Saját telefonomon van céges levelezés és ... az adminisztrátor számára a remote wipe-ot.

lehetővé tettem
18% (36 szavazat)
nem tettem lehetővé
46% (94 szavazat)
nem tudom, hogy lehetővé tettem-e
13% (27 szavazat)
Egyéb, leírom.
23% (46 szavazat)
Összes szavazat: 203

Hozzászólások

A céges Exchange fiók van beállítva a default androidos levelezőben, kézi frissítésre. Nagyon remélem (de nem vagyok benne biztos), hogy ez nem ad lehetőséget semmilyen (se levelezés, se a teljes telefon) wipe-ra. Tévednék?

Ha az - esetünkben - androidos kliens tudja a remote wipe-ot, az Exchange szerver kikényszerítheti, hogy el kelljen fogadni a biztonsági beállítások közt a remote wipe-ot is (mert ha nem fogadod el, akkor nem hozza létre a fiókbeállítást). Ha a kliens nem tudja és az Exchange szerveren az ActiveSync Mailbox Policies alatt az "Allow non-provisionable devices" checkbox be van pipálva, akkor elvileg az Exchange szerver elfogadhatja az eszközt, de az adminnak nincs joga a távolról törölni az eszközt.

--
trey @ gépház

Annyiból hülyeség, hogy a telefonom okosabb akar lenni nálam és ezt utálom. :)
Nekem spec. nincs szükségem VPN-re élesben, viszont játszani teljesen jó akkor is, ha nincs agyonbiztosítva a készülék.

Aki tudja, csinálja, aki nem tudja, tanítja... Hm... igazgatónak talán még jó lennék. :)

Ennyi ésszel hogy nincs még Nobel díjad?
Tényleg olyan nehéz felfogni, hogy r1.0 szint felett azért az ember elvárhatja, hogy egy nyomorult gép ne akarjon okosabb lenni?
Készséggel elhiszem, hogy rád csak szoros ellenőrzés mellett lehet érzékeny adatokat bízni(vagy még úgy sem), de ez nem jelenti azt, hogy egy felnőtt ember ne tudná eldönteni, szükséges-e komolyabb védelem vagy sem.

Aki tudja, csinálja, aki nem tudja, tanítja... Hm... igazgatónak talán még jó lennék. :)

Aztan jon a hulye user, aki megprobal okosabb lenni, mint a fejleszto es nem gondol bele, hogy talan ez az o erdekeben is van, es reflexbol kikapcoslja. Mert ez neki plusz munka!!!1111

Aztan, mikor valami finomsag megis befigyel, akkor meg majd az IT-s lesz a hulye, hogy szamitogep, o dolga.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Az emberi felelőtlenség ellen nem lehet védekezni.
Most mennyivel több, ha van egy 1111 vagy 1234 PIN a képernyőzáron?
Kényelmetlen, mert valahányszor a mobilhoz nyúlsz, ezzel kell indítanod, ugyanakkor ha valaki hozzá akar férni a rajta tárolt adatokhoz, akkor kb. 0 értelme van.
Szóval ez inkább csak kicseszés azokkal, akiknek nincs szükségük ilyen védelemre, mint valódi biztonságot nyújtó eszköz.

Aki tudja, csinálja, aki nem tudja, tanítja... Hm... igazgatónak talán még jó lennék. :)

Mondd, te olvasol is vagy csak kötekedni jársz ide?
Mi köze van mindennek ahhoz, amit írtam?

VPN-hez a mobilom (meg talán általában az android) nem követel meg egyebet, mint hogy pin kóddal vagy jelszóval védett legyen a screen lock. Pont.
Ennek így semmi értelme.

Aki tudja, csinálja, aki nem tudja, tanítja... Hm... igazgatónak talán még jó lennék. :)

Kényelmetlen biza, mert a lényeg veszik el:
a notification, hogy "jött céges levél, gec!" én meg csak emiatt használtam a Travelert, és - az ellenkező értelmű maygarázások ellenére - nekem a pin kódosítás után már nem jött több értesítés. bukó.
A helyi cache meg nyilván nem (volt akkor még) titkosított XD

Szvsz az összefüggés inkább az, amit trey írt.
Nekem csak azért volt furcsa, mert semmi ilyen nincs a mobilomon, mégis első induláskor megkérdezte, hogy engedélyezem-e a távoli törlést. (lehet, hogy a gyártó saját "partizánakciója" volt.)

Aki tudja, csinálja, aki nem tudja, tanítja... Hm... igazgatónak talán még jó lennék. :)

Samsung vagy Lg? Gondolom más is, de ez a kettő biztosan ad olyan eszközt, amivel weben keresztül törölheted a levelezőt. Ezt a kliens kérdezte és csak a fiókra vonatkozik. Amit Trey írt az szintén a levelező kliensre vonatkozik. Ugyanakkor nálunk McAfee EMM van, ami szintén kikényszeríti a remote wipe-ot, de az az egész telefonra vonatkozik. Személyes adatokra, appokra, mindenre. Gyak. alaphelyzetbe állítja a telót.

csak sose találkozzanak ;-)

szerencsére nem korlátlan;

ALL = (ALL) ALL

csak

Cmnd_Alias FSCK = /usr/bin/unzip, /usr/bin/strip, /usr/bin/touch, /usr/bin/grep, /usr/bin/finger, /usr/bin/mount, /sbin/fsck, /bin/more, /usr/bin/yes, /bin/umount, /bin/sleep
Cmnd_Alias CLR = /usr/sbin/clean, /usr/sbin/cleanup
Cmnd_Alias COOK = /usr/bin/make

+wives localhost = FSCK, CLR,COOK, /usr/bin/adduser

Saját telefonra nem teszünk céges levelezést.

Az emberek 90+ %-ának fogalma sincs róla, mit is jelent a kérdés, ahogy arról sem, hogy ha exchange klienst használ, akkor jó eséllyel lehetővé tette, csak szokásához híven baszott elolvasni az engedélykérő kérdést.

én örülök, ha megy a céges levelezés.

...céges "IT sec." policy kotelezove tette. a.k.a. android 2.x-en nyista pattern rajzolas, helyette minimum 6 szamjegyu pinkod becsepeles... (izzadt, zsirkivalasos ujjlenyomatokkal szinte lenyomozhatatlan....) ftw...

--
A gyors gondolat többet ér, mint a gyors mozdulat.

Lotus Traveler für Android, és csak úgy tudom felrakni, ha minden létező permission-je lenne a groupware adminnak. Többek között wipe is.
(Volt, de végül leszedtem, pont emiatt, nem tudtam aludni tőle :-)

3 fajta modszerrel lehet elerni, mcafee emm, bes, es egyedi apn, utobbinal nincs remote wipe - ez van telon - de mivel droid, igy ha emailezik az ember, akkor nincs net...

Saját telefon és mivel az üzemeltetésben dolgozom, közösen beszéltük meg és állítottuk be a remote wipeot is.

Először mikor beállítottam, akkor engedélyeztem. Aztán egy idő után kezdett kényelmetlen lenni a PIN kód beírogatás, így töröltem a fiókot. Ha meg akarom nézni, akkor inkább OWA.