<?php mail (); ?> ----> Levélszemét

Sziasztok!

Biztos találkoztak már sokan azzal a problémával, hogy a PHP-ből kreált email-t levélszemétnek titulálja az MS Outlook, és valószínűleg normális levelező programok is.

Valószínűleg az én kódomban lehet a hiba, ami miatt levélszemétnek véli.

Tudnátok ebben segíteni, ill. valami leírást html formátumú levélről, hogy ne legyen levélszemét.

Mert nem akarom h minden user berakja a trustedhostba a domaint.

Köszi

Hozzászólások

Hát ez is ugyan azt a mail-t küldené, ugyanis meg van a fgv. ami készíti az üzenet tartalmát.
Valami abban lehet, ami miatt egyértelmű levélszemétnek véli.
Vajon a fejlécem a hibás? Vagy a bonyolult url-t tartalmazó linket kell burkolni? Akinek bármilyen kis 5lete van, írja meg PLS.

Vagy HA VALAKI küld ilyen auto mailt (regiszráció aktiváló, figyelmeztető mail, stb...) írja már meg nekem milyen fejlécet használ. Sokat segítene. Nem spamalni akarok hanem a példában is említett dolgokat)

Köszi

<1 leszel, vagy 0. vagy élő, vagy hulla>

jó lenne tudni, hogy mire kapja a leveled a spamszűrőtől a score-okat. Akkor meg lehetne mondani, mit ne tegyél bele, vagy mit tegyél bele máshogy.
Mi küldünk regisztárciós mail-eket, de még soha nem dobta vissza egyik levelezőszerver sem. Mi mondjuk a phpmailer-t használjuk, de semmi extra header nincs beállítva. Ezért gondolom, hogy te esetleg csak egy linket küldesz a levélben (magas pontszámot generál), vagy IP van a leveledben a linknél (szintén pluszpontokat kapsz), vagy beleraksz csak egy képet és semmi szöveget (sok-sok szép pont), stb., stb.
Szóval szerintem először meg kellene nézni, hogy a szerver (ez esetben gondolom exchange) és annak content filtere mire adja a pontokat.
Ha meg maga az outlook a hülye (jajj miért is gondolom ezt), akkor abban nem tudom hogy lehet megnézni egy levél spam score-ját. De van egy olyan érzésem, hogy ebben az esetben egy Microsoft-os random generátorral állunk szemben, ami sajna a registry-be bejegyezte, hogy téged de igazán soha többet. :)

Szia!
Először is köszönöm válaszod, ebből is sokat tanultam.
Viszont akkor nem jól fogalmaztam. Nem dobja vissza a levelező redszer. (Sőt a fejléchez hozzá is fűzi hogy minden ok és trusted)
Az windows-os outlook és outlook express véli levélszemétnek. Tehát beérkezik a felhasználóhóz, de alap (gyenge) beállítással is a levélszemét mappába szelektálja.
Itt jegyezném meg, hogy eddig nem tette egyik se!!!
Ugyan az a mail, ugyan az a motor, szerver, minden!
És egyik napról a másikra történt.

<1 leszel, vagy 0. vagy élő, vagy hulla>

Vajon a fejlécem a hibás?
Ezt nezd meg alaposan, hogy milyen kimeno" fejlecek vannak a kimeno" levelekben. Az SMTP gyk semmit nem kovetel meg, hogy legyen (me'g "^To: "-t sem asszem, bar ebben nem vagyok biztos), tehat egy alacsonyszintu hivas, mint pl. a php mail() fv-e nem is fogja magatol kitoltogetni. A php mail() fv-e tud tetszoleges sok header-t osszerakni, nezz vegig egy normalis emailt amit egy normalis kliens kuld, oszt azokat generald le. Ezek:
- Date: (rfc 2822 szerinti)
- Content-type: (mime-vel, charset-tel, mindennel)
- Mime-Version:
- X-Mailer:
- From:,
- To:
- Subject:
headerek mindenkeppen legyenek benne. A ^From:-ot is tedd bele, explicite, mert az nem ugyanaz mint az smtp-ben hasznalt MAIL FROM (es egy tipikus szures lehet, hogy a ketto"t osszehasonlitja). Legyen real name is a From:-ban.

Persze ezek megvannak!

