glade2 --> glade3 átállás.

Fórumok

Üdv néktek.

Eddig Glade2-vel programoztam, ott simán elő lehetett készíteni a callbacks.c, és h állományokat. Ebben az "új" glade-ben nem találom, ezeket. Nincs is ilyen, hogy létrehozza az állományokat? Hogyan tudom a glade3-at használni? Van valami jó kis tutorial a használatához? Nekem a glade bőven elég, met csak matekmodulokhoz írok megjelenítőt, nem a gui a főmunka többnyire 1-2 gomb és max néhány kép amit használok.

Folytatás:
Ok egész jól megtanultam a Glade3 használatát tényleg nem vészes. Viszont az lenne a kérdésem, hogy nincs módszer arra, hagy a lefordított állományokba valahogy ""belforgatni"" az xml-fileket, mert így csak 1 állományból állna a programom, és nem kellene a külön xml-eket vinnem egyik gépről a másikra..... Nem mintha ez egy hatalmas probléma lenne, de az van hogy a program nem itt fog futni, és nincs kedvem megtanítani telepíteni a futtató emberkét, hogy mit hova másolgasson stb...

Előre is köszönöm a segítséget.

Hozzászólások

LibGlade, sőt most már inkább az sem, hanem GtkBuilder

-----
"Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben."

Egyáltalán nem, betöltöd a Glade által generált XML -t, és használod. A Glade által generált C kódot már régóta nem ajánlják használatra, ezért is vették ki a Glade 3 -ból ezt a lehetőséget.

-----
"Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben."

http://glade.gnome.org/ :

"This version of Glade (Glade-3) is a complete rewrite of the original Glade codebase.
One of the main differences from glade-2 is that C code generation has been removed from glade-3: this has been done on purpose, since using generated code is deprecated; the preferred way to use glade files is with libglade."

"...handing C++ to the average programmer seems roughly comparable to handing a loaded .45 to a chimpanzee."
-- Ted Ts'o

Én nem tanácsolom neked, és sok értelmét sem látom, akkor inkább csinálj hozzá valami telepítőt (Windows alatt), vagy "make install" (Linux alatt), de ha neked mindenképpen ez kell, egy kis API olvasással te is megtaláltad volna: gtk_builder_add_from_string ()
-----
"Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben."

Mire kérdezel rá? Annyit kérdeztem hogy nem e létezik valami olyan fordítási opció, amivel a glade3-al generált xml file statikusan befordítható a futtatható állományba. Az up meg azért ment, mert hiába szerkesztettem a szöveget valamiért nem került be a legfrissebb 10-be.

Ui:
Ok vettem a lapot köszi. Nem gondoltam hogy ez ennyi lesz. Miért nem javaslod?

Ahogy látom Gtk-hoz nincs Resource System, mint ahogy pl a Qt-hez van.

Mondjuk nem egy nagy feladat írni egy scriptet, vagy egy progit, ami berakja az xml-eket egy .c fájlba...

"...handing C++ to the average programmer seems roughly comparable to handing a loaded .45 to a chimpanzee."
-- Ted Ts'o

hello, valaki akkor leírná pár szóba hogy most hogy megy? Mert nekem nem nagyon jött át. Szal fog valami egyáltalán .c állományokat generálni hogy ne kézzel kelljen 36ablakot meg 60 gombot beírni?
Mert amiket nézegettem tutorialokat állandóan azt csinálták hogy na és most írjuk ezt be (hello world szint) és fordítsuk le és voalá.
Odáig eljutottam h .glade-t gtk-builder-convert el átkonvertáltam, onnanstól merre keresgéljek?
Kössz a segítséget, üdv.