[megoldva] Hálózati probléma (?)

Üdv,

Kicsit misztikus a jelenség :). Van két Solaris 10u5 Sun Cluster 3.2u1 környezetben (márciusi recommended patchclusterrel patchelve) V880-as gépeken.
A cluster interrconnectjei a qfe0 és qfe4.
Ha A gépről scp-zek a B gép clprivnet0 címére, akkor 25-40 Mbit/s (ezt us kicsit lassúnak tartom), viszont ha B gépről scp-zek A gép clprivnet0 címére, akkor ali van 1 Mbit/s. Ez nagyon karcsú. Az ndd szerint a portok 100 Mbit/s Full duplex-ben vannak. snoop-pal nézegettem, hogy a csomagok megfelelő interface-eken szeretnének -e menni. Ezzel nincs baj szerintem. A hálózati eszközökre nem látok rá. Van valami ötletetek hogy deríthetném ki az operációs rendszer oldali hibát, vagy bizonyíthatnám, hogy nem ott van a hiba?

Kipróbáltam, hogy cluster nélkül bootoltam be, felkonfiguráltam a qfe0-t és úgy is a fent leírt volt a jelenség.

Laci

Megoldás: Hálózati eszköz konfigurációs probléma volt. A switchek portai auto negotiation -ra voltak állítva, 100 full duplex állítás után minden szép és jó.

Hozzászólások

lehet balga kérdés, de bandwidth tesztet nem tudsz csinálni? kizárható lenne az egyik oldalon elkonfigurált ssh

Hálókártya csere volt már?
------------------------------------------------
A legtöbb ember azt hiszi, csak a gyomra üres...

Még nem, mert kicsit távol van a masina. Majd holnap talán meg lehet ezt is lépni.
Bár mind a négy hálókártya rossz lenne...? Vannak publikus címek is a hálókártya más portjain, ott nincs hálózati sebesség probléma (gépenként 2 db 4 portos kártyáról beszélünk). A qfe0 az első kártya 0-ás portja és a qfe4 a másik kártya 0-ás portja.

99.99%, hogy az interconnecten a hálózati switchek valamelyik portja nem 100 fdx-ben megy.

Az, hogy ebből nagyobb bajod nem lett (pl. interconnect down -> egyik cluster node pánikol), az a mázli kategóriájába esik...

Egyébként minek van switch az interconnecten? Olyan messze vannak a gépek egymástól? Pont az ilyen "hozzáértő módon" bekonfigolt switchek miatt javasolt a switchek kihagyása onnan, amennyiben erre van fizikai lehetőség.

:) Azért akkor az is megér egy misét, hogy hogyan is néznek ki azok a távoli switch kapcsolatok...

Spec. szerint a minimum elvárás, hogy mindkét interconnect számára garantált legyen min. 100 megabit sávszélesség (ehhez a gyakorlatban dedikált vonal/WDM csatorna, vagy no overbooking, vagy QoS kell), és olyan szinten redundáns legyen, hogy 0.1 másodpercre sem maradhat ki mindkét interconnect egyidőben.