T-Offline

Itt nálunk békés megyében(Szarvason és vonzáskörzetében) nem megy a T-mobilos GSM hálózat. Térerő van, de hívásindításnál azonnal lekapcsol illetve néha azt mondja ezen a számon előfizető nem kapcsolható.
A külvilágban mi a helyzet?

SZERK: T-System ISDN szintén döglött.

Hozzászólások

Pest megye dél-keleti részén szintén ugyanez a helyzet.

Erdekes, itt (Bp) mintha cellan belul menne a hivas, cellan kivul viszont nem.

--
Fontos feladatot soha ne bizz olyan gepre, amit egyedul is fel tudsz emelni!

Zalában cellán belül sem megy. 3 rövid búgással (foglalt hálózat) visszadobja a hívást.

Akkor most már értem, miért nem érem el az android marketet...
VIII. kerület
------------------------
Everyone is a winner*

Ahh, akkor ezért olyan csendes a délutánom :), délelőtt egy nyamvadt teát nem tudtam nyugodtan meginni...

Érdekes, múltkor meg a Pannon... elnézést, Telenor nem volt elérhető majdnem az egész országban... lehet összefüggés a kettő között?

Most próbáltam felhívtam valakit a város másik végén, kicsit lassan de kapcsolt, 10sec-el későb már nem...

Amúgy úgy kerültem ide hogy a 3g teljesen eltün Bp. 17-kerben több cellán is próbáltam, aztán elkezdtem keresni mi lehet a tényállás.

Dunaújváros: telefonálni csak a készülék újraindítása után tudtam, 2-3G nincs.

Én Zalaegerszegről nem tudok mobilról Pécsre telefonálni (szintén mobilra), + vice versa. Hármat "csippan", aztán szakad a vonal. Térerő pedig mindkét oldalon van. Madzagos telefont lehet hívni.

Biztos megint jól sikerült a firmware upgrade, mint tavaly ilyenkor. :)

Ilyenkor már nem upgrade-elnek firmware-t, csak ha nagyon muszáj.
Belső információk alapján Selmeczi Gabriella járt bent a központban, ahol Rogánnal az oldalán közölte az alkalmazottakkal, hogy a magányugdíj-vagyon nem az övék, mire ők egyszerűen lekapcsolták a hálózatot, de sajnos elfelejtették, hogy ha lekapcsolják, ők sem érik el, így a távoli központokról már kizárták magukat. A csapatok elindultak autóval, motorral, hogy kézzel állítsanak le mindent.
Selmecziék most a Telenornál vannak, onnan holnap Vodafone-hoz mennek. :)

suckIT szopás minden nap! A javaisten bármikor lealázza a C-s webszervered grizzlyvel, pl.

Újabb infó: a témobil megirigyelte a pannon időalapú netcsomagját, de sajnos a kínai-indiai csapat elfelejtette, hogy be van kapcsolva a PHP-ban a register_globals, így ahelyett, hogy minden userre külön számolták volna a perceket, mindenki perceit egy globális változóhoz adták hozzá, ami így túlcsordult, és belefolyt a számlaösszeget tartalmazó változóba. Pár napig ment-mendegélt így a rendszer, de aztán az is betelt, a számlaösszeg változója után pedig a szolgáltatáskorlátozás-bit van, így lehetett, hogy random hol működött, hol nem a szolgáltatás.
További meglepetések az ügyfelek részére a hóvégi számlában várhatók (rossz esetben 2^64-1 lesz a számla végösszege), pozitívan csak a magyar kormány fog csalódni, amikor be kell majd fizetni a bevételarányos különadót, amely így az elképzelések szerint majdnem egy milliószorosa is lehet az idei GDP-nek.

suckIT szopás minden nap! A javaisten bármikor lealázza a C-s webszervered grizzlyvel, pl.

de mivel a szamla osszege egy signed long long int valtozoban van tarolva, igy a szamlak jol is sulhetnek el az ugyfelek szamara, mert akar jovairasba is atfordulhatnak tulcsordulas eseten :D Sot, lehet pont azert allt le a szolgaltatas, mert kiszamolta egy gep, hogy tovabbfolytatni a forgalmazast veszteseges es automatikusan leallt inkabb :D

Dunaújvárosban megint nem lehet telefonálni. (Aztán megint lehetett, aztán megint nem etc.)
Nagy a bajságosság???

3G döglődik, készüléket próbaként érdemes 2G-re állítva újraindítani.

Ahogy a régi reklám mondja: "Ez az a minőség, amit csak egy témobilos ismerhet"
Nem tudja valaki, hogy hol lehetne megtalálni ezt a spotot?

