AIX forum ;-)

Fórumok

Hehe, most vettem eszre, hogy van kulon AIX forum is ;-)
Lassunk neki teletomni ;-)

Hozzászólások

szók kící ócó kit cipõsz!

subscribe és kitek cserélendõk-elvihetõk (VIO, virtuális izé SW is, de LGee szenszej úgyis kijavít)

Eheti utolsó kérdés:
valaki be tudta már fekete mágia nélkül üzemelni és telepíteni x86 emulátor alatt a v1.2 vagy v1.3 verziót? Ha igen, hogyan. Ha nem, hol akadt el? Telepítõk a neten keringenek.

http://nocirc.org/

Sziasztok

Nem feltétlenül AIX, de ha már van külön fórum... :)
Szóval, adott SzisztemPé öthuszas vas és AIX 5.3ML8. Ők ugye mindketten 64bit-esek.
Használunk rajta egy igen heterogén fejlesztésű rendszert. Na most előkerültek olyan korlátok, hogy pl. 2GB-nál nagyobb állományt nem tud létrehozni az archiváló program. (Nem a fájlrendszer miatt) Kiderült, hogy ez azért van, mert az ősöreg C kódban ősöreg függvényhívások vannak, amelyek 32bit-re készültek, és már léteznek olyan függvények, amelyek ugyanazt tudják 64bit-en, értelemszerűen a korlátozások nélkül.
Az lenne a kérdés, hogy ezen 32bit-es függvények használata degradálhatja-e a rendszer használhatóságát? Pl. Ki tudja-e használni a teljes memóriaterületet szükség esetén, létrehozhat-e akármekkora méretű fájlt, stb.

Igazából nem nagyon sikerült felfogjam, hogy az op. rendszernek mi a szerepe ebben az egészben, leragadtam ott, hogy ő kezeli a fizikai erőforrásokat, és osztja ki a programok felé, de ez biztos nem feltétlen igaz.

Köszönöm, üdv