LDAP backend DHCP-nek Solaris 10-en

Üdv mindenkinek!

Következő lenne a problémám, még igencsak tanulgatom a solarist, ellenben össze kéne hoznom egy egész csinos hálózatot, arra gondoltam, hogy ugyanabban az ldap adabázisban kéne tárolni a dhcp számára is az információkat mint amiben a felhasználói adatok vannak jelenleg a levelező szolgáltatás számára, csak hogy átláthatóbb legyen a végeredmény. A legfőbb gondom, hogy nemtom ezt egyáltalán lehet e, sun féle ldap server van fenn, amire be van töltve a sun communication suit schema-ja. Lehetséges ehhez feltölteni még1 schema-t vagy, azt kibővíteni úgy hogy felhasználónként el lehessen tárolni benne még mondjuk 2-3 mac címet, meg mondjuk egy egyszerű integert?

Előre is köszönöm!
Exhodus

Hozzászólások

Szeva!

Attol fugg melyik dhcp serverre gondolsz, ha a sun sajat in.dhcpd-re akkor arra a valaszom, hogy nem tudod megoldani, lasd a dhcpd data store leirast: http://docs.sun.com/app/docs/doc/816-4554/chapter2-39

Az isc dhcp serverhez van, azaz volt a regi verziohoz openldap patch: http://skalyanasundaram.wordpress.com/dhcp/dhcp-with-ldap-support/ valamint http://www.lunytune.net/old/isc-ldap.html
Viszont ezt mar nem fejlesztik tudtommal (fix me).

Udv.
bzg

-- Soha ne vitatkozz idiotakkal! Lesulyedsz az O szintjukre es legyoznek a rutinjukkal !!! --

Itt a patch weboldala: http://home.ntelos.net/~masneyb/
(Egyébként 3.0.5-höz való az utolsó verzió)

Lehetséges megoldások

0. régi dhcpd használata
1. keresni egy dhcp szervert, ami támogat ldap backendet (én nem ismerek mást)
2. ütemezve (cron) ldapsearch-al lekérni a dhcp adatokat a szerverből, majd scripttel legenerálni a dhcp konfigot. (kicsit mocskos megoldás, de ha jól vannak megírva a scriptek, stabil megoldás lehet)
(3. saját dhcp szerver írása, ldap támogatással.)

a dhcp szerverre milyenségére nincs feltétel, tehát nekem bőven megfelel a 0.-s pontban emlitett régi dhcp, ha azzal meg lehet oldani, csak kéne hozzá sok segiség (sorry nincs hosszú i-m) mert semmit nem értek hozzá :S Ezekszerint tudom használni a már telepitett sun-os ldap servert, ha igen mit kéne rajt átbuherálni?

Jelenleg próbálkozom hozzáadni a DHCP sémát az ldap szerverhez, de sajna a netes tutorialokkal nem sokra megyek mert nem openLDAP-om van, hanem valami Sun-os, asszem ez az iPlanet LDAP, de ebben nem vagyok biztos, mindenesetre .ldif formátumban vannak a sémái ha minden igaz, nem .schema-ban. Másrészről nemtudom, hogy ez milyen hatással lesz a már meglévő ldap adatbázisra, igaz csak tesztüzem tehát ha eltolja sincs nagy gond.

Hogyan lesz schema-ból ldif:
https://help.ubuntu.com/8.10/serverguide/C/openldap-server.html

Ubuntun ha felteszed a dpcp3-server-ldap csomagot, akkor abban van dhcpd.conf konvertáló script. Szóval ha a schema-ból létrejött ldif-et meg tudod etetni a Sun LDAP-al, akkor csinálj meg egy próba configot a sima dhcp-vel, majd konvertáld át ldap formátumra és töltsd fel az ldap-ba. Ldap-ban 2 ág fog kelleni neki, így a mostani adatbázisod jóesetben nem bántja. Viszont szvsz ugyanott nem fogod tudni tartani a dhcp adatokat ahol a user adatokat... (tehát uid=user,dc=akarmi,c=hu userhez nem fogsz tudni dhcp bejegyzést felvenni, mert a dhcp külön ágban tárolja a dolgait, legalábbis én ezt vettem észre)

Mik