Böngésző választás 2010

A Microsoft a napokban elérhetővé tette a böngésző választó ablakát. Hurrá, akkor ezt most ki is próbálhatom mivel az előbb telepítettem egy Windows 7 Professionalt egy gépre és feltoltam az összes frissítést.

Tovább a blogomra

Hozzászólások

Ha nem létezett volna IE, akkor vajon most hol tartana az internetes világ? [interakativitás, stb. viszonylatban]

Az IE-n nem müködik a comet (mert a szuper programozoi kitalálták, hogy a tartalmat csak akkor kaphatod meg a request után, ha a ready state = 4 :S)
Szerencsére ott van a Google-féle foreverframe, de még ott is kell egy picurka csiny hogy ne szemtelenkedjen.(szintén szuper programozoi döntés, hogy x méret alatt ne streamelhess)
SVG,Canvas, video-tag, html5, css3 << hahahahahahahahahaha
Szerintem a mérleg bőven arra dől el, hogy az IE a webfejlesztők átka.

Nem arról szólt a dolog, hogy most milyen az IE, hanem mi lenne, ha nem lett volna IE (meg nem lett volna első körös böngészőháború, amit magasan megnyert). Most persze csökken a népszerűsége, ez persze nem is tetszik majd a Microsoftnak, neki is állnak dolgozni az ügyön. Nem azt mondom, hogy az IE tökéletes, csak megkérdezték, hogy mi lett volna, ha nincs az IE...Egy versenyt megnyert, most egy másikban vesztésre áll egyelőre. De az első versenyt is vesztett helyzetből nyerte meg. Kíváncsi leszek, mi lesz, a verseny a böngészőpiacon nagyon jó, mert innovációra sarkall.

És a duplaklikket is!

Ezen majdnem lefordultam a székről. A Microsoftnak azt köszönhetjük hogy teljeseb másképpen implelemtálták a javascript nyelvet mint a Netscape-ék. És ha ez nem is a mai napig, de sok-sok évig szivatta a webfejlesztőket és visszavetette a web fejlődését.

Ez a böngészőháború része volt. A Netscape csinált egy saját scriptnyelvet, amit marketingokokból Javascriptnek nevezett el. A Microsoft meg kijött a saját JScript nyelvével, és senki nem mondta, hogy ez ugyanaz a nyelv, csak hasonló (kb. mint a C++ és a C). A nyelv szabványosítása 1997-ben történt meg először ECMAScript néven. A JavaScript, ami a Mozilla fejlesztése, az ECMASctript egy változata, ugyanúgy, mint ahogy a JScript, ami a Microsoft terméke, is ugyanúgy az ECMAScript egy változata. Az Opera nem csinál ilyet, az általuk támogatott nyelv az ECMAScript. A Flash pedig ActionScript néven használ egy ECMAScript változatot. Soha senki nem mondta, hogy az IE-ben Javascript volt implementálva,csak sok webfejlesztő ezt hitte.

Ez úgy lett volna korrekt, ha megmutatnád, hogy route márpedig volt afelé az URL felé. Mert az lehet h a Google megy (vagy éppen cacheből jelenik meg), de a go.microsoft.com éppen nem elérhető. Ilyen képet én is tudok csinálni:)