Linkelem is, pill:
To: *********
From: ***********
X-Mailer: PHP/5.2.5
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/html; charset=utf-8
Content-Transfer-Encoding: 8bit

// Eddig csináltam én a headert, innentől a mdaemon fűzi hozzá

X-Spam-Processed: ********, Sun, 28 Sep 2008 15:21:38 +0200
(not processed: sender in recipient's private address book)
X-MDRcpt-To: **********
X-Rcpt-To: ***********
X-MDRemoteIP: ***.***.***.***
X-Return-Path: **************
X-MDaemon-Deliver-To: ****************
X-MDAV-Processed: astana.cfm.hu, Sun, 28 Sep 2008 15:21:39 +0200
X-EsetId: 80000724AA6D3936D140

<1 leszel, vagy 0. vagy élő, vagy hulla>

Aha... a Date:-t is tedd bele. Illetve az X-Mailer-t csereld le, hatha az kezdett el egyszercsak nem tetszeni a mailkliensnek, hogy szepen fogalmazzak.

Apropo, azt meg tudod nezni, hogy a php mit hasznal amikor a MAIL FROM-ot kiadja? Mert ha jol latom a php mail() fv-enek ninsc from parametere, tehat azt csak a header-bol veheti, es amikor elkezd SMTP-zni a demonnal, akkor neki valamit mondania kell. Amit viszont kiadott, mail from, az vegigpropagal, a From: mezo"tol fuggetlenul, a teljes email-folyamat soran (ha `mbox` formaban hozza tudsz ferni a levelezeshez, akkor a mailheader legelso eleme mindig ez a "^From " mezo", ami a legelso" smtp mail from erteket kapja meg (tehat "^From " es nem "^From: ").

jaja, az jo, pl: `Mon, 29 Sep 2008 21:44:31 +0100`. Lasd `man date`, rfc 2822.

ill. a X-mailert mire cseréljem mit írjak bele MS outlook? XD
ez jo kerdes, de szerintem elobb a ^From es ^From: kozotti kulonbsegnek nezz utana, hogy a php() mit tesz/tetet bele. Ha spamszurokliens lenne'k, ezen dolog miatt (marint a ket header kozotti kulonbseg) siman dobna'm a levelet, bele a kukaba.

A.

Oke. Most kiprobaltam, debian, etch, php 5.2.0.


<?php mail("apal@xyz.hu","qqriq","torokcsaszar","From: apal@xyz.hu\r\n"); ?>

Tehat, hamisitok egy From: headert, 4. argument. Fasza. Az `mbox`-omban viszont ez jott be:


From www-data@xyz.hu Mon Sep 29 22:34:03 2008
Return-path: <www-data@xyz.hu>
Envelope-to: apal@xyz.hu
Delivery-date: Mon, 29 Sep 2008 22:34:03 +0200
Received: from www-data by xyz.hu with local (Exim 4.63)
        (envelope-from <www-data@xyz.hu>)
        id 1KkPRT-0001DH-0I
        for apal@xyz.hu; Mon, 29 Sep 2008 22:34:03 +0200
To: apal@xyz.hu
Subject: qqriq
From: apal@xyz.hu
Message-Id: <E1KkPRT-0001DH-0I@xyz.hu>
Date: Mon, 29 Sep 2008 22:34:03 +0200
Status: RO
X-Status: 
X-Keywords:                 
X-UID: 17976


torokcsaszar

Magyarul, az a ^From mezo" (legelso sor) nem egyezik a ^From: mezo"vel (valahol kozepen). Az elobbi www-data, tehat a localost:25-ot megnyito php a sajat effektiv uid-jenek megfelelo" juzert (jelenesetben a www-data-t) teszi bele, mikor elkezd a localhost:25-on futo eximmel kommunikalni, es kiadja az SMTP protokoll MAIL FROM parancsa't. Az SMTP viszont olyan hogy ez a MAIL FROM cim fut vegig a rendszeren, a From: mezo"ben (igy az altalad beallitott mail() argumentumban) megadott juzer csak sallang, azt az SMTP leszarja. Viszont egy jolnevelt kliensprogram ellenorizheti, mert azert megiscsak illendo" ugyanannak lennie a ketto"nek. Nem egyezik? spam!...

szoval ez a kulonbseg a ^From es a ^From: headerek kozott. Ezelobbi a valos, ezutobbi meg a maszlag, amit barki hamisithat. Jolnevelet SMTP szerverek es szerveroldali szurok is szeretik ellenorizni hogy a MAIL FROM ugyanattol a tagtol jon-e, mint amit a From: headerben megadtunk.

A.