(MEGOLDVA) Csak usb 1.0 sebesség, miért?

Sziasztok!
Elnézést, hogy off, mert Windows-ról van szó.
Szóval, adott egy gép, alaplap és proci cserélve benne nemrég. Előtte is gyakran szólt, hogy az eszköz nagyobb sebességre is képes, de nem mindig és volt, hogy egyik csatlakozón igen, a másikon nem. A pendrive (Kingston Data Traveler 4Gb), a munkahelyi gépemen és másokon is tökéletesen működik, otthon viszont az alaplapcsere után sem, a hátsó csatlakozókon sem (az előlapi rég nem működött, de gondoltam, hogy az új alaplap miatt majd fog legalább a hátsó működni). A pendrive formázásával már próbálkoztam, nem változtatott. Most éppen Win7 van a gépen, de régebb Xp alatt sem működött rendesen.
Esetleg nem kapna elég áramot az usb port/gyökér/mittudomén? (A ház a táppal a régi maradt.)

A kérdésem az, hogy mit tehetnék, hogy használhassam 2.0-ás sebességen a pendrive-ot ebben a gépben?

Hozzászólások

Nem lehet, hogy driver probléma van? Esetlegesen, hogy a 2.0-s működéshez szükséges a pendrive drivere, anélkül csak kisebb sebességen megy. Nézd meg a gyártó oldalát, hátha ennyi a gond, mert ha alaplapcsere után is ez van, akkor ott valami szoftveres bibi van (rosszabb esetben a pendrive-od nem jó).

Most telepítettem újra a chipset drivert a gyári cd-ről, ugyanaz. Ki érti ezt?...
Egyébként a Win7 alapból felismerte az összes hardvert, semmi sem volt kérdőjeles, de most újra feltettem mindent a cd-ről.

Szerk. Íme: http://yfrog.com/5mshotjfp

--
No God, no peace. Know God, know peace!

esetleg a biosban egy "usb 1.0-only" beállítás?

ja, és az alaplap csere után ugye volt reinstall?

Live linux-szal nem tudod tesztelni a vasat?