CD gyártás: hol, milyen, mennyiért?

Sziasztok!

Kedvező árú, 100+ darabszámú, profi kinézetű lemezekhez CD-gyártót keresek.
Fehér vagy fekete alap és arra két szín, 700 MB-os adathordozók. Később esetleg 8 cm-es CD és DVD is érdekes lehet.
Van valakinek van ötlete, ne kíméljen!

Köszi,

PingvinBolt

Hozzászólások

Veszel egy atlagos cd nyomatatasra alkalmas tintasugaras nyomtatot. Van egy spec talcaja, abba beleteszed a nyomtathato feluletu irhato cd-t, megszerkeszed a kepet, amir ra akarsz kuldeni, es kinyomtatotd. Elegge kulturalt darabokat lehet osszehozni, arban ekkora tetelnel valoszinu ez a legolcsobb.

Ugy remlik, en is Epson nyomtatot lattam kozelebbrol.

+1
Gyártatni csak 5-700 darab felett érdemes.
Amúgy a VTCD-t csak ajánlani tudom. Anno 2-3000 db CD gyártottak nekünk.
A master a drága. Olcsó CDkhez az "egyszínes" szitázást kell kérni. Egy ügyes grafikus könnyen össze tud hozni jó grafikákat a CD ezüs színével és egy alapszínnel. Ajánlott stílus: Sin City

--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Köszönöm a tippeket, a VTCD adott egy elég durva árajánlatot, előbbre sajnos még nem vagyunk.
Ha valakinek van még ötlete, szóljon!

Köszönjük,

--
Kum G.
Neked már van Linux pólód?
BÚÉK!

Sorry, OT.

..., a VTCD adott egy elég durva árajánlatot,...

Mennyi?

Csak azért kérdem, mert sok fanszőrboj 800 forintot is sokall egy műsoros dvd/cd vásárlásánál, ha meg párezerforintos árat kérnek tőlük, azt hiszik, hogy ennek 95% haszonkulcs, valamint hogy ebből és a vérükből akarnak eltartani minyimum 10 managgát + 5 jogászt...
--
http://opensolaris.org/os/project/indiana/
http://www.opera.com/browser/

Ez teljesen normális ár. Ilyen kicsi tételnél az aranykorong ami sokba van, és egyszeri költség lévén, ezen tudsz spórolni a darabszám emelésével. Amúgy tapasztalat, hoygy repi anyagnál, még 300 db. sem tétel. Ha ingyé/occsóé van, akkor viszik mint a cukrot.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Ilyenkor kell szponzort keresni és 10-el felszorozni a darabszámot. Fel kell keresni a hasonló termékvonalon mozgó cégeket és felajánlani, hogy 50 ft/db árban rajta lesz a logójuk a CD-n. Ha olyan területre osztjátoka CD-t, akkor simán be lehet szervezni 4-5 céget, különösen, ha egymás konkurensei.

--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Én 2007-ben gyártattam utoljára 1000 db CD-t, az kb 220e bruttó volt (csak a korong + slimtok, a borítót máshol csinálták). Akkor a Kenson-Optical adta a legjobb ajánlatot, de ahogy látom azóta már megszűntek, legalábbis a weboldaluk nem elérhető.

Akkoriban többe került volna ha nyomtatható CD-re megcsináltatom valakivel, 1000 db-ra meg nem volt kapacitásom. 100 db-os tétel esetén szerintem jobban jársz ha magadnak megcsinálod, mert sajnos ilyen tételnél a préselt lemezek sokba kerülnek (a nyomólemez dobja meg az árat).

Az első adag 100 db, utána remélhetőleg folyamatosan kell majd, nagyjából százasával.
Úgy tűnik tényleg az lesz, hogy megcsináltatom méregdrágán, majd ha nagyobb mennyiség kell, behozatom kínából. 1000 darabnál már az éri meg jobban.

