Cégünknél a normál dolgozóknak a desktop gépük operációs rendszerére local rendszergazdai joga ...

van.
27% (123 szavazat)
nincs.
30% (135 szavazat)
sajnos van, ha rajtam múlna nem lenne.
7% (31 szavazat)
szerencsére van, engem ne zaklassanak a hülyeségeikkel.
4% (16 szavazat)
csak egy szűkebb körnek van, a többségnek nincs.
16% (74 szavazat)
egy szűkebb körnek nincs, a többségnek van.
3% (14 szavazat)
Egyéb, leírom
1% (6 szavazat)
Csak az eredmény érdekel
12% (55 szavazat)
Összes szavazat: 454

Hozzászólások

Itt van, de megtámogatták egy elég zsúfolt felügyeleti rendszerrel.
Power usernek jó, de van egy jópár újratelepítés vírusprobléma miatt. Ha saccolni kéne kb a populáció 10%-a lenne évente.

Honnan tudjam? :-)

Nekem van. Gondolom sokan másoknak is. Talán nem mindenkinek.

(X) Van - de lehetett volna "szerencsére van, engem ne zaklassanak a hülyeségeikkel." is - bar a "ne zaklassanak a hülyeségeikkel" szerintem kicsit eros (irom ezt felhasznalokent).

Hardware-t / firmware-t / software-t fejlesztunk tobb kulonbozo teruleten, rengeteg kulonbozo, a szamitogepekhez csatlakoztatott periferiaval. Szerintem a rendszergazdara eleg nagy terhet rona, ha minden gepre neki kellene feltelepiteni az osszes driver-t / programot.

Ami a virusokat illeti, en nem emlekszem, hogy az elmult 3 evben barmelyik gepet emiatt ujra kellett volna telepiteni.

/sza2

Pl puppet szerverrel elég gyorsan lehet teríteni a cuccokat, legalábbis a cégnél most ezt csináljuk, de kíváncsi vagyok más hogyan oldja meg.

KAMI | 神
Firefox OS: https://is.gd/fxoshu Linux Mint: http://linuxmint.hu LibreOffice: http://libreoffice.hu SeaMonkey : http://is.gd/smhun
Legyél Te is Mozilla és Linux Mint önkéntes!

Nálunk alapvetően nincs root jog; a kivétel az én laptopom: samsung a drága, és ezen a csodalaptopon olyan egyszerű (és a légitársaságok által elvárt) dolog, mint a wifi kikapcsolása csak a samsung saját szoftverével (samsung easy settings) lehetséges, ami viszont csak rendszergazdi módban hajlandó futni (másfél hétig próbálták az UAC-cal állítgatni a felhasználói jogaimat e programhoz, de full root jog nélkül nem volt hajlandó még elindulni sem, nemhogy működni)...

Alapból senkinek nincs admin accountja. Van viszont egy kis utility minden gépen, ami kérésre át tudja állítani az accountot local adminná. Előtte mutat egy figyelmeztetést, hogy innentől a te felelősséged lesz, ha valami baromságot művelsz. A művelet teljesen automatizált, nem kell semmilyen jóváhagyás hozzá.

Alapvetően nincs, de igényelni lehet jogosultságot arra, hogy egyszer vagy bármikor többször meghatározott időre (2-4-8 óra), vagy állandó jelleggel aktiválható legyen.

--
The Net is indeed vast and infinite...
http://gablog.eu

A védett hálózatunkba lévő gépeket nem lehet elmozdítani, és természetesen nincs rendszergazda joguk, más tekintetben is szigorú a szabályzat.

A hordozható és saját gépeknek nincs bejárása a védett hálóra. Ha kérik, lehet rendszergazdai joguk, de a szoftverhibák elhárításával ilyenkor csak az image automatikus újratelepítésének erejéig foglalkozunk - adatmentés, vírusírtás, bármi más a felhasználó feladata.
--
zsebHUP-ot használok!

Szerintem ez a kérdés így nem az igazi, mert nem mindegy, hogy az adott helyen a normál dolgozó fejlesztő, vagy egész nap csak az office-t használja.

Az általam adminisztrált gépeken nincs a usereknek adminisztrátor joga.
Néhány célprogram sajnos viszont csak adminként hajlandó futni. Szerencsére megtehetem, hogy ilyen szoftvert az általam adminisztrált gépekre nem rakok. Máshol viszont rajta van és akkor mindenki adminként használja a gépet.

"Jegyezze fel a vádhoz - utasította Metcalf őrnagy a tizedest, aki tudott gyorsírni. - Tiszteletlenül beszélt a feljebbvalójával, amikor nem pofázott közbe."

(x) Egyéb, leírom:
A cégben én vagyok a főnök és az egyetlen alkalmazott is, és van admin jogom :D

[x] Még az IT-seknek sincs alapból. Ha valamit állítani kell, arra ott van külön a tartományi szintű admin user.

És igen, a vezetésnek sincs.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Többünknek van, csak meg ne tudják :)

Nincs. A root jelszó a széfben, ha esetleg meg találnék halni.
> Sol omnibus lucet.

van, de nem sokat számít, mintha nem lenne....