Seagate Barracuda érdekes viselkedés

Üdv!

Vettem itt a HUP-on egy Seagate Barracuda 20Gb-os merevlemezt (5 túrórudiért). Beszereltem a gépbe, s telepítettem rá szépen Haiku-t. Müködött szépen, de csak kipróbálás erejéig, ugyanis WinXP volt tervezve a gépre, ezért megpróbáltam rá Windows-t tenni, de a telepítő csak 8Gb-ot látott a winchesterből.
BIOS 20Gb-osnak látja.
No, mondom, nem hakkolunk, beteszem a win-es gépbe, s win alól formázom. Meg is történt a beszerelés, de az én Win-em is csak 8Gb-ot látott belőle.
Mondom, semmi pánik, PartitionMagic elő, az is 8-at lát.
OSX elő, megformázza 20-asra, föl is települ, működik.
Linux (Kubuntu 8.10, ilyen volt csak) elő, az is látja mind a 20-at, formáz települ, minden rendben.
Win alatt ugyanakkor 8Gb a max, s nagyon nem értem miért.
an a HDD-n korlátozó jumper, de azzal 2,1 Gb-re lehet korlátozni, tehát nem ez a gondja. Egyedül van a IDE csatornán, más nem beszél közbe.
Teszteltem ASUS K8N-es lappal (A 80-as és 40-es mellett), 8GB-t lát, megnéztem a P4-es lapban (Intel 845 DELL brand mobo), 8 Gb-t lát.

Amikor szereltem a HDD-re a gyorsrögzítő keretet, a csavarokat ilyen akkus csavarozógéppel hajtottam be, de (bár nem látni jól a nyákot) szerintem nem metszett bele a nyákba.

Sajna Haiku telepítés és csavarozás előtt nem próbáltam Winben így nem tudom, a csavarozás ölte-e meg, ha megölte.

Szerintetek mi lehet a nyűg?

(Kubuntu scsi-nek írta, lehet, hogy ez disztróspecifiku sajátosság, Win telepítője ATAPI-nak írja, ezt érdekesnek tartom, nem csak CD lehet ATAPI?)

Másik kérdés: mi lehet a BIOS-ban a 32-bites lemezkezelés?

Remélem, valakinek lesz ötlete..
Köszönettel:
miqlas