SMS küldés, de mivel?

Fórumok

Szeretnék SMS-ben riasztást küldeni egy szerverről, ha pozor van. Ez havonta 1-2 sms-t jelentene, tehát elvileg bármivel meg lehetne csinálni, de:

- a telefon nem tetszik, mert lefagyhat, lemerülhet, minden baja lehet

- usb-s stick, pl. web n' walk (vagy mi), a HSO driver elmebeteg, unloadnál a kernel rendszeresen padlót fog, néha nem indul be a cucc, csak ha win alatt "bebikázom".

- egyéb.. node mi lenne az?

Egyelőre a legvalószínűbb egy motorola telefon (vagy másik olyan típus ami eszik USB-ből), de hátha van valakinek jobb ötlete.

Update: http://hup.hu/node/75744#comment-841019

Hozzászólások

Szia, van néhány e-mail szolgáltató aki SMS-ben elküldi az e-mailed tartalmát megfeladóját. Ha egy ilyen helyen regelsz, akkor csak egy mail-t kell küldened ami már eccerű.

2002-es HWSW cikk:
http://www.hwsw.hu/cikk.php?id=17519

Life is a game, play hard!

lsusb
Bus 002 Device 053: ID 22b8:4902 Motorola PCS E398 GSM Phone

nekem ilyenem van, ez egy ipari gsm modem szerűség, nincs vele sok baj.
az email-ból sms-t küld a szolgáltató azért zűrös, mert van, hogy a net áll le.

Pontosan, a netes megoldások azért nem játszanak, mert pl. pont a gw hibájáról nem kapnék jelentést, mert nem megy ki a levél. Mire meg kimegy már úgyis megoldódott a probléma.

A "Motorola PCS E398" stringre a google egy telefont dob fel, nem modemet. Ha nagyon ráérsz meg tudnád nézni a típusát?

persze.


https://myaccount.voipstunt.com/clx/sendsms.php?username=$user&password=$pass&from=$fromnum&to=$tonum&text=$text

Ez visszad egy XML -t, hogy elment-e az sms illetve hogy megkapta-e. Ha hibara fut akkor pedig csatlakozunk soros porton az UMTS modemhez es 3 AT paranccsal kikuldjuk az SMS -t.

A szolgaltato neve benne van az URL ben is.

Szia, egy barátom fejleszt mindenféle elektronikai dolgokat. kb 20e+Áfa áron megkapod az ipari GSM modult bedobozolva,
soros v USB porttal.
SimCom - sim300dz a modul gyártója, AT parancsokat v PDU-t eszik.

Esetleg választhatsz Nokia GSM adaptert is:
http://www.vatera.hu/listings/index.php?q=nokia+premicell&c=0
ezt Gnokii siman ette ha jól emlékszek

+1 az ipari GSM modemre. Elektromos halozatrol taplalva, es nem aksival. Esetleg UPS-re kotve a szerverrel egyutt. Szerial porton AT parancsokkal pedig egyszeru elkuldeni egy sms-t. Nem kell hozza semmi driver, aminek betoltese esetleg megfektethetne a rendszert.

Sic Transit Gloria Mundi

clickatell.com

De inkább egy monitorozó gépre raknám.

szünetmentes táp+telcsi+gprsec+postfix+t-email

--
Én egy divathupper vagyok. :)

világosítsatok fel. a gsm modem olyan mint a mobiltelefon, kell bele egy sim kártya és működik?

Egyrészről igen, másrészről meg az ipari gsm modemben vagy gsm terminálban nincs akksi és rendes hálózati árammal (nyilván transzformálás után) üzemel. Védettebb fémdobozban van, kijelző se szokás rá. Az enyémnek is valami olyan bele van, mint egy kézi mobiltelefonnak, csak kicsit át van szabva a külseje:)

Nekünk a cégnél olyan gsm adapterek vannak, amelyeken van kettő kis dip-érintkező. Ha rövidre zárom, küld egy sms-t a beállított számra. A vezérlést kialakítani innentől már gyerekjáték (elvárás és pénztárca kérdése).

Nos, a clickatell-t választottam, annak ellenére, hogy nem akartam webes nyamnyamot használni, de:

- kb. azonnal megvan
- nem kell új hw, nincs kompatibilitási kérdés
- meghatóan egyszerűen is lehet használni
- rémsok interfésze van
- olcsó(?) (10 huf 1 sms, bár a vodához majdnem 2 lenne)
- ha nem kell, akkor nem fizetem, és nincs vele gond
- ha nincs net, hogy üzenetet küldhessek, azt látom máshonnét
- ha nincs net, mert megállt a teljes Mo.-i hálózat, akkor meg úgyis mindegy.