Szintén Zeg (és a környéke): kitartóan kell próbálgatni, 3G nincs, de pl GSM-en 5 próbálkozás közül nekem kettő sikeres. A többit elfújta a szél...

Nekem délelőtt és délben Bp-n és környékén semmi problémám nem volt.

Nálam ma sem a T sem a Voda nem ment normálisan fehérváron,de cserébe nekem is nyugis napom volt :)

Lehet a T-mobile letiltotta a Wiki Leaks telefonjait, aztán bosszúból lelőtték a hekkerek a szervereiket...

Egy jó szolgáltatás eladása nem tehetség.
A legrosszabb szolgáltatást a piacon legdrágábban adni, az már valami!

Errol tudnek meselni, de inkabb hagyjuk. Teny, hogy kedvezo Pannon/Telenoros flottat joval konnyebb kialkudni.

Egyebkent en most mint a csalad utolso lakossagi elofizetoje Mediamania S-ben vagyok, ez joval baratsagosabb, minmt barmelyik eddigi. 5000/ho, 500MB net ingyen es 50 SMS ingyen es 26Ft-os percdijjal lebeszelheto a maradek 5000, de ha tulleped az 500MB-ot/50SMS-t, akkor a tobblet is vo9nodhat az 5000-bol. Gondolhatod, hogy egy relax+mobilnet utan hogy fogtam a fejem, hogy "abba a szar dijcsomagba vo'tam"

Apám is pont abban a csomagban van a T-nél :)
Ő nem vált, mert még mindig abban a hiszemben él, hogy a Telenor és a Vodafone térerő gondokkal küzd.
Hiába mutatom neki mikor haladunk az M0-ás bizonyos szakaszán, hogy hogy mennek le a T-s pálcikák 0-ára..

Egyébként flottában valóban a Telenor és a Vodafone verhetetlen.
T-t általában az olyan helyen, ahol nincs beépített ember/visszafizetés számításba sem veszik.
A Vodafone pedig tudomásom szerint azért bukik el szerződéseket, mert nem engedi kártyáit GSM terminálokban használni.

örülj neki.
Értelmes sebességet ritkán látok tőle, állandóan átvált gprs-re. Késleltetése szinte másodpercekben mérhető, terminál munka csak kinlódás.
Az ország több pontján vagyok kénytelen használni néha, de alig találtam olyan helyet, ahol normális lett volna. Biztos az én hibám, hogy gyártelepek környékén használom főleg, ahol csak gprs-van...

Lehet, hogy ez a Voda álltal eladott usb stick hibája, de az is voda....

Egyetlen pozitívuma, hogy a feltöltőkártyás verzióban 50MB ingyenes havi használat van, ssh-n meg ezt soha nem léptem még túl az utóbbi kb. 8-10 hónapban. (vagyis ingyen van.)

T-nél ilyen problémát nem tapasztaltam, 3 évig volt, 5GB-s csomagga, ki is használtam rendesen. Csak azért váltottam vodára, mert az utóbbi 1 évben már csak ssh-ra használom, arra meg occsób volt ez.

Aktívan Invitel (Telenor hálózaton), Vodafone és Megafon (Oroszország) mobilneteket üzemeltetek több gépen. Nem vagyok lenyűgözve egyiktől sem, talán a legszimpatikusabb ezek közül az orosz Megafon, igaz annak is vannak (könnyen orvosolható) nyűgjei pl. a DNS-szerverekkel.
Ezzel szemben kipróbáltam a T szolgáltatását (valami Domino net volt), és azon tűnődtem, hogy ezt még van aki képes használni (pingidő az egekben, csomagok vesznek el tömegesen). Egy üzleti partnerem és egy rokonom is T-s netet használ, ők is szidják.

Persze elhiszem, hogy ez helyi probléma.

--
Kum G.
Linux pólót a PingvinBoltból!

Rákoskeresztúron is döglött volt eddig, bár ez ADSL.
Most elindult, ki tudja meddig... Naponta leáll.

UPDATE: tobb mint valoszinu sikerult helyreallitaniuk a fejallomasokat, ugyanis sikerult 10 percen belul 5 telefonhivast kapnom :D

állítólag egy fontosabb átjátszó állt le...

Nem tudja valaki, mi van mostanság a T-Online-al (sicc)?

