Chromium

Flashblock és Noscript sem szükséges hozzá. Ha kikapcsoljuk a javascript- és a plugin használatot minden oldal esetében, akkor e kettőt felajánlja minden oldalnál a jobb felső sarokban a könyvjelző csillag mellett, és 3 kattintással engedélyezhetjük a javascript-et vagy a plugin (pl. flash) használatot egy oldalnak.

Ezen kívül tényleg gyors.

Egy betűmérettel kapcsolatos kérdésem volt, amely már megoldott - köszönet a segítségnek.

Tényleg jó lett ez a böngésző, és tetszik. Jó hogy a jobb egérgombra az első menüpont az új tab, és nem az új oldal. Ugyanitt van Incognito lehetőség is, illetve egy kijelölés is megnyitható új tab-ban.

További pozitívum számomra, hogy ha egy tab pozíción lévő oldalból nyitok új tab-ot, akkor ez a tab mellé kerül az új. A gyorsbillentyűk is jók és szabványosak.

Az oldal betöltést nagyon gyorsnak érzem 3-as FF-hoz képest, mintha jobban működne a cache, nem tudom, csak így tűnik. Pl. a hup-ot sokszor megnyitva is többet teker FF-nál, míg Chromium-nál egyből felpattan. Jó a könyvjelző kezelés, a beállítások egyszerűek. És nagyon jó hogy alapból ilyen jól használható flash- és javascript blokkoláshoz könnyű feloldási lehetőséggel.

Látható hogy igazán megosztja a közösséget, de talán van is miért.

Hozzászólások

Ezek és a minimum betűméret hiányoztak nekem is a legjobban. Bár én azért még megvárom, míg lesz valami NoScript Chromiumra is, mert ez nagyon nem ugyanaz. :) Az about:labs lapon van még két jó kezdeményezés: az outdated pluginek automatikus tiltása és az XSS elleni védelem.