Megjelent a KDE 4.0.1

Címkék

A világ még ki sem heverte a KDE 4.0.0-ról szóló híreket, a KDE fejlesztőcsapata máris bejelentette a 4.0.1-es verziót, amely az első hibajavító frissítése a 4.0-s szériának. A KDE 4.0.1 rengeteg hiba javítását tartalmazza; stabilitás- és teljesítménybeli javulást hoz; továbbá nyelvi fordításokban is jelentősen jobb.

Sok munka van azokban az összetevőkben, amelyekre a KDE alkalmazásai építkeznek, ezzel is jelentősen leegyszerűsítve az alkalmazás fejlesztést. Különösen sok hibát javítottak a KHTML motorban is. A változások naplója már megtekinthető, bár még nem teljeskörű a lista. A KDE 4.0.1 már 48 nyelvre van lefordítva, és ez a szám hamarosan emelkedni fog.

A hivatalos bejelentés itt olvasható. Letölthető innen. A változások még nem teljes körű listája pedig itt olvasható. KDE.news hír itt.

Hozzászólások

plasma: Do not cause Gtk systray applications to crash.

Ezek szerint a masik Gtk problema (systray-en a Gtk ikonok elmeretezodnek) meg nem kerul fixalasra ebben a verzioban (pedig valami peccsfele alakuloban volt mar). Kar.

Hmmm... kipróbáltam a KDE 4-et szép, elég új elgondolású és reménykedem, hogy még egy darabig lesz támogatva a KDE 3.5.x verzió. :-) Ha jól sejtem akkor pl. a SuSE 11.0-ban már élesben lesz benne a KDE 4 .... addig is van még néhány hónap.
--
Karesz
http://kareszka.extra.hu

Telepítési forrásból felraktam és (okosan) a KDM-ben külön indítható volt. Viszont, az innentől telepített programok mind ezzel a szörnyű szögletes szűrke felülettel jelennek meg a KDE 3.5.7-ben. Valamit összetúrt a .kde könyvtárban. Hiába szedtem le a KDE 4-et és töröltem a ~/.kde4 mappát Esetleg van 5let erre?

--
Karesz
http://kareszka.extra.hu

"A világ még ki sem heverte a KDE 4.0.0-ról szóló híreket"
Engem mar elolvasasnal se tuzelt fel, de azt a rovid hatast kb 7,5 masodperc alatt kihevertem.

-------------------------------
"A gorog katolikus noknek 8 dioptria alatt nem kotelezo a bajusz!" avagy "Nozni csak muholdal lehet..." | http://lazly.hu

alakul

for((;;)); do printf "."; done

linux v2.6.22.15 + madwifi v0.9.3.3-mal itt
debian gnu/linux @ linux-2.6.22.18-rc0-szami1

Örülök, hogy megjelent, de majd akkor nézem meg, ha már teljesen stabil lesz, feltettem, kipróbáltam a 4.0-át, de tele volt bug-al, de amúgy szép. :))) Összeségében szép, de nem jó. Várjunk még vele. :)))

--
2.6.23-gentoo-r3-vasy