openSUSE Live Usb

Fórumok

Írtam egy blogbejegyzéshez http://hup.hu/node/78200 de látom az nem jelenik meg főoldalon kutya se fog rá válaszolni, így nyitottam egy topicot hátha másnak is van ilyen gondja.

"Nekem nem megy... http://en.opensuse.org/Live_USB_stick ez alapján a leírás alapján csináltam de nem megy... GNOME livecd-ről csináltam és gnome live isoval... de nem hiszem hogy az problémát kellene hogy okozzon. a pendrive 2 gigás.. ezt a dev/sdX féle hivatkozást mondjuk nem igazán értem... gondolom a partíciót kell megadni és nem az eszköz azonosítót... előbbi /dev/sdb másik dev/sdb1..
Meg utána azt a szabad írható hely konfigurálása sem tiszta hogy ugyanazt a partíciót kell e megadni hozzá... de mindenhogy próbáltam már figyelembe se vesszi. a parancsok lefutnak a adatírás van látom.. de a gép figyelembe se veszi.... ha ubuntu alatt csinálom akkor az működik.. mi lehet a gond?"

Hozzászólások

Mert leírás szerint fogok egy pendriveot ami fatra le van formázva és rá dd-zem az isót akkor is működnie kellene valaminek .. de nem működik...

nem partícióra, hanem az eszközre kell dd-zni. az image tartalmazza a mbr-t, a fájlrendszert, stb.

Nálam is így már működött köszönöm.
MOndjuk lehet maradok az ubu pendriveos verziónál... Olyat csinál, hogy mappák helyén piros X-ek jelennek meg vagy eltűnnek ... vagy ha rádugok egy másik usb-t a gépre akkor csonttá fagy.

Csinált már nekem egyszer olyat rendes telepítés után is hogy elkezdtek a külső merevlemezen eltünni a mappák aztán ráfrissítettem és mégtöbb eltünt .. megilyedtem :D de fizikailag nem tűntek el hálisten...
Gáz lett volna mer külső vincsin van fél életem és még nincs backup... (tom nagy felelőtlenség csak jó nagy adatmenny van rajta..)

A kde-s susen más gondok jelentkeztek de azok tipikus kde4 hibák... viszont az kb 5 sec alatt betöltött a kde4 live míg a gnome vagy másfél perc alatt... ugyanarról a pendriveról .. érdekes.