"Isten Mód" a windowsban.

Azt hittem egy újabb baromságra akadtam,de nem ez valóban működik.

idézet:
"Érdekes új "központi vezérlést" fedeztek fel a Win7-ben, ami azonban valamilyen oknál fogva igencsak el lett rejtve, és csak egy hosszú kód megadásával érhető el. A neve valóban GodMode, vagyis Isten üzemmód.

Persze világteremtésre, özönvízre, nyelvzagyválásra és más hasonló finomságokra nem ad lehetőséget, viszont gyakorlatilag mindent, amit csak állítani, igazítani, módosítani és manipulálni lehet a Win7-ben (egérmutatótól merevlemez-particionálásig), összegyűjt egy helyre, hogy kényünk-kedvünk szerint tegyünk velük, amit csak akarunk.
Külön érdekessége a dolognak, hogy a jelek szerint Vista alól is működik, azonban annak csak a 32 bites változatánál. A 64-es összeomlik tőle, úgyhogy ott senki ne kísérletezzen vele. A GodMode a következőképpen aktiválható: létrehozunk az asztalon egy új mappát, majd nyomban át is nevezzük a következőre:

GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}

Amint ez megvan, a mappa ikonja máris megváltozik (egy vezérlőpult-féle ikonra), rákattintva pedig máris hozzáférhetünk az "isteni" központi vezérlőpulthoz és annak a megannyi lehetőségéhez. Érdekes módon a Microsoft egyelőre még nem nyilatkozott erről az érdekességről. Nagyon fontos, hogy aki nem akarja így megpiszkálni a rendszerét az ne használja ezt a lehetőséget, mert károkat is okozhat!
Cikk értékelése"

Szóval meglepődtem... ki tudja még milyen különleges mappanevek lehetnek még....

Hozzászólások

a következő a csillagkapu mód lesz :D...

I am the god of hellfire, and I bring you...

PornMode.{696969-6969-6969-6969-696969696969}

RealMode (klikk)
Loading vmlinuz........

"milyen különleges mappanevek lehetnek még"
???

ez pont arra szolgál hogy a különleges mapppaneveket összefoglalja, egy helyre! szóval nem értem:)

egyébként keress rá a {.*}-ra a registryben, na ott találsz egy csomót ehhez hasonlót, próbáld ki mindet :P
tipp a próbálkozáshoz: egyszerűbb futtatásba beírni shell:::{.*} innen egyébként látszik is hogy nem godmode, hisz pont csak hogy ami a felhasználónak elérhető az van összegyűjtve, az egyetlen ami miatt jó godmodnak keresztelék nevezték el hogy a neten könnyű megtalálni ha kell :)

persze lehet szkriptel mindegyikhez könyvtárnevet, de .. :D

(egyébként van még egy csomó "különleges" fájl/mappanév, a linux-al ellentétben nem abszolút elérési út minden hanem pl ott a "con")

A Vista megjelenésekor is publikálva lett már külföldi fúrumokon. Én már akkor is használtam

127.0.0.1 SWEET 127.0.0.1

Nem omlott össze tőle a 64bites RC ;)

--
A gyors gondolat többet ér, mint a gyors mozdulat.

linuxban is van ilyen egyébként
úgy hívják root

(mondjuk ahhoz kell tudni a jelszót, úgy látszik win-ben ezt kiküszöbölték)

- - - - -
Tagadom a Microsoft Windowst. Szerintem ilyen operációs rendszer nincs és nem is volt soha. A létezése nem igaz, meg sem történt. Egyszerűen nem hiszem el, hogy van. Nem hiszek a létezésében és abban sem, hogy ilyen.

Ja, azt hittem tudok vele olyat, amit alap állapotban nem (mármint jogosultságilag)
sorry

- - - - -
Tagadom a Microsoft Windowst. Szerintem ilyen operációs rendszer nincs és nem is volt soha. A létezése nem igaz, meg sem történt. Egyszerűen nem hiszem el, hogy van. Nem hiszek a létezésében és abban sem, hogy ilyen.

Szóval meglepődtem... ki tudja még milyen különleges mappanevek lehetnek még....

Nezz szet itt

az ott felsorolt "különlegességek" közül egy sem csinál semmit nálam, csak a "Godmode". Ami kissé idegesít az az,hogy ha léteznek ilyen "trükkök",akkor miért nem lehetne olyan "mesterjelszó" ami a megadott felhasználónévvel valódi "godmode"-ot ad.
Tehát hiába van jelszóval védve a fiók, hiába van jelszóval védve a "Rendszergazda" fiók, a redmondi arc beírja amit kell és bent is van a gépben. Tulajdonképpen miért ne lehetne akár ilyen is.

