ADSL / T / Milyen modem? (Milyen router?)

Sziasztok!

ADSL, T szolgáltatási terület, Enternet előfizetés, BP.

Gyorsult énfelém is az ADSL hálózat - elvben 15 Mbit-es csomaggal rendelkezem már. Ebből valósan kb 8 Mbit valósult meg. De tartok tőle elsősorban azért, mert az ADSL modemem és routerem ősrégi berendezések (ezekkel kezdtem az itthoni ADSL-es mókát).

Milyen ADSL modemet és routert érdemes manapság venni?

Mi a véleményetek erről a nagyon olcsó (ADSL modem) húsról: TP-LINK TD-8810B ADSL2+? Híg lenne a leve?

Modemem: Huawei SmartAX MT800u-t (http://www.huawei.com/products/terminal/products/view.do?id=82)
Routerem: Drytek Vigor 2900VG (nincs fent a gyártó honlapján már: http://bc.whirlpool.net.au/bc/hardware/?action=h_view&model_id=146).

Hozzászólások

Próbáld meg a gépedet direktbe rákötni a modemre, van neki egy admin felülete, és nézd meg, hogy mit ír, mekkora a vonal sebessége.
Ha az azt írja, hogy a vonal jó (elvileg a modem tudja ezt a sebességet, nekem is ilyenem van) és direkt betárcsázással is jól megy, akkor próbálj ki egy switchet betenni a modem és a router közé ;)
Lsd: Extra node a hálózatban gyorsít

A TL-WR1043ND legutóbbi OpenWRT-s kalandozásom során tapasztaltak alapján rendben van, ha nem akarsz N-es támogatást. Ha igen, akkor két választásod van:

1. 10.03 verzió. Különböző hibák miatt nem túlságosan ideális választás, csak ha nagyon kell valamely feature, melyet a gyári nem tud. Hibák: hostapd - lassú wifi, ath9k - lassú wifi, rtl8366 - promiscuous módban működik, minden porton mindent forgalmaz. A lassú wifire megoldás, ha letiltod az N-es támogatást. A másodikra a 10.03.1 a megoldás.

2. 10.03.1 RC4. Sok javítást tartalmaz. Fentiek javítva elvileg. Gyakorlatban most készülök tesztelni, az RC3 instabil volt, melyet szintén az N-es támogatás tiltásával lehetett "javítani". Kíváncsi vagyok hogy az RC4 valyon fejlődött-é e téren, no és hogy legalább a gyári firmware sebességét képes-e hozni.

Egyébként a gyári verzióval nincs semmi bajom, de nem tud pár dolgot, ami jól jönne. Egyébként a router a fentiek ellenére abszolút győztes nálam, ajánlom!
Ha esetleg valaki próbálta már az Backfire 10.03.1-et ezen az eszközön, akkor szívesen venném, ha jelezné hogy működik.

Edit:
A modemről: nekem a TD-8840B üzemel, semmi gondom nincs vele. Ez a 8810-es 4 portos verziója ugyanazzal a BCM6338-as chipsettel mint a 8810-es, csak megtoldották BCM5325-össel a 4 port miatt. Jobb sebességet produkált nálam, mint a D-link 360R, 1 éve használom.
Mind a routerre, mid a modemre igaz, hogy a konkurenciához képest egész tűrhető a kivitelezése az elektronikának, nem úgy mint a D-Link-eknek vagy sajnos újabban a Linksys-eknek is. Ezt is ajánlom a legfrissebb firmware-el.

a szolgáltatónak nem kötelessége biztosítani a megfelelő modemet? mert tudtommal a szerződésekben az benne van, hogy a modemet ők biztosítják.
a routerben én tp-linket választanék, mert 5 év gari van rajta, azért 5 év az 5 év

A modemed könnyen lehet ratyi.
Nekem az volt amíg ki nem vágtam mint macskát szokás.
Azt hittem rossz a routerem és nem értettem mi a baj a laptopommal: itt
Közben meg a modem volt öreg. És a routerem is jó, amiről már fél éve lemondtam, hogy valaha is működik még...

Jah és T-éknél a nyolc a max ha 15-öd van....
------------------------
Everyone is a winner*