Külön terminal ablakok, vagy kevés terminal ablak tabokkal?

Címkék

külön terminal ablakok
41% (226 szavazat)
1 terminal ablak, több tabbal
37% (203 szavazat)
kevés (max. 3-4) terminal ablak, ablakonként több tabbal
21% (117 szavazat)
Összes szavazat: 546

Hozzászólások

^- tmux nem kedveli ezt.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

screen ?!?!?!?!??!?!?!?!?!?

Hova jutottunk? Már egyéb és csak az eredmény opció sincs? Milyen kérdés már ez?

--
The Net is indeed vast and infinite...
http://gablog.eu

Kösz, a pubim megjelenése óta használom. De ha elolvassuk a kérdést (úgy hogy meg is értjük, indokolt esetben többször, lassan) akkor meglátjuk, hogy a screen nem válasz a kérdésre.

--
arch,centos,debian,openelec,android

dev: http://goo.gl/7Us0GN
BCI news: http://goo.gl/fvFM9C

Akkor az egy ablak sok tabot választanám, mert én személy szerint iszonyat ritkán splittelek... El is bizonytalanodtam, mert sok esetben indítok egy screent, amit aztán akármelyik xtermféleség akármelyik tabjából használhatok, de aztán úgy döntöttem, hogy a kérdező lényegében arra kíváncsi, hogy egyidejűleg látszanak-e a sessionök vagy sem, s eszerint válaszoltam. Aztán ha mégsem arra volt kíváncsi, akkor van egy félreszavazás, de hát az ilyesmi a legjobb helyeken is megesik =)

A harmadik opció miért jó? Dupla káosz? :)

Az én értelmezésemben virtual desktop az amikor a monitoron csak egy részét látod a virtuális képernyőnek, de teljesen szabadon tudsz a nagy térben az egérrel mozogni, ablakokat tologatni, egyszerűen nekimész a valódi képernyő szélének és jön a következő (amíg el nem érsz a virtuális téglalap szélére). A méret meghatározás (pl. 4x3) pedig, hogy mennyi fizikai képernyőnyi a virtuális képernyő, avagy hány virtual desktopod van. (Praktikus ha az egér a monitor szélén egy egész fizikai képernyőnyit tol a megjelenített területen, de lehet akármennyit is tolni.)

Workspace-ek viszonylag függetlenek, lehet váltogatni köztük, de nem lehet egy ablakot áttolni kettő között, vagy úgy tolni, hogy fele itt - fele ott legyen. (Paranccsal ablakot más workspace-re küldeni lehet.)

Lehet kombinálni a kettőt, akkor van K workspace-d, mindegyikben N * M virtual desktoppal.

Köszi. Most már értem mire gondolsz.
Mindettől függetlenül, a 4+ virtual desktop már sok. Én a két vagy tobb monitoron megjelenitett kiterjesztett asztalt perferalom.

Én használok egy-vagy több terminált egy-vagy több tabbal, minden attól függ hogy épp mit csinálok és mennyire kell kovetnem mi történik az egyik terminálon és mi a masikon és így tovabb...

Köszi. Most már értem mire gondolsz.
Mindettől függetlenül, a 4+ virtual desktop már sok. Én a két vagy tobb monitoron megjelenitett kiterjesztett asztalt perferalom.

Én használok egy vagy több terminált egy vagy több tabbal, minden attól függ hogy épp mit csinálok és mennyire kell kovetnem mi történik az egyik terminálon és mi a masikon és így tovabb...

Bocs: a dupla hozzaszolasert

Az emacs terminalnak szamit? Mert akkor egy terminal, tobb tabbal (bufferrel).

--
|8]

Egy átlagos nap a gyárban:
$ ps ax | grep rxvt | wc -l
39

:)

Külön ablak, külön workspace-en + tilda, meg épp ahogy esik.

Több ablak, ablakonként 1-3 terminállal (Terminator). Alkalmanként tabokat is használok, de jellemzőbb a több osztott ablak.

Yakuake vagy guake, következésképp egy ablak több tabbal.

Külön terminál ablakok, de funkció szerint csoportosítva (általános, vps, rpi, latex, dvd-írás). Mindegyikben egy tmux fut.
Ezért az utolsót jelöltem.

1 term tobb tabot jeloltem, de ez nem teljesen fedi a valosagot. Meloban az egyik monitoron full screen xterm, always on visible workspace. Ebben az xtermben fut egy tmux, ahol egyik tab a localhost, masikon ssh otthoni gepre, tmux attach-olva. Ha kell, nyitok tobb tabot, de mindig tobb window-t hasznalok tabonkent. A bal felso mindig ssh szerverre, ahol tmuxban fut egy irssi.

--------------------------------
http://r1pp3rj4ck.wordpress.com/

most 25 "desktop" Xfce-ben... desktop-onként 1 xterm-mel, abban screen és screen-enként ~1-20+ "tab" átlagban (~200+ guest OS).
ja, nem a kérdésre válaszoltam... :) [akkor ez a hozzánemszagolás most nem látszik... :)]

--
A gyors gondolat többet ér, mint a gyors mozdulat.

Kellene egy "attól függ" opció. Ha elég nagy a monitor felbontása, akkor egymás mellé rakok 4 terminálablakot, ha nem, akkor tabok.

tmux, rekurzivan.

I hate myself, because I'm not open-source.

A terminology-t hasznal valaki rajtam kivul?
https://www.youtube.com/watch?v=oYUAiafP6Fc

Van benne vsplit, hsplit, meg rejtett tabok (kb. mint a mobilos bongeszok tabjai).

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Nekem volt egy eleg rovid idoszakom vele, de nem birtam megszokni a vsplit/hsplit intezmenyet, mondjuk akkor ezt meg a vimben sem hasznaltam. Most mar meg tudnam szokni - de mar kialakitottam magamnak egy workflow-t, szoval okafogyott a dolog.
--
Ki oda vágyik, hol száll a galamb, elszalasztja a kincset itt alant:


()=() 
('Y') Blog | @hron84
C . C Üzemeltető macik
()_()

van vsplit, hsplit, van tab (tabfullel a tetejen), es van ilyen visual switcher, ami miniviewvel az osszest kiadja es animaltan lehet mozogni kozte.

szerintem nezz ra ujra.
Egy kis minihelp (ubuntun)
sudo add-apt-repository ppa:enlightenment-git/ppa
sudo apt-get update
sudo apt-get install terminology

http://askubuntu.com/questions/508725/how-to-install-terminology-emulat…

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Nekem minden virtualis desktop-hoz (4), tartozik egy terminal ablak.
Abban a terminalablakban van vsplit es hsplit meg tabok (a bal oldalin).

Szoval osszesegeben olyan 40-50 helyre lehet parancsot irni:)

A 3. opciot jeloltem, bar a vsplit|hsplit dolgot egy picit elhanyagolva erzem.

A virtualis desktopokat tema szerint csoportositom. Egyikben van a fejlesztes (editor, terminalok, egy bongeszo ha kell hozza), masikban van a kikapcsolodas (bongeszo), harmadikban egyeb munka ha van.

A 4. az ilyen szemetes, temporary cucc. De mindegyikhez tartozik egy terminalablak.

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Sok xterm, szükség esetén (ha 2 vagy több helyen kell ugyanazt megcsinálni), akkor cssh. Kritikus dolgok persze screen-ben indítva.

Egyeb: tobb terminal, tobb reszre osztva (terminator), de tabok nelkul! Tipikusan egy desktopon egy terminator fut (vagy egy se, ha mas van ott).