--
Kum G.
HUP póló, galléros, hímzett HUP póló

Akkor azért gyártattunk 1000 db-ot, mert ugyan nem volt annyira szükségünk árban talán így érte meg a legjobban. Persze ha olyan anyagról van szó amit mindenképpen préselt lemezen kell prezentálni (mert azért van különbség a nyomtatotthoz képest) akkor nincs mese, muszáj leszel akár 100 db-ot is legyártatni. Valamelyik weboldalon most egy kalkulátorral kiszámoltam 1000 db nyomtatott CD-t, és valami 325e nettót dobott rá. Ezt tényleg komolyan gondolják, vagy én nem vagyok tisztában vele hogy ezzel a technológiával előállított lemezek a préselt felett helyezkednek el árban? :)

Egyébként még 2006-ban volt hogy 600 db CD-t nyomtattam, és írtam meg kézzel... nem akarnám még egyszer. :)

Se reklám, se tárolás, se szállítás nincs benn az árban...

Csak azt tudnám, hogy ilyenkor hol "az ötsém pötsémbe" vannak azok a debil fanszőrbojok, akik állításuk szerint "semmi kárt nem okoznak a filmek/zenék másolásával, mert film-/zeneiparban különben is indokolatlan haszonkulccsal dolgoznak, szinte nulla forint a cd/dvd előállítása"...
--
http://opensolaris.org/os/project/indiana/
http://www.opera.com/browser/

A legalább 3-4E Ft-os fogyasztói árhoz képest a legfeljebb 2-300 Ft (nem ezres, hanem tízezres szériákról beszélünk) az mennyi is? 5-7%? A hanganyagokat meg erősen promotálják a kertévék (akik pénzt kérnek a kábelszolgáltatóktól, hogy az üf. nézhesse a promóvideókat), a diszkók (ahova belépőt kell fizetni, a rendező meg fizet az ártósgyuszinak), a rádiók (akik szintén fizetnek ártósgyuszinak)...

Sajnos nem látunk bele a CD/DVD árának a valódi összetételébe, de tippelem, hogy az elkészítés költségével pariban van az, amit per darab az alkotó kap belőle, és ez a gond.
Én amit szeretek, azt beszerzem/beszereztem CD-n, nézem/hallgatom youtube-on, ha máshogy nem érhető el.
DVD-k esetén a "forgalmazási jog lejárt" című baromság miatt árnyaltabb a helyzet, amit nem _lehet_ megvenni, azzal nem nagyon lehet mit tenni, de ott a gyártó/forgalmazó is sáros egy picit - anno a Belleville randevú - Francia Rémes című alkotással voltam így, igaz,mire megkaptam másolatban, addigra ismét a polcokra került -- be is szereztem a duplalemezes változatot.

Köszi. Azért durva, hogy a bolt kap 500-at, a kiadó 360-at, a nagyker 200-at, a zenész meg 220-at -- miközben az ártós gyuszi nyúl 180-at... A stúdió és marketingköltségek összemosása sem semmi (a marketingköltséget illene a nagyker/kisker/kiadó a saját részéhez hozzászámolni szerintem)... Az állam által lenyúlt 540 Ft az annyi, amennyi, az a 40 Ft giccsadó némely sz@r esetén szerintem bőven alul van méretezve :-)

Budapesten?

Vámoltatás, behozatal, forgalomba helyezés, tárolás, reklám is benne van?
Vagy megint kétdemizsonos egylapátos Béla pinceásása alapján számoljuk ki az ipari uránbányászat megérhetőségét?
--
http://opensolaris.org/os/project/indiana/
http://www.opera.com/browser/

Pontosan erre jutottunk mi is. Tekintettel arra, hogy gyakran mozgok orosz nyelvterületen, az eleve egy opció volt, hogy onnan hozzuk be, de sajnos ott is drága. Ezért már az elején utánanéztem, vámot és ÁFÁ-t kell fizetni. A szállítási költség egy lemezre vetítve elenyésző.

--
Kum G.
HUP póló, galléros, hímzett HUP póló