A véletlen kiszivárgásokban nem hiszek, amit az ms nem akar nem nagyon derül ki szerintem, mint ahogy az sem véletlen hogy akár a Vistához akár a heteshez "kering" a neten olyan kulcs melynek segítségével telefonon simán aktiválhatók a rendszerek, ugyan ez igaz az office 2007-re is, sőt olyan kulcs is hozzáférhető amelynek beírásával nem kell az aktiválással bíbelődni.
Ha az ms akarná ezeket e kulcsokat egy szemvillanásnyi idő alatt blokkolni tudná, mint ahogy a bios emulátorok is könnyedén blokkolhatók lennének.
Csak akkor a szotfverpiaci részesedés is meredeken esni kezdene.

az ott felsorolt "különlegességek" közül egy sem csinál semmit nálam, csak a "Godmode"

Csak a GUID-ot adtad meg a konyvtar nevenek, vagy irtal ele valamit?
Pl megadod a konyvtar nevenek, hogy "Kukorica Jancsi.{78F3955E-3B90-4184-BD14-5397C15F1EFC}", akkor lesz egy konyvtarad aminek "Kukorica Jancsi" lesz a neve, es a "Performance Information and Tools" lesz "benne".

A tobbit inkabb nem kommentelnem.

Ennyi hülyeséget már rég olvastam.

"az sem véletlen hogy akár a Vistához akár a heteshez "kering" a neten olyan kulcs melynek segítségével telefonon simán aktiválhatók a rendszerek"

Többet mondok, nekem a polcon is van olyan kulcsom, amivel telefonon simán szoktam aktiválni az XP-inket. Persze ennek oka van, és így ez legális, ezért ennek a kulcsnak a blokkolásával minket is sújtana a MS, pedig - mint írtam - mi legálisan használjuk így az XP-ket.

"sőt olyan kulcs is hozzáférhető amelynek beírásával nem kell az aktiválással bíbelődni."

Valóban van ilyen kulcs, igaz én csak XP-hez láttam. Elég szomorú, hogy a neten kering, mert legálisan megvásárolt kulcsról van szó. A blokkolása ugyanaz mint a fenti esetben, csak épp nem 20 embert (legális felhasználót) érintene, hanem esetleg több ezret.

Sőt mi több, olyan telepítő ISO-ról (w7) is tudok, amit még aktiválni se kell. Mindnek oka van, és nem minden esetben van mögötte összeesküvés.

A fentit arra írtam hogy van kint egy pár VL kulcs ,vagy MAK kulcs amit nem tudni ki vett meg és volt olyan örült hogy közkincsé tegye de mégis.
A telefonos aktiváció pedig úgy néz ki, hogy az adott kulccsal telepíted a szoftot, aktiválnád a neten erre közi hogy nem megy mert...bla bla bla , felajánlja hogy hívjam az aktivációs központot,hívom bediktálom -> ő is diktál, utána ok, aktiválva van.
Ezek tudná kiszűrni az ms ha akarná nem a legális kulcsokat természetesen.
Az auto aktiválós 7-es képfájlok pedig egy bios-oem emulátorral dolgoznak,nem hinném hogy gondot okozna ezek kiszűrése, persze nem csak az ms ilyen, a kaspersky, symantech, Avg és a többi is "hagyja" a "tört" kulcsokat működni,gondolom azért mert fontos a piaci részesedés fenntartása.
Nem debil összeesküvés elméleteket akartam gyártani, de pl az AWARD bios-oknak is közszájon forgott a "master" password-je, a nokia s60-as telóihoz is van olyan "kód" ami kinullázza a telefonzárat sőt az állítólag függetleníthetetlen S60 9.4 -es telókat is lehet már az IMEI számból generált kóddal függetleníteni, ahogy minden gamenak is van "isten" módja, a fejlesztő már csak ilyen :)

Aki ezt a "GodMode" nevet kitalálta, vasvillával le kellene ütni. Köze nincs semmiféle "isten-módhoz", csak egy link gyűjtemény a mindenféle beállító ablakhoz. Egyébként akármi lehet a neve, a könyvtár végén a GUID a lényeg.

Aki meg átveszi mindenféle fenntartás nélkül ezt a cikket, az is hülye, mert igazán vehette volna a fáradtságot ahhoz, hogy egyáltalán megnézze, hogy mi a helyzet 64 biten. Megy, mint a kisangyal.

----------------
Lvl86 Troll

Vegre a TrueCrypt-ben is van God mode. Eddig a halalom volt, hogy encryptelt fileba hoztam letre egy lemezt, ahjol az olyan aprosagok vannak, mint a SecureCRT, openvpn meg hasonlok, akarhanyszor umountoltam (vagy a gepet ujrainditottam) es utana ujramountoltam a crypt fs-t, a rajta levo cuccokat (openvpn, securecrt) nem engedte a 7-es tuzfala. Pedig meg "nemtudommilyennevu" tuzfal-baszkuralo proggit is felraktam, hatha segit, mert olyan gyonyoruen eldugtak a tuzfalat a hetesen. Erre kiderult, hogy a TrueCrypt-et kellett csak frissitenem. Mindegy, annyira furcsa a 7-es vezerlopultja, kiprobalom ezt a foldert.

inkabb az AllInOne nevet adnam neki, de mindenesetre hasznos, hogy minden egy helyen van, meg ha nemis tudunk vele vizet borra konvertalni...