Többszörös Solaris install - tanácsot kérnék

Sziasztok,

hála Gyurikának :) , sikerült egy + hdd-t beraknom az Ultra 40-esünkbe, így lett hely.
Installálnom kellene S10-et (U7 lesz), meg Opensolarist is (a cd-s izét:)), sxce már van - zfs boot-tal, liveupgrade-del a már benne levő 80-as hdd-n.
zfs boot, live upgrade lenne a másik két rendszernek is.

Kérdésem a következő:
Hogyan lenne érdemes particionálni a hdd-t?

- érdemes-e a 250-es vinyón egy darab (s0) slice-ra tenni egy darab pool-t és azon belül különböző zfs-eket létrehozni a különböző os-eknek + a felhasználói adatok egy részének? Támogatja a telepítő ezt egyáltalán?
Ez azért lenne jó, mert a helyből nem fogy ki egyik sem (sem az os-ek, sem a home (1 db lesz)), nyilván a ~250 GB erejéig.

- vagy több pool-t hozzak létre az 1 darab slice-on? Megint: telepítő mit szól hozzá?

- vagy a különböző pool-okat külön slice-okon hozzam létre (1 S10, 1 Osol, 1 home)? Ekkor mondjuk előre fel kell particionálni a hdd-t, és éppen az egyes pontban említett előny vész el.

Zfs-sel dolgoz(gat)ok már egy ideje, azzal elboldogulok, tehát inkább az optimális helykihasználás, vélemények miatt kérdezem - viszont ezt így leírva - nyilván - nem találtam.
Tehát tapasztalatokat, tanácsokat kérnék tőletek!

Köszönöm

Hozzászólások

Nem tudom, hogy valtozott-e az OpenSolaris telepitoje, de eddig nem tamogatta, hogy ugyanazon a vinyon legyen masik Solaris, ha volt egy 10-es azt leszedte.

A masik dolog a zfs, vigyazni kell, mert a kulonbozo distrok kulonbozo verzioju zfs implementaciokat tartalmaznak, (zpool upgrade -v) az opensolarisos (asszem v13) zpool-t nem fogod tudni solaris 10 alatt (v10) mountolni/importalni.

-- Soha ne vitatkozz idiotakkal! Lesulyedsz az O szintjukre es legyoznek a rutinjukkal !!! --

Köszi a választ!
Igen a telepítő azt nem tudja/tudta(/szerette), hogy több fdisk partícióra is Solaris-t rakjon az ember. Még nagyon n00b Solarisos koromban megpróbáltam, és egy kevés adatom bánta :)
Valahol olvastam, hogy egy kis grub-trükközéssel lehetett több Solarist is egymás mellé tenni (fdisk partíciókról beszélünk még mindig!), de akkor sem voltak az adatok elérhetők, egyik a másikból, csak boot-hoz volt jó. Partíció ID-vel trükköztek, ha jól dereng.

Asszem más-más slice-ra (egy fdisk partíciüón belül) ment eddig is a többszörös Solaris install.
Igazából arra lennék kíváncsi, hogy zfs install alkalmával már létező pool-ra lehet-e telepíteni. Ha igen, akkor jó.

...viszont a zfs verziókat kihagytam - legfeljebb az U7-tel kezdek, mint legkisebb közös többszörössel, aztán "majlássuk" :)

Még valaki?
<-------
You can't grep on dead trees.

Szia Petya!
Ahmm... akkor pont amit szerettem volna (minden egy pool-ra, esetleg egy primary part.-ra több pool) nem fog összejönni.

(picit off:
mitől függ a disk-ek/partíciók elnevezése?
x2100-on, meg az Ultra 40-en sata diskeknél van cxtydz(s...)
"Normál" asztali gépen sata esetében sem látom ugyanezt, ott csak cxdy(s...) van, akkor is, ha magán a lemezen több fdisk partíció van.) Controller/driver függő? (/off))
<-------
You can't grep on dead trees.