Android Phone as a PC

Fórumok

sokszor arra gondoltam milyen jó lenne, ha az androidos telefonom bárhol usb-n egy géphez csatolom, és a továbbiakban a "nagy" billentyüzet és monitor felhasználásával dolgoznék rajta. A PC amire csatlakozom csak egy host lenne, megjelenítene a képernyőn, a programok tulképpen a telefonon futnának. Tehát az androidos telefont mint egy teljes értékű PC-t lehetne használni, a rajta futó programok temészetesen kihasználnák a teljes nagy képernyő felületét, pl szövegszerkesztésnél.

Az előnye az lenne, hogy tulképpen a telefont, mint egy notebook-ot használhatnám akárhol, ahol PC-hez usb-vel csatlakozni tudok. Létezik ilyen program, vagy egyáltalán megfogalmazódott már valakiben az ez iránti igény?

Hozzászólások

VNC a telefonra?

--
A linux felhasználóbarát. mindössze megválogatja a barátait...

Tudtommal vannak már megoldások külső BT billentyűzetes csatolásra, de usb host-osat nem láttam még (lehet azért, hogy van).

A telefonképernyő képének megjelenítésére is láttam programokat, de emlékeim szerint csak 1:1-ben tudták a képet visszaadni, és kattintásokat szimulálni, képernyő tartalmát újraméretezni már nem.

Ha érdekel, hasonló gondolatok fogalmazódtak meg a celio nevű gyártóban, ők is a smartphone-ban látják a lehetőséget, és nem a netbook-ban. Van PC-t helyettesítő megoldásuk, bár nem láttam róla még semmilyen anyagot az oldalukon kívül, és android support-ot se tudom hogy áll.

http://zuzzmoe.com

"A telefonképernyő képének megjelenítésére is láttam programokat, de emlékeim szerint csak 1:1-ben tudták a képet visszaadni, és kattintásokat szimulálni, képernyő tartalmát újraméretezni már nem."

Mi fejlesztünk egy ilyen programot: http://androidwebkey.com/. A VNC szervertől annyiban tudunk többet, hogy böngészőben fut a progink, és azt egészítettük ki mindenfélével (sms olvasás/írás, gps pozíció, könyvtárak böngészése, az új váltazatban lesz ShellInABox-os terminál emulátor, stb.).

Az 1:1-nél nagyobb felbontást csak saját X szerver indításával tudom elképzelni, pl. chrootolt debian + VNC.

Hackeltek Nexus Onehoz USB-s externál monitort.

Végülis, ha Nokiáék telefonjai már TV-re kötve HD videót tudnak lejátszani, akkor "agyilag" csak képesek rendes monitor méretű/felbontású kép megjelenítésére. A technikai kérdés, hogy mindezt egyetlen USB-n PC-re kötve, vagy telefonra monitort + USB/BT Billentyűzetet kapcsolva?
Az ötlet mindenesetre jó. Hasonló téma volt itt nemrég a "PC-ből USB-n másik géphez komplett konzolt". A kettőt valahogy össze lehetne gyúrni értelmes dologgá szerintem.

Ezen már én is agyaltam, jó lenne. Szerintem az idő elintézi, eléggé erre haladnak a technológiával. Egyre combosabbak az okostelefon hardverek, lassan nem ártana megtámogatni szoftverrel is.

Én mondjuk a host-PC részt is kihagynám, minek pörögjön alatta egy full konfig? A telefon rácsatlakozna vezeték nélkül a kijelzőre, billentyűzetre, stb. (Esetleg egy köztes eszközön keresztül, ami már úgy is adott, pl. egy router.)

Sok telefonhoz köthető ma HDMI, amit szinte minden mai monitor tud, Nokia Nxxx vonalához pedig biztosan kapcsolható usb vagy bluetooth billentyűzet, egér, pendrive. Már sok évvel ezelőtt is voltak WinCe PDA-k vga kimenettel, Usb host funkciókkal. Szóval kb minden megvan ma is.

Bár nem vettem mostanában "mai" monitort, de szerintem a HDMI ugyanúgy a felsőbb kategóriák játéka, mint a DVI, (amit amúgy már régen is képtelen voltam felfogni, hogy miért kell lespórolni egy direkt digital csatlakozót az LCD monitorokról, miközben az A/D konverzióra "köldünk"??)

Mondjuk pont ott nincs szükséged a telefonra "mint notebookra" ahol van rendes PC.

Ha a telefonodon van minden adatod, és egész egyszerüen mint egy notebookot akarod használni, akkor igen. Pl, egyetemi laborban vagy, van rendes PC, és te kényelmesen előveszed a telefonod, rajta az összes adattal, mindenféle készen beállított környezetekkel (legyen az fejlesztői vagy bármi más amit el tudtok képzelni), és azonnal munkához láthatsz. Ha végeztél lecsatlakozol az USB-ről. Hazamész, és folytatod otthon. Vagy akárhol. Nem kell egy notebookot vinni mindehhez magaddal.
Hogy a telefon hardwere nem bírná meg? A mai okostelefonok hardvere símán übereli az 5 évvel ezelőtti laptop hardwereket. Ja, ott van az persze, hogy "a mai programokat nem az 5 évvel ezelőtti hardweren lehet kényelmesen futtatni", de ha figyelembe vesszük a tendenciát, pár év s ez már nem lesz akadály.