3Ware Escalade

Van eyg 3Ware 8006 két portos SATA RAID kártyám és van rajta két WD REII-es 160GB-s HDD MIRROR-ban (RAID1) Elklezdett a krátya szarakodni, állandóan degradálódott a UNIT, így el kell küldenem a szervízbe.

Tegnap leállítottam a gépet este, kivetem belőle a kártyát, becsomagoltam, aztán gondoltam majd hétfőn bedobom a szervízbe, azonban ma reggel eszembe jutott valami, amire szükségem lehet amíg a kártya szervízben van.

Összeraktam újra mindent ugyan úgy ahogy volt (mindekét HDD ugyan azon a porton), és a balhé innen kezdődött!

Nincs beállított ARRAY, a gép meg sem nyikkan, csak annyit mond DISK ERROR, OR NON SYSTEM DISK. Hiába nézem a kártya BIOS-át, azt írja nincsen beállított UNIT, csak szabad meghajtó, és ha csinálok egy teljes felület tesztet (Active Partition Recover) azt írja az egész meghajtó UNALLOCATED.

Van valami tippetek, hogyan láthatnám, mi is van a meghajtón?

Hozzászólások

Azt el felejtettem leírni, hogy miután nem indult el az Array, a kártyát újra kivettem a gépből, becsomagoltam, hogy mehesen a szervízbe, és most az alaplap egy normál sata csatlakozóján futtatom a felület tesztet!

Elképzelhető, hogy egy Array-ból kivett SATA HDD tartalma nem látszik, ha simán csatlakoztatva van egy alaplapi SATA csatlakozóra (nem a RAID kártyára van csatlakoztatva)?

A kártya mindenképpen megy a szervízbe és azt ígérték, néhány napon belül visszakapom, vagy azt javítva, vagy egy újat. Természetesen a hdd-kkel nem csinálok semmit.

Egyébként az reális, hogy az array-ból kivett hdd tartalma nem látszik, ha simán az alaplapra van csatlakoztatva, nem a raid kártyára?

Köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat, várom a javított vagy csere kártyát...

Ma kicserélték a kártyát, a régi valószínűleg kipurcant.

Holnap beépítem és ...

Összeraktam, a helyzet változatlan.

Nincs Array és a hdd-k az oprendszer szerint üresek (unallocated).

Találtam egy programot, az Aeseus Partition Recovery-t, és az egy két órás vakarás után látja, ami rajta van, naná, hogy fizetős...

Valami ötlet?

Ha azt mondom,

sudo ntfsfix /dev/sda

Mounting volume... Failed to startup volume: Invalid argument.
FAILED
Attempting to correct errors... FAILED
Failed to startup volume: Invalid argument.
Volume is corrupt. You should run chkdsk.

Most mit tegyek? Azt értem, hogy run chkdsk, de ezt ő is úgy gondlja, hogy vinfos alól?

Összefoglalom:

Meg van a Mirror-ból a két HDD. A létező összes operációs rendszer üresnek látja (Unallocated), nem látnak rajta partíciót.

Számtalan kipróbált vinfosos program közül egyedül az "Easeus Data Recovery Wizard" az, amelyik megtalálta rajta a partíciókat, de nem tudja a partíciókat helyreállítani (egy másik hdd-re 90%-ban kimásolta róla a fájlokat).

Hogyan tudnám visszaállítani azt az állapotot, hogy láthatók legyenek a partíciók? Amíg ez nem következik be, még chkdsk-t sem tudok futtatni (chkdsk C: /R - ja, nekem meg nincs partícióm)!

Most akkor mi van?