K-Windows

Arra lennék kíváncsi hogy milyenek a tapasztalatok a KDE Windowson való működtetésével kapcsolatba?

Hozzászólások

A Cygwin-es KDE-vel kapcsolatba hozható problémám annyi volt, hogy kellett neki egy rebase, de mivel csak rövid ideig lakozott a gépemen, így a használatával, használhatóságával kapcsolatbaN nem tudok többet segíteni. (Nagyjából azért hajítottam ki, mert az rxvt-ből van X-nélküli, és az tökéletesen elég).

En kopete-t raktam fel egy gepre ahol csak win van. Hat nem egy elmegy..bugos ..nem picit. De lehet mas alkalmazasok mennek out-of-box.. amugy rendben van (a programok bejonnek meg minden OK, csak szimplan "KDE4-esek")
-----------
"Debian stalled (stable) in contrast to Debian may work (testing) and Debian broken (experimental)"

Nalam minden rendben megy a KDE-s programokkal, csak anyi bajom vsna vele hogy egyaltalan nincs semmi kulso jele annak hogy KDE van fenn: nem valtozott meg az amire mondjuk szamitottam pl: a desktop, tobbi nem is nagyon lett volna fontos, de ez nagyon. Igy akartam apro lepesekben atszoktatni a szuleimet linuxra.
--
Ne ugass mert megkotlek:)

...ha valami nem úgy néz ki mint amit megszoktak nem hajlandoak vele foglakozni, esetleg megnézni hogy mi az. Képesek arra hogy ha nem google van kin kezdőlapnak Firefox-on, akkor felhivnak hogy most mi van a comp-al. A szuleim != r=1; rosszabb. Ezzel nem a szüleim akartam degradálni de tényleg nem tudnak semmit és csak a kinezet alapjan tudnak tanulni. Azért gondoltam ilyen megoldásrea mert KUbuntut akartam feltenni majd egyszer ha lessz ra időm, es hogy egy kicsit szokjak a KDE kinézetét.
--
Ne ugass mert megkotlek:)

hmmm... tévedés: az ablakozó lecserélhető, afaik csak a grafikus megjelenítő réteg van egybegyógyulva ott az alacsonyabb szintű dolgokkal.

Lásd a fentebbi linkeket, vagy google://'Windows Shell Replacement'

—-—-—
int getRandomNumber() {
	return 4;//szabályos kockadobással választva.
}		//garantáltan véletlenszerű. xkcd

A KDE windowson egy kicsit félreérthető, ugyanis nem változik meg az egész desktopod linuxon is megszokottra, hanem csak simán futnak az alkalmazások (Konqueror, Kontact, Kate...).

4.1.2-vel néztem és az már egész használható kezdett lenni, de túl sokra azért még nem kell számítani. A Konqueror javascript-kezelése valamiért elég csapnivaló lett.

Tömören: "Not recommened for production machines". [IMHO]

Ahogy már feljebb írták, Windowson van a rendszerben ablakkezelő és asztali környezet, ezt nem váltja fel a KDE. Elvileg meg lehetne csinálni (KDE 3-mal régebben volt ilyen próbálkozás), hogy Windowsra telepítesz X szervert, és a Qt/X11-gyel fordítod Windowsra a KDE-t, de ez nem támogatott, és nem tesztelték. Plasma-t (bár szintén nem támogatott) valakinek sikerült összehoznia Windowson, de valószínáleg az se egyszerű, egyelőre nem ajánlható végfelhasználónak.