesben szabalyozott szakmai minimum felett a fizetesed.

En ugy csinalom, hogy havi szinten 1-2 ora pluszban vagyok, az honap vegen elveszik, de a honapon belul van olyan, hogy megszaladok plusz 10-15 orara, aztan a kovetkezo heten meg lazan jarok be...

--
Pásztor János
Üzemeltető Macik

Nem, de ha nem túlórázom, akkor húzzák a szájukat.

+1

Nálunk úgymond elvárják, hogy az ember túlórázzon, ugyanis ha az ember túlórázik az neki jó, ugyanis közben tud tanulni stb... Mondjuk télen meg rossz időben egy picit tovább bent maradok, de amikor 79583274659823745 ágra süt a nap, akkor általában idő előtt felkapom a táskámat és húzok el :D

Túlórát nem (csuszi és rugalmas munkaidő van helyette / mellette), készenlétet fizetik.

--
trey @ gépház

Nálunk fizetik a túlórát papirforma szerint, ráadásul nem borítékban jön, hanem utalva a következő havi fizuval. A ritka kivételek közé tartozik a cég....
-------------------------
Dropbox refer: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @ présház

Rugalmas munkaidőben dolgozom, nem jár pluszpénz és csúsztatás sem, ha többet dolgozok. Cserébe az átlagosnál magasabb a fizetésem, úgyhogy ez nem túlzottan zavar, ahogy az a pár (tavaly 2) hívás sem, ami évente befut kellemetlenebb időpontokban.

Mi nem túlórázunk, csak tovább bennt maradunk.

Hivatalosan nincs túlóra - tanár vagyok.
--
Fight / For The Freedom / Fighting With Steel

A munkatársaim sokat túlóráznak (amit csak csúsztatni lehet, de mindeki többet dolgozik, mint csúsztat), én és egy másik kollégám ahhoz szoktattuk a céget, hogy nem túlórázunk, és nincs belőle semmi para. A többiek elkapatták a céget, mi nem. Szóval a túlórázás a kedves munkavállaló felelőssége is
-
JVM futásidejű monitorozása

Eddigi tapasztalataim szerint létezik:

1. Túlóra mérve, fizetve. <- alkalmazottak orrba-szájba csaltak
2. Nem "várjuk el". Azaz nincs túlóra nem is fizetik, mert "nem kell" túlórázni, de máshogy nem készülsz el.
3. Van túlóra, fizetik is, de engedélyköteles. 3 nappal előre be kell jelenteni jóváhagyatni. Utólag akkor sem fizetnek, ha megcsináltad de nem volt jóváhagyás. Az év felére elfogy a túlóra kvóta azaz onnantól ingyenes...
4. Van túlóra, lecsúszhatod a perióduson belül. Ha az utolsó napokban tolod elveszted.
5. Munkaidőben nem csinálhatod a munkád (lévén hogy nem zavarhatod a felhasználókat) emiatt cseszegetnek "miért nem dolgozol". Majd megcsinálod munka után, de ugye minek engedélyezzenek túlórát annak aki napközben nem melózik? ;-)
6. Van túlóra lecsúszhatod de "most épp nem". A 10. alkalom után meg nem fogod megkérdezni, hogy akkor épp most miért nem jó a csúsztatás.
7. Van túlóra, engedélyköteles, de mivel a céges megbeszélések az időeltolódás miatt rendre rendes munkaidőn kívülre tolódnak elmegy arra... A munkavégzés miatti túlórákat felesleges bejelenteni, mert nem hagyják jóvá a kvóta miatt.

Nalunk change management miatt elore tervezett tulorak vannak, ezeket fizetik. A keszenletet szinten fizetik. Ad-hoc jellegu tulorat is fizetik (major incident, stb), ertelemszeruen ez adott keszenletes kollegara harul - annyi a megkotes, hogy ilyenkor meg kell szakitani a keszenletet erre az idore es tulorat szamolni helyette. Hianyossagnak tartom, hogy ha a keszenletes tulorazik, akkor sok helyen nincs secondary on-callos, igy tulora kerul elszamolasra, mig ugyanaz az ember kozben keszenletes is.
Lehetoseg van lecsusztatni a tulorakat, szabadnappa valtozik, ami fura, mert az rendben van, hogy lecsusztatja valaki, de nem szamolnak hozza pihenonapot (mondjuk vasarnap 10 oran keresztul csereltel bladecentert, akkor ki kellene fizetni a tulorat es jarna utana pihenonap is.).

A tulorat amugy a munkaltatonak kellene elrendelni es nem vagy koteles elfogadni, a kvota pedig kozos megegyezessel bovitheto.

Nem fix a munkaido a gyakorlatban igy nem kapok erte semmit, viszont nincs belole problema ha valaki heti 2-3 nap be se megy az irodaba.
Es a fizetes is rendben van.

--

"You can hide a semi truck in 300 lines of code"

Nincsen túlóra, de ha szabizás van, akkor egymást szopatjuk vele. A következőképpen néz ki (1 főnök + 2 beosztott):

- a főnököt nem lehet helyettesíteni
- egyszerre csak egy ember lehet szabin
- a rendszergazdák egymást helyettesítik (de a főnök is besegíthet, a kötetlen munkaideje terhére :D)

Ha a kolléga nem jön vasárnap, akkor vagy én, vagy a főnököm megy helyette. Ha pedig hétköznap nem jön, akkor szintén valamelyikünknek +4-5 óra aznapra (amit nem kapok vissza, csak úgy 50%-ban (másnap késhetek 2-2,5 órát)). Kompenzációt jelenthet, hogy havonta max. 1-2 alkalommal, ha dolgom van, elmehetek munkaidő végezte előtt 2 órával. Ki van ez centizve... Jobb szeretném, ha tudnék magamon segíteni.

------------------------------------------------------------------------------
www.woodmann.com/searchlores/welcome.htm

Rugalmas munkaidő. Akkor dolgozom, amikor szükség van rám. Persze, 40 órás munkaviszonyként kategórizálnak, átlagosan viszont bőven többet dolgozom heti 40 óránál. Így jártam.

Kifizetik, az Munka Törvénykönyve által eőírt mértékben (1.5x szorzó?), de egy szombat 5:20-vasárnap 20:00 túlórát, alvás és megszakítás nélkül már neccesen vesznek be...

--
A gyors gondolat többet ér, mint a gyors mozdulat.

Nálunk kérdés nélkül. A vasárnapi 200%-os pótlékkal együtt. És ha éjjel 22 és reggel 6 között van, akkor arra még rájön a 15% éjszakai pótlék is. Ezt is törvény írja elő.
De 7-8 órás hétvégi meló nagyon ritkán akad (ahhoz nagyon nagy hiba kell), általában 2-3 órás túlóra jön össze hétvégére, az is viszonlyag ritkán.

Hali!

Nincs olyan nálunk, hogy túlóra... darabra fizetnek az elvégzett munka után... tolom a melót, mint az állat, hogy a lehető legtöbbet ledaráljam a legrövidebb idő alatt... persze ésszerű kompromisszumokkal, mert ha a minőség ellenőr elmeszel akkor baxhatom :-(

Üdv:
Feri

Sosem túlórázom. Nem mintha nem szeretném a munkámat, de 8 óra bőven elég, nem csak ebből áll a nap.

Nem munkaidőre, hanem feladatra vagyok "szerződve" ... Azaz legyen elvégezve, a kutyát nem érdekli, hogy mikor csinálom ... mondjuk annyi a feladat, hogy napi 10-12 órát gond nélkül lehúzok ...