Távoli webkamera nézegetése

Fórumok

Sziasztok!

Tudnátok valami programot ajánlani, ami egy távoli linuxos gép webkamerájának a képét mutatja online nekem? Oda-vissza érdekel a dolog.
A skype dolgát akarom kiváltani vele, mert erősen hibázik a szentem. Szeretném ha külön program csinálná a képátvitelt a két gép között. Ubuntu 8.04 van mindkettőn, és szélessávú internet egy rakás router között.

Köszönöm előre is az ötleteket!

Hozzászólások

webcam-server

ubuntu 8.10 alatt van egy apró hibája, de az kiküszönölhető ezzel:

export LD_PRELOAD=/usr/lib/libv4l/v4l1compat.so

Ha elindítod a szervert a túloldalról egy web böngészővel nézheted a képet. Természetesen egy web szerverre szükség lesz azon a gépen amin a szerver fut, valamint ha NAT van akkor a 8888-as portot is elérhetővé kell tenni kívülről (bár ha jól rémlik a portszám amin ad beállítható).

SUSE alatt nekem egy camserver nevűvel voltak pozitív tapasztalataim.
Ez is portot nyit, és böngészővel nézhető. (Lehet, hogy ugyanaz?)

Hali!
En a webcam nevu programot hasznalom. Fut egy http szerver az egyik gepen es egy kis javascript frissiti a kepet adott idokozonkent.
A masik progi amit csak ajanlani tudok a motion nevezetu. Ez igazabol mozgaserzekelos terfigyelo progi. Kepes a felvett anyagbol videokat osszeallitani es tud nyitni egy portot a gepen ahol folyamatosan streameli az aktualis kepet.
Egyetlen hatranyuk, hogy video for linux 2 (v4l2)-es eszkozoket (vagy legalabbis a notim kamerajat) nem nagyon szeretik.

--
TH

Jó tanács: A biztonságról se feledkezz majd meg...