LG GT540 Optimus frissites (1.6->2.1) virtualbox-bol

Fórumok

Egy WinXP-s virtualbox-bol probalom frissiteni az Optimus-t de nem sikerul.

Az LGMobile Support Tool szerint 'Phone connected.' de a 'Model :' es 'Version :' mar ures. A sokminden USB-s bigyot felismeri (modem, storage, gps, etc).

A 'Start Updating' aktivva valik ugyan, de a vege mindig 'Problem with communication between cell phone and PC'.

Az LG PC Suite IV viszont megtalalja a telefont.

Csinalt mar valaki ilyet?

/sza2

Hozzászólások

Ugyan nem irtam, hogy megoldva, de a topic mar egy honapos. Termeszetesen azota megoldottam. Ugyan nativ Win lett a veget, de ugyanolyan szivas volt. Vegul nem a gyari updaterrel tetem fel, mert az sehogy sem akart rendesen mukodni (pl. kiirta, hogy megprobalja letolteni az image-et, majd ~10 perc utan kiirta, hogy nincs halozatom, mikozben _minden_ mas programnak jo volt a net (proxy, tuzfal, etc. nincs)). Ugyhogy megkerestem es leszedtem az image-et, meg valami (talan) orosz programot, azzal sikerult (bar ahogy lattam, az is az LG-s dll-eket hasznalja.

Es persze root-olva is van, en is megtalaltam a fenti linket.

Azert koszi.

/sza2

A feladat az openvpn behergelése lenne a GT540 Optimusra gyári firmwarerel. Ameddig eljutottam:
- rootoltam a telót
- busybox-t felraktam
- openvpn binárisokat felraktam
- működő konfig kulcsokkal az sdkártyán
Az openvpn indításánál már majdnem minden fain(a kezdetekhez képest), egyedül: Cannot allocate TUN/TAP dev dynamically hibaüzenetem van. Megnézem, nincs is tun eszközöm, se kernelmodulom(tun.ko). 2.6.29-es kernel van rajta gyári 2.1-update1 firmwarrel. Honnan szerezzek ehhez egy működő tun.ko-t?

Fordits egyet:-) Vagy kerj meg valakit, hogy forditson egyet.

Nekem tenyleg nem jut mas a eszembe, de a ha leszeded a kernel forrast (annak elerhetonek kell lenni valahol? - arra gondolnek, hogy igen), a .config-ot kinyered pl. a telefonbol (mintha lattam volna /proc/config.gz-t), feldobsz egy megfelelo arm cross compiler-t (na ez a harmadik szamomra nem trivialis (amikor bejonnek a gnu-eabi-armel-none-mittudomen dolgok) akar mukodhet is. Ha nincs kesz tun.ko a neten, en maskepp nem tudnam.

/sza2

PS.: nem lett volna jobb egy uj topic?

A végső esetben az lesz. Nem akartam új topicot nyitni neki, ez úgyis elég üres még, ha nem gond.
Lenne egy kérdésem: neked gyári firmware-d van? Fastboot módba tudod rakni(kamera+bekapcsgomb)?
Arra vagyok kíváncsi, hogy esetleg flasheltél-e fel cutom boot.img-t, vagy teljesen gyári állapotban használod?

Nem. Közben megvan a megoldás, viszont ahhoz a gyári romot le kell gyalulni. Ugye az pedig garanciavesztéssel jár, mivel az új fastboot-os rom telepítése után nem tudod a gyárit visszarakni. Legalábbis egyelőre úgy tűnik. Úgyhogy nem is fogok szarozni a tun beforgatásával a gyáriba, hanem flashelek egy custom romot amibe már be van fordítva a tun modul és utána örömbódottá. :)

Nos, vért hugyozva de sikerült. Először is fel kell nyomni egy gyári image-t ami már tartalmazza a fastboot-ot. Aztán fastboot-al(ezt külön történet volt összehergelni a java jdk-val) felnyomni egy recovery image-t(clockwork recovery), majd egy backup után, a letöltött Cyanogen 2.2.1-es romot felflashelni és kész is. Az openvpn binárissal és az útvonalakkal még volt egy kis tennivaló, de így már működik az openvpn. Mára már nincs energiám, de holnap leellenőrzöm, hogy routing jól átjött-e a készülékre. Ja és a legjobb az egészben, hogy a gariztatáson nem érdekli őket milyen rom van rajta. Volt aki ugyanígy Cyanogenmoddal gariztatta(legalábbis ezt mondták).