/usr/bin/ win xp alatt

Hellosztok!

Sajnos normálisabb cím hírtelen nem jutott eszembe. A lényeg a lényeg, hogy van C++/Qt projectem, amit megírtam KDevelop alatt. Linux alatt működik, de szeretnék belőle *.exe -t csinálni, ha már crossplatform-os. qmake make -val forgatnám le. Hogy lehet azt megcsinálni, hogy ha beírom a cmd -be, hogy "qmake", akkor indítsa el a c:\Qt\...\qmake -t?

Bocs az ilyen kérdésért, csak windowshoz nem értek.

Hozzászólások

Láttad már a QtCreator-t ? Szerintem nézd meg, ha még nem, mert szerintem egész jó Qt fejlesztésre !

Fent van linux alatt, win alatt is. Mondjuk nekem KDevelop jobban bejön. Win alatt lehet, hogy csak hozzá kellene szoknom.

Szerk: Win csak azért van, hogy letudjam fordítani .exe-re, meg nagyon ritkán kis játék. Olvastam itt, hogy meglehet oldani linux alól is lefordítani .exe-re, holnap megnézem, hogy hogy megy, milyen az eredmény :).

[ flame ]
"Bocs az ilyen kérdésért, csak windowshoz nem értek."
azért így merész dolog crossplatformos programokat fejleszteni, már bocs...
[ / flame ]

----------------------------------
feel the beat - it's everywhere!

azért így merész dolog crossplatformos programokat fejleszteni, már bocs...
mingw-vel ma'r sikerult exe-t csinalni c-bol, ugyhogy a forras win-en sosem jart, es az eredmeny tokeletesen ment xp meg vista alatt is. pedig w95/98 volt az utolso ami elott 2 percnel tobbet ultem egyhuzamban, es az sem tegnap volt :]

szoval a "crossplatform fejlesztes" es a "nem ertek a winhez" azert annyira nem zarja ki egymast ;) most en is epp vmi relative egyszeruen hasznalhato gui-t keresek, amit lehet win ala' is betenni valahogy, es nem kell hozza nagyon bonyolult uj programnyelveket megtanulni. allitolag c + gtk is portolhato mingw-vel...

http://seriss.com/people/erco/fltk-videos/
ebből a harmadik videóval érdemes kezdeni szerintem.

Sima c-n keresztül sajnos fltk-t nem lehet programozni, de annyira nem kell profinak lenni c++-ból hogy tudjad használni.

A fluid ugyan kicsit fapados mondjuk egy qt creator-hoz képest, de a célnak megfelel, teljesen jól használható.

A Qt alapértelmezettként feltelepít egy olyan DOS parancssort, ami beállítja magának a különféle PATH útvonalakat (Qt-s, MinGW-s stb). A Start menüben megtalálod a Qt rész alatt.

--
Elder Scrolls