Csipog a HDD

IBM ThinkPad X60 notebookban kinőttem a merevlemezt, vettem egy nagyobbat. WD3200BJKT típusút. Átköltöztettem a rendszert, használom 5 napja probléma nélkül. Viszont időnként, van hogy 10 percenként, van hogy fél naponta csipog egyet a gép, és nem a hangszóróból jön, mert az néha el van némítva. Azt hallom: pipipp! Mintha a HDD csipogna, bár egyesek szerint ez hülyeség. Minden tesztprogram azt mondja, hogy a HDD tökéletes egészségnek örvend. Mi csipog szerintetek és miért?

Hozzászólások

Néha nekem is csinál ilyet (ritkán) a notebookomban lévő HDD, de nem tudom miért.
_______
Powered by Áram // Nem vagyok annyira kocka hogy, napfényt is csak HDR-Renderingen keresztül lássak.

Nekem mikor ezt mondták először felnevettem, miután én is hallottam már inkább csodálkoztam. Ott szó szerint szirénázott a HDD. Mint mikor a BIOS CPU Heat warningot nyom.

Nem tudtuk meg, mi az oka...

Life is a game, play hard!

Én néha fémesen pengő hangot hallok. leginkább egy megpendített fémdarab hangjára hasonlít. Tudtommal az a teljesítményszabályozás hangja. Lehet hogy a te új merevlemezed, kicsit többet fogyaszt, és emiatt hallasz ilyet.
------
3 fajta matematikus létezik. Aki tud számolni, és aki nem.

Nekem egy 320g WD és egy 500g Samsung (mindkettő 2.5"-es, notiban) is szokott csipogni.. Tehát nem fémes, nem kattanó, hanem konkrét csipogó hangot ad, ráadásul teljesen spontán magára hagyott gépen is.
Az ok érdekelne engem is ;)

Kicsit utánnanézve nem egyedi az eset, van olyan hdd, amiben van egy apro speaker:

A maxtor tud zenélni is :)
http://www.youtube.com/watch?v=Bv7PCalQSxI

WD:
http://www.youtube.com/watch?v=YYoiH-7rAEE

Nálam eddig egy IBM merevlemez, és egy alaplap szirénázott. A merevlemezt cserélni kellett.
Az alaplap: a processzor ventilátora gyorsabban pörgött, mint amit az alaplap mérni tudott. Úgy érzékelte, hogy túl alacsony sebességen megy a ventilátor, ezért szirénázott. Kikapcsoltam a ventilátor fordulatszámának figyelését.

"A szellem mindig ott rejtőzött a gépben. Szétszórt kódtöredékek… melyek váratlanul programokba tömörülnek. Kiszámíthatatlanságuk felveti a kreativitás elméletét a szabad akaratét és az úgynevezett lélek miben létét is. Miért van az hogy a sötétben hagyott robot a fény felé tör? Miért van az hogy az üres térben tárolt robotok,egymás társaságát keresik a magány helyett? Mi lehet ennek az oka,Csak szétszórt kódtöredékek? Vagy valami több? Mikor válik az észlelési struktúra öntudattá? Mikor kezd el a gép önmagán töprengeni? A betáplált személyiség vajon mikor áll össze lélekké?"

Jóó,jóóó. Hülye vagyok, péntek vaaan...

--
Nem az erős, aki sosem esik el, hanem az, aki mindig fel tud állni!

parkoló állásba teszi a fejet.
energiatatakarékosság.

rám is a szívbajt hozta először (szintén wd egy dellben).
meg lehet szokni. nem hiba hanem feature ;)

Nem ezt hallod véletlenül?

"victim szajsz nevö jútá"

Mert akkor nagy a baj!!4!

Nekem egy seagate 2,5"-os HDD szokott ilyet csinálni ha nem elég neki a táp külső házban. Y usb-vel nem, csak 1 usb slotról.

Nem hangzik jól. 5400 rpm-es helyett gondolom egy 7200 rpm-eset raktál bele. (Nem néztem utána a típusoknak.) Ez valszeg jobban melegszik.
A fentieket elolvasva meg tuti. :o(

+1 A Dell Inspiron 1720-amban is cirippel és utánna kattan egyet a hdd.

Én is cseréltem thinkpadba a gyári 5400-es hdd-t ugyan ilyenre és nekem is ad néha hasonló hangot. Lehet, hogy kicsit jobban melegszik, rezonancia, tudom is én... Egyébként már több, mint egy éve hibátlan a disk. SMART infóban sincs semmi aggasztó.

--
http://laszlo.co.hu/