A Program files könyvtárat valami át akarta nevezni

Több programot feltettem (javaFX és hasonlók)az Acer 5102 laptopomra, winXP SP3 alatt a következő jelenséget tapasztaltam.
Az indítás utáni bejelentkezéskor azt írta egy felugró ablak, hogy bizonyos programok indításánál probléma lépett fel és át kellene nevezni a Program könyvtárat valami másra, nem engedtem.

A "Program files" könyvtárra gondolhatott, mert a tapipadom nem úgy működött mint kellett volna, kézzel indítva a memória rezidens részét minden működött, de újra indítás után mindig kézzel kell elindítanom.

A vírus ellenőrzőm (Bitdefender) rendben elindult de az ütemezett ellenőrzés nem ment, az alábbi üzenetet írta ki az esemény napló:
A DCOM Kiszolgálót nem lehet elindítani: {DAD72320-0CEB-4B96-8AF0-89ED2C7A711A}. A következő hiba történt:
"C:\Program Files\BitDefender\BitDefender 2009\uiscan.exe -Embedding: nem Win32 alkalmazás. "
Kézzel indítva lefutott, megoldásként ezt találtam: Le kellett futtatni a -RegServer opcióval, és ment innentől kezdve normálisan.

De van egy linuxos gépem amit nomachine nx klienssel érek el, ez már az induláskor elhasal. (újra telepítés nem használt).

Merre induljak el? A gugli nem használt, vagy nem jó kulcsszavakat használtam:(.

Hozzászólások

Valami még mindig fog egyes processeket, protokollokat. Szerintem valami még mindig fut a háttérben.

Próbáld meg csökkentett módban futtatni a víruskeresőt.
Megpróbálkoznék mondjuk más víruskeresőkkel is, mert egyik sem csodaszer, vannak kártevők, melyeket nem feltétlen ismer fel mindegyik. Amikor még szervizes voltam, ezzel a kombinációval elég jó eredményeket értünk el (nem mondom, hogy minden esetben tuti volt, megkövezést kérem mellőzni):

-NOD32 (akár próbaverzió is)
-Malwarebytes
-ClamWin
-SuperAntiSpyware

Ezt a négyet (természetesen nem együtt, külön-külön) futtatva szerintem meglesz a bűnösöd.