Win2003 migrálás Xen-re

Fórumok

Sziasztok

Olyan feladatot kaptam hogy egy meglévő éles üzemben használt win2003-at ami DL-380G5-ön fut költöztetni kellene XEN szerverre. A telepítés nem lenne jó megoldás, mert sok mindent kellene beállítani.
Erre van-e valakinek tapasztalata, ötlete. Minden javaslat érdekel.

P.Zoli

Hozzászólások

Én a következővel próbálkoznék.
Gondolom a win2k3 egy fizikai raid tömbön van, ekkor bebootolnék live linuxról, valószínűleg látni fogja a vezérlőt meg ugye a tömböt, ekkor a dd vel a tömb tartalmát lementem máshova. A XEN-es win2k3 nak meg ez lehet a fájlrendszere 1-1 ben viszont érdekes a hw elemekkel mi lesz, mert ugye a xen-ben más hweket emulál.

Core2Duo T7100, 4G, Ubuntu 9.04, 2.6.30

http://www.virtualbox.org/wiki/Migrate_Windows

Ha a boot soran akarod a drivert hasznalni akkor a:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\$DRIVER_NEVE alatt a Start REG_DWORD-ot kell 0-ra allitani.

Felpakolsz cd-rol egy peldanyt xen alatt, es megnezed a registry-ben, milyen driverek vannak igy beallitva.

Szia,

Igen ez a rész megvan mármint az image készítés. Xen-en való indításnál a VNC console-on keresztül be is kéri a felhasználó nevet és a és a jelszót ezt el is fogadja, majd feldob egy ablakot ahol elmondja hogy nem talál bizonyos meg drivereket és itt elvan.

Valaki talált már erre megoldást közületek?

üdv.
P.Zoli

gondolkodj úgy, mintha új gépre költöznél.

ntbackup a régi gépen (rendszrefájlokat ne mentse). csinalsz egy tiszta telepítést a virtuális gépen, aztán ntbackuppal visszaállítasz.

de pontosan mi megy azon a szerveren?

_________________________
Hogyan?

Akkor nektek kell full system state mentes, meg a C: teljes mentese, illetve eseteleg ahol meg programok vannak telepitve. A felhasznalok cuccait mar kezzel is at lehet lapatolni. Arra figyelj, hogy a betujelek jol jojjenek ossze.
Elvben a systate mentesbe nem kerulnek bele a driverek, igy amiatt nem kell aggodj. Ha megis, akkor sem vagja felul a mar felrakott rendszeren levo cuccokat. Egy probat mindenkepp meger.
--


()=() Ki oda vagyik,
('Y') hol szall a galamb
C . C elszalasztja a
()_() kincset itt alant.

Aham, igen, viszont a hivatalos mod csak kabe-kompatibilis gepeket feltetelez.

Igen, az ntbackupnak vannak ilyen kedvessegei. Akkor csak a B terv marad: felveszed a Xen-es gepet masodik DC-nek a domainbe, minden FSMO szerepet atmozgatsz (ezzel elmeletileg a GPO-k is atmasznak), utana varsz egy komplett replikalast, es szepen atmigralsz mindent.

Tudom hogy van ez a fizikai-virtualis gepkonverter, viszont egy terminalszerver eleg erzekeny valami, ugyhogy en elso korben nem probalkoznek vele, hatha valamit elkeffent.
--


()=() Ki oda vagyik,
('Y') hol szall a galamb
C . C elszalasztja a
()_() kincset itt alant.