Bull Escala DPX/20 G10247 AIX 5 telepítés kérdés

Fórumok

Hello Mindenki,

Olyan kérdésem lenne, hogy van egy Bull Escala DPX/20 (G10247) szerverem. Igazából ez egy IBM RS/6000-es klón. Jelenleg AIX 4.3 van rajta, de szeretném újratelepíteni AIX 5.x-el, de nem igazán sikerül a boot képernyőt elővarázsolnom. Van benne videokártya, de amikor elindítom (kulcsot szerviz módba állítom) akkor egy 10 perc után bejön egy zöld képernyő, monitor zölden világít és semmi nem történik. Ha normál módban indítom kb. 10 perc után bejön az AIX CDE és a login képernyő ahol tökéletesen betudok lépni.

Szóval a kérdés az, hogy miként lehet boot ordert állítani vagy bejutni valami konfigurációs módba és képet előcsalni a bootoláskor hogy eltudjak indítani egy telepítőt?

Van rajta soros port is természetesen, talán console módban adna valami szerviz menüt indításkor, ahhoz meg nem tudom milyen kábel kell, mert sima soros port van a gépen is!? Ha van valakinek ötlete írjon legyen szíves, klassz lenne rá varázsolni újabb verziót, mert ott már van Samba3 és stb klassz dolog.

Hozzászólások

4.3-as AIXon van bootlist parancs?

Nem csippan/zenel bootolas elott? Ha igen: probalj 1-est nyomni, akkor talan bejutsz az SMS menube. De lehet, h. ezek mar tul uj ficsorok ehhez a HWhez:)

Bezony, a firmware támogatottságának érdemes utánanézni, mert neadjisten sikerül a bootlist bevetésével elkezdeni a telepítést, ami után még nincs 5.x és már nincs 4.x.

Nem "csak" kompatibilis, de echte IBM vason is kellett fw-t kutyulnunk az 5.3-ért.

HÁT SAJNOS NINCS 5LETEM TOVÁBB! EGYENLŐRE MÉG MINDIG UGYANOTT TARTOK AHOL EDDIG! Már kiderítettem, hogy a boot-ot a soros porton lehetne megvizslatni, de null modem kábellel nem mutat semmit. Olyan van a gép hátulján, hogy S3 meg S1/S2...de a két utóbbi az széles serial csati. HA VAN VALAKINEK 5LETE ÍRJON!

Nem vagyok biztos benne, hogy az 5-ös AIX menni fog ezen a vason, de ha sikerül, szólj nekem is :-)