Tegnap este Barcson és környékén, 10 órától, határozatlan időre (este 2-kor sem volt még) nem volt net!
Na ez még elnézhető lenne, mert megesik, viszont ugyanez volt a múlthéten is egyik nap. 10 fele lelőtték a netet, aztán csak valamikor reggel volt.
Mivel a TV is neten át jön, így rohadt nagy unalom van ilyenkor éjjel.
Btw, most letöltök egy tucat filmet, felkészülve az ilyen esetekre.

Ilyenkor nem lehet reklamálni, hogy fizetési haladékot kérhessek? A múltheti, meg a mostani már kitesz 1 nap net nélküliséget, ergo, azt vagy vonják le a havi számláról, vagy nyújtsák meg 1 nappal a hónapot. Valahogy nem kóser, hogy a semmiért fizetek.

Én folyamatosan figyelem Nagios-al az egyik szerverünket/routerünket ami Barcson van, nem ez volt az első eset amikor a router nem volt pingelhető.. kb 2 hete majdnem minden nap megszakad éjjel a net minimum 1-2 órára. Tegnap 22-től 2.30-ig állt. Nem csak az DSL hanem a bérelt vonal is... ha továbbra is ez lesz a tendencia lehet hogy szóvá teszem.

Nekem az a tapasztalatom velük, hogyha döglődik a szolgáltatás, azonnal jelezni kell azt az ügyfélszolgálat felé. Ellenkező esetben ugyanis vagy nem veszik észre, vagy csak leszarják a kisebb hibákat. Ha jelezted hibát, akkor viszont kötelesek utánanézni és rendszerint hamar meg is oldják a problémát.

friss hírek a nagyvilágból? Asszonykám mondta, hogy egész nap vacak volt a (kábel)net. Hazajöttem melóból és valóban... (@Békés-megye)? Valaki másnak mai tapasztalat? Pingtest is vacak, éppenhogy "B" -t sikerült kapni, máskor simán "A"

Nálam egész nap működött, több helyen is. Viszont múlt hét pénteken, a megyei könyvtár környékén meghalt teljesen. Kihívtam a szerelőket, ránézett, mondta hogy elég alacsony a jelszint. Padláson kiiktattunk néhány elosztót, aztán javulgatott. Még mindig csóválta a fejét kicsit a jelszintekkel kapcsolatban, de azóta megy (meg előtte 2 évig is ment gond nélkül elosztóval). Mondta hogy nem ártana faragni a kábelből néhány 10 métert, vagy lekötni egy erősített ágat a karóról.....de eddig működik.

Kb. 1 oraja nincs net Barcs tersegeben!
Valakinek van esetleg infoja mi a franc van mar megint a draga jo Tré-Onlinenal?

Update: Tré-Mobile is halott, legalabb is azokat a szamokat hivni se tudom.

Van ezeknek valami, Voda halozatrol is ingyenes support szamuk, ahol megmondjak mi a baj, annelkul hogy az ugyfelkodomat meg hasonlokat meg kellene adnom?

Azert a qurva anyjukat hogy a szamlahoz mellekelnek meg 5 hirdetest, de egy kibaszott telefonszam nincs egyikensem am! De a mail cimuk az mindenen rajta van. Megis mi a qurva anyjan irjak mailt ha nincs net?
Jah, pazaroljam erre a mobil net egyenlegemet, ert ezek egy ekkora shitfuckok!
Minimum egy SMS jojetne ilyenkor, hogy: " te balfasz, ne idegesked mert marikaneni rafrocsentette a vizet a serverre, majd 1 het es jolesz"

Update:
Talaltam ugyfelszolgalati telszamokat, Tréékhez, meg invitelhez, de mindketto csak pittyeg amikor hivom....

Kerdes: ha mailt irok vajon valaszolnak legalabb fel oran bellul?

Komolyan ilyen nincs: Telefon egyenlegem elfogyot tolteni csak neten tudnam... Mivel igy a kulvilaggal kommonikalni nem tudok, akar halott is lehetnek.
Gondoltam szorakozok kicsit offline: megvan par hete a Need for Speed Run, nosza tegyuk fel aztan szaguldozas. Inditanam: Az nvidia driver elavult, frissitsd. - Na bazdmeg
Sorozat is van lent, de nincs hozza felirat. - Na bazdmeg 2

Nagy nehezen sikerult elerni oket, kiderult hogy kabel szakadas van valahol. Gondolom valami agrohuszar traktoros megint felszantotta. Volt mar ra pelda.
De hogy mar azota eltelt 7 ora es meg mindig nem kotoztek ossze?
Komplett varosok, falvak vannak most erre net es telefon nelkul!