Hali!
Nem reklám, cégnevet ezért nem is írok, de teszteltem szívességből egy kütyüt, ami magyar termék, Bp. 13.ker. Lehel u. 14 alatti cég tervezte, gyártja, GSM adapter van benne és email-t küld SMS-ként. Ha elmegy/visszajön az áram vagy az ethernet, arról külön SMS-t tud küldeni. Az alerteket meg mail-ként úgy formázod, ahogy szeretnéd. Asszem, az sms-eket is lehet formázni, stb, rugalmas volt, bár nem mentem annyira bele. Tehát felügyeletre nagyon is megfelelt. Árat nem tudok, kb. 1-2 éve volt tesztszériás. Innovatív kis cég, sok ilyen technológiával nyomultak. Honlapjukon talán nincs a kütyüről, telefonálni kell.

i80286/1024kB/IBM Xenix 2.0

Amit én néztem, nem volt bonyolult: ha jól emlékszem mail kliens volt benne, a neki küldött leveleket küldte ki SMS-ben, + az említett spéci eseményekről az alerteket. Azért ha nekem indulna alert-lavina, lehet, hogy bizonyos kritikus mennyiségü sms után megnézném, mi a csuda történik ott... :).
Ha minden frankó, arról elég 1 összegző üzenet/nap, az is inkább mail-ben, alert másra van.

i80286/1024kB/IBM Xenix 2.0

Anno éles üzleti alkalmazás ment Nokia 6110-es+soros adatkábel+gnokii kombóval, a teló folyamatosan a töltőre volt dugva, ergo le sem merülhetett. Megdögleni inkább a gnokii döglött, de némi scriptelős trükközéssel ezt is meg lehetett oldani. Napi akár párszáz sms (ki/be) is simán átcsorgott rajta.

A köldöttekről viszont fogadni és adminisztrálni kellett a kézbesítési értesítéseket, ami azért elég trükkös volt, hiszen ugyanoda több sms is lehetett "függőben" (időkülönbséget, kiküldési sorrendet nézve sikerült megoldani) Elvileg egyébként 1400 körüli üzenet/nap volt a kapacitása, mert a script jó közelítéssel percenként történt. (Pontosabban a script az indításától számított n*60 másodperc múlva lépett ki (n>=1), erre az init respawn-nal újraindította.)

Utána átállt a cég bérelt vonalas EMI/UCP-s sms-ezésre, ott azért jóval masszívabb forgalmat is ki lehetett simán tornázni a 64k-n is.

Üdv!

A topik relatív régi, de leírom az én megoldásomat... Én fogtam egy régi siemens c35-öt meg egy serial adatkábelt és gammu küldi ki az SMSt egy sh script segítségével... A telefon akksija helyére pedig építettem egy LM317-es ICvel egy tápot, plusz van mellette egy pufferkondi. A SIMkártya meg egy domino-s okosság... 3000 HUF elég fél évig, vagy egyig is..:)

Udv,

en is most eppen a gammu -val kiserletezek meg egy nokia 5110 -essel. Innyit arulj el hogy tud rendesen sms -t kuldeni es kapni is? Nalam mukodik szepen mindketto csak meg nem sok a tapasztalatom ...

Elesben mennyire merjem hasznalni? Mennyire szokott lefagyni meg ilyenek? A terhelest mennyire birja?

Én a Huawei E220-at tudom javasolni... Stabil kütyü... és elég sok van belőle kishazánkban...

Gammuval teljesen jól megy.

Egyetlen hátrány, hogy ha régi a disztró, akkor modeswitch-el játszani kell egy kicsit.

Debian Lenny -vel tervezem hasznalni :) Sajat gepem es en vagyok az admin is ugyhogy a frissites meg ilyesmi nem gond de szerintem ez nem is olyan regi disztro :)

Vagy nem nekem szolt a Huawei E220 es a Gammu paros?

Esetleg itt halkan megkerdezem hogy MMS fogadasara tud-e valaki megoldast. Persze az SMS kuldese es fogadasaval parhuzamosan lenne jo ha tudna mukodni. Ha jol neztem a Gammu nem tud MMS -t?

A HSO-hoz nekünk be kellett kapcsolni az ath9k-ban az RFKILL-t is (2.6.29.2, ARM), aminek az lett az eredménye, hogy ugyan ment a HSO modem, de a wifi meg már nem nagynon akart... tehát a HSO-val én sem vagyok teljesen kibékülve (vagy az RFKILL-lel :D).

Viszont azt tapasztalatból mondom, hogy az option + usb_serial driver elég megbízhatóan működik, pl. Huawei E220/E262 modemmel. Ezzel szerintem meg tudnád csinálni, amit szeretnél. És azt nem kell Windows alatt bikázni, azt mindig megtalálja a Linux is. Ára persze nem filléres, de ha van elfekvőben valahol egy ilyen modem, akkor tökéletes.
--
http://www.open-st.eu

subscribe

--
"Az a szóbeszéd járja Amerikában, hogy két intelligens faj létezik a földön: emberek és magyarok." by Isaac Asimov

Mint mar valaki irta: Huawei E220. Amit hozzatennek:

Voda - InstantNet -> Modem + SIM = 4900 brutto, 3 honapig (500 Ft alaptoltes, + 50MB adatforgalom/ho) utan 3000-es toltessel + 1 ev, es havi 50MB free net.

Szoval 7900Ft-bol van egy szabvanyos modemed, es 15 honap rendelkezesre allasod, valamint 3500Ft SMS-kuldesre (ha csak veszhelyzet jelentesre kell valoszinuleg meg marad is belole).

IMHO, nem szarakodnek holmi telefonokkal.

Gammu-t nem hasznaltam, de erre (meg mindenre ami AT parancsokkal mukodik) akar egy shell szkript is eleg, hogy SMS-t kuldj.

PS: mar vettem ket egysegcsomagot:-) bar en a netes reszet szeretnem egy kontrollerrel lakasfelugyeletre hasznalni. Igaz, mar nem mindehol lehet kapni, mert kifuto tipus.

/sza2

wavecom gsm modemeket tudom ajánlani ilyen célra, rs232 portra kell tenni és szabvány at parancskészlettel tudod programozni.