(Gmail) e-mail visszakövetés

Hello!

Nemrég intézményünk egy nem túl baráti hangvételű e-mailt kapott, amiben valótlanságokat állítanak persze mindezt gmail-es címről. Szeretnénk kinyomzni, hogy honnan (első körben mondjuk ország vagy IP) jöhetett a levél. A fejléc nem túl beszédes, ezért a szolgáltatóhoz kell(ene) fordulnunk. Valaki próbálkozott-e már hasonlóval a Gmail-nél? Ha igen, hogyan és milyen eredménnyel? Érdekelnének nem Gmail (Hotmail, Yahoo...egyéb free rendszer) specifikus tapasztalatok is.

Köszi,

Mik

Hozzászólások

Elsőre ha a fejlécben nincs semmi érdemi, akkor feljelentés és hasonlók. Szolgáltató elvileg ilyesmi infót csak nyomozó hatóságnak adhat át.

Mit ertesz gmail-es cimen? Emailt? Mert ugye irhat neked akar Obama email cimevel feleadva barki..., ilyenkor sem biztos, hogy erdemes a Feher Hazat megrohanni. Headerben gmail-es smtp szerverek ip-jei vannak legalabb?

Hali!

Ha olyan a levél ami alapján megéri rendőrségi feljelentést tenni akkor tegyétek meg.
A google magyarország rendőrségi megkeresés alapján kiadja a rendelkezésére álló adatokat de természetesen ez sem 100% os siker. De, ha tényleg olyan a dolog akkor feljelentés. El se hiszed milyen segítőkészek ilyen esetekben :)

Írj neki emailt, hogy nyert egy porszívót, hátha válaszol, és eljön átvenni :)

:) nagyhirtelen 2 esetről konkrétan tudom, hogy el is itélték az elkövetőt... mindkét esetben csak 1 levél állt rendelkezés*re :) az egyik freemélről küldte a másik meg gmail volt. A hivatalos(rendőrség) megkeresése után freemaildothu másnap már átadta az összes információt ami rendelkezésére állt és be lehetett azonosítani a küldőt a g azthiszem 2-3 nap múlva prezentálta ugyanezt... ok. az egyik valami pár hónap felfüggesztett kapott másik meg pénzbírságot...