Kábel "szakadás" okozója nem feltétlen agrohuszár, lehet ilyen is: http://arkanoid.hu/stuff/T/20080225-kabellopas.pdf

"azota eltelt 7 ora es meg mindig nem kotoztek ossze"
A 60. oldal egész szemléletes. Gyaníthatólag nem ilyen durva a kábelvágás a környékeden, de azért a képen látszik, hogy ennek a javítása nem annyi, hogy krimpelek egy UTP-t.

http://www.t-home.hu/

"Karbantartás
Kérjük szíves türelmét, míg az Ön által keresett alkalmazás
karbantartási munkálatai befejeződnek. Megértését köszönjük!

Magyar Telekom Nyrt."

Lazán, második napja fogad ez... Csak engem utálnak, vagy mindenkit? :)

Van valakinek infója, mi van már megint a Tré offlinenál?
Tegnap késő délután, úgy 1 órára nem volt internet. Viszont a TV működött!
Ma dél körül megint nem volt net egy órára. Tv volt...
Nem is értem, hogy működhet a TV net nélkül.

Remélem nem lesz mindennapos, mert nagyon idegesítő.

Date: Thu, 31 Oct 2013 15:12:38 +0100
Tisztelt Ügyfelünk!

Az Ön által az ügyfélszolgálatunkon bejelentett, Hibajegy azonosító: xxxxxxxx.x Digitális IPTV, Internet, Kábel telefon szolgáltatását érintő hibával kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy az elsődleges vizsgálatunk a hálózat meghibásodását állapította meg. A hiba elhárítását megkezdtük, az elhárításig türelmét kérjük. Köszönettel: Magyar Telekom Nyrt.

Pesterzsébeten reggel óta nincs kábelen semmi. Állítólag tervezett leállás volt az éjjel: nap közbenre nem tervezetté vált. Kicsit nyűgös vagyok: 2 Digi áráért nem megy...
--
http://naszta.hu

Ma hívtam őket és most már sikerült jegyet is nyitni rá. :/ Azért az eléggé meglepett, hogy eddig nem nyitottak, hiszen 2-szer is telefonáltam a hiba miatt (mind a 2-szer elmagyarázták, hogy ismert hiba, majd megjavul, de fontos a hívásom). Szóval lehet ebből még 96-98 is...
--
http://naszta.hu

Nálam (Pestimre) péntek óta napi 2–3-szor kell újraindítani a routert, hogy legyen net. A kábeles (nem IPTV) TV adás nem szakad meg, tehát csak az internettel van probléma. Az újraindítás után a router általában 3–4-szer nekifut (6–8 perc!), mire tud csatlakozni.

Itt Imrén nálunk is évekig T volt és ugyanez volt a helyzet, rettenetes ott a szolgáltatás; azonnal váltottunk mióta már Digi is van és nem bántuk meg (a tv mondjuk pont tegnap hallgatott el egy órára.. de ez sem jellemző) :)
Na meg harmad áron ötször olyan gyors lett a net is.
Egyszóval: menekülj :)

Háromszor is meggondolnám, mielőtt tőlük vennék igénybe szolgáltatást:

A szomszéd telken társasházat építenek. A telek jó ideje üres volt, a Telekom, a UPC és az EON kábelei mentek át rajta engedély nélkül (Nem egyértelmű számomra, hogy az EON szolgalmi joga vonatkozik-e a problémás kábelszakaszra). Tavasszal jeleztem a UPC felé, hogy a kivitelező nehezményezi a dolgot, és át kellene helyezni, mert ha ő vágja el, nem lesz netünk. Gondoltam jó fej leszek, és jelzem a Telekomnak is, bár szerencsére nem vagyok az ügyfelük.

UPC augusztusban áthelyezte a kábelt, de a Telekom és az EON azóta sem. Egyik nap azt látom, hogy a munkások elvágták a Telekom kábelt és kidobták az út közepére. Ez így volt kb. 2 napig, annyi különbséggel, hogy valaki lehúzta a kábelt az úttestről. A 3. napon azt látom, hogy ordenáré módon fel lett tákolva a házunk falára.

Csak két dolog:
- Ha nem foglalkoznak hónapokig egy bejelentéssel, ami sok előfizetőt érint, akkor megérdemlik. Az előfizetőik nem érdemlik meg, de majd csak váltanak szolgáltatót
- Ha elvágták a kábelt és az egész utcában (Nagykanizsa, belváros) nincs szolgáltatás, akkor egy ilyen kontár "hack" megoldáshoz miért kell két nap nekik?

--
Kum Gábor
Linux póló | Ciprus | Matek korrepetálás