Oracle ennyire megette a SUN-t?

Problem clening up old session data: SQLSTATE[HY000]: General error: 1290 The MySQL server is running with the --read-only option so it cannot execute this statement

Itt voltam, amikor NagyZ az egekig magasztalja a JavaEE technológiát. Szintúgy, amikor trey hősen védelmezi a PHP-s deploymenteket. Bár én Java-val sosem foglalkoztam, a technológia, és az összeszedettsége miatt mindig is elismertem az EE architektúrát.

Erre most itt van ez az error üzenet, egyértelműen nem nekem szól. Pont, amikor kéne a docs & support.
Ráadásul "clening"?

Hozzászólások

ez hogy függ össze a java ee-vel, meg a php-val?

Egy szarul felkonfigolt MySQL (--read-only uzemodban fut, azaz nem tud irni adatokat) es a Java EE-nek mi koze egymashoz? Egyaltalan a netbeans.org Java EE-t hasznal?

Ja, semmi köze nincs semmihez, csak érdekességképp megjegyeztem. Mindenhol Oracle-es branding, piros szinek, és nem működő netbeans.org. Hüp-Hüp.

Mint persicsb is tudja, tényleg sosem voltam nagy Java fan, valahogy sosem kellett ez a technológia. Viszont ettől az Oracle-ügytől letargiás vagyok.

hat, februar 1ig nem lehetett velemenyem, azert. :)

az Oracle nagy Java felhasznalo. en mar egy eve is beszelgettem oracle jvm fejlesztokkel, jo otleteik voltak, jo megoldasaik (RT JVM, osztott heap). most hogy naluk a tulajdonjog, en hiszem, hogy egy jobb javat kapunk.

ami a koritest illeti: sokan imadjak (a fejlesztok kozul) a weblogicot. en nem :) azt tudjuk, hogy gf tamogatva van (hiszen koti oket X szerzodes, tobbek kozott), de hogy hosszutavon milesz, majd meglatjuk.

jelenleg solaris+dtrace+zfs+java utos paros alkalmazasfejlesztesre, szerintem. nem feltetlen EE stackel, en is mas fele nezelodok mostanaban, de a technologiai elonyoket azert nem lehet leirni sehogy.

irtad, hogy nem szereted a Javat. nekem az jott le, hogy sok helyen c++t hasznalsz. kivancsi lennek, hogy oldanal meg c++ban egy olyan feladatot pl, hogy
- kliensek fele restful webszerviz
- belul valami queueing megoldas, hogy szetdobd a kereseket
- tudj normalisan kezelni dolgokat, legyen pl DI.
- pooling

ezekre c++ban nicns out of the box semmi (szolj, ha tevedek, nem vagyok cpp guru). kulon libeket mondjuk mutathatsz mindegyikre (openmq/ibm mqnak van c/c++ bindingje, azt tudom).

Értem, köszönöm. Azt olvasom, hogy EE-től másfelé nézelődsz. Mármint mivel kapcsolatban? EE kitűnő - szerintem - enterprise applikációk fejlesztésére. Vagy tudsz esetleg másféle megoldást - akár más nyelven - ami tudná hozni ugyanezt a funkcionalitást?

Ha C++-ban kellene a felsorolt dolgokat megoldani, akkor mondanám a munkáltatómnak, hogy "látszik nem értesz hozzá, erre egész egyszerűen nem C++ való. Ha ragaszkodsz hozzá, jövő ilyenkorra kész lesz a bootstrap, és elkezdhetünk fejleszteni, csak nehogy újabb igényeid legyenek."
Egyébként valószínűleg igazad van, nincs ezekre a feladatokra C++-os megfelelő komplett pakk. Webtoolkit-et már megnéztem, gSOAP-pal sokat játszottam, de mindig is elismertem, hogy ezek max. POC eszközök, éles használatra alkalmatlanok.

Én nem azért nem szerettem a Java-t, mert C++-ban is mindent meg lehet csinálni. Mostanában fogalalkozok az EE-vel, és azért, mert úgy látom, hogy ennél jobb és egyszerűbb megoldás nincs a feladatra.

Az jött le, hogy sok helyen C++-t használok? OMG, el sem merem mondani, hogy attól a szigorúan típusos, OO nyelvtől mennyire messze dolgozom a mindennapjaimban: JavaScript developer vagyok... :D

hat a js az halal :P

merre nezelodom? hat, epp diplomamunkat+tdkt irok egy mini IOC frameworkbol, ami tud DI -t, es konnyen clusterezheto. de ha epitgetni kell adott funkcionalitashoz, ott van minden:
- grizzly mint servlet container/http alrendszer/akar csak szimpla NIO alrendszer
- jersey mint jaxrs provider
- clusteringhez shoal, bar en irtam sajatot
- jmshez ugye standard pack, imq.jar es kesz
- profileozni irtam sajatot

sima Java SE appkent elinditom, es megy, en meg orulok :)

Na varj, ez igy nekem fail. Attol, mert a Oracle megvette a Sun-t, mar rogton nem szabad a weboldalaknak lerohadnia? Or what? Nem biztos am, hogy minden mindennel osszefugg, szerintem kezeltesd a paranoiadat.
--


()=() Ki oda vagyik,
('Y') hol szall a galamb
C . C elszalasztja a
()_() kincset itt alant.

Es mi a problema?
--


()=() Ki oda vagyik,
('Y') hol szall a galamb
C . C elszalasztja a
()_() kincset itt alant.