3ware 9550sx pci-x benezes

Udv,

Eleg tragikus a helyzetem, de sajnos sajat idiotsagomnak koszonhetem. A lenyeg az hogy egy Gigabyte P35-DS3 alaplapu gepet allitottam ossze. 4db sata 2-es winyo van benne. Amit a fent nevezett hw kartyaval akartam kezelni. Nincs is semmi gond, csak az hogy mindennek utana neztem, egyszeruen az PCI-X el nem azonosultam. Pontosabban PCI/PCI-Xnek volt irtva, igy fel se merult bennem hogy problema lehet. Pedig hat van :(

Maga a kartya slotja vmi hasonlo fele keppen nezhet ki: rovid slot, utana hosszu, majd egy kozepesen hosszu:

---- ---------------------- -----------

A PCI ajzataim pedig pont ellentetesen neznek ki egy hosszu es egy rovid pin a vegen:

------------------- ----

Na most a kerdes persze mit evo legyek! :( Egyiktol se szivesen vallnek meg mert az alaplap mar egy eleg jol osszeallitott rendszer resze lett, a Raid kartya pedig azon tul hogy eleg jo arba volt, meg is felelne az igenyeimnek.

A leiras szerint 3.3Volt-os "full-sized" PCI or PCI-X hely kell neki. Gigabyte alaplapok kozott nem talaltam hasonlot. Esetleg vki hasonlo kategorias tudasu alaplappal hasznalja ezt a kartyat?

Valami olyan megoldas nem letezik, hogy vmi atalakito/transmitter kartyaval a PCI portba illeszthetnek egy masik kartyat amin elerheto lehetne a kivant slot?

Elore is koszonom a segitseget.

Hozzászólások

igen, a kulonbseget mar ertem, csak nekem vmi megoldas kene! :( Vmi adapterkartya ami a 32bites slotbol 64bitest tudna csinalni?

Garantaltan megoldodik az osszes problema a kartyaval es az alaplappal is, ha ezzel a riserrel az 5V-os slotba belekokanyolod a 3.3V-os kartyat. Jol szellozo helysegben erdemes kiprobalni, tuzolto-keszulek legyen keznel.

Nem viccbol vannak a kartyan a bevagasok ugy, ahogy; ez egy 3.3V-only kartya, 5V-os slotban soha a budos eletbe' nem fog mukodni.

Add el. Vagy vegyél hozzá alaplapot. Egy hete még én is megvettem volna. Asus PR-DLS533 alaplapba.

En megvennem, kb pont ilyen kene, min. 4csatis pci-x-os stuff :)

Uhh, ebbe beleszaladhattam volna en is. Az a vicces, hogy a 8xxx-es es a 9500-as kartyak csatlakozojan is harom bevagas van, igy siman mennek a normal PCI slotban is, csak ez nem.

De, vannak WS lapok is:)
Asust vettem pl. Eleg fasza.

Én már dugtam bele sima PCI slotba PCI-X es kártyát (Addonics SIL3124-es SATA vezérlőt).
Simán működik, persze csak 32 bites módban.

Ha fizikailag belemegy, nyugodtan belepróbálhatod, nem lesz vele gond.
Lassabb lesz, mint amit a kártya tudna, az igaz.

--
Gabriel Akos

most erre mit mondjak?

"PCI-X is generally backward-compatible with most cards based on the PCI 2.x or later standard, meaning that, a PCI-X card can be installed in a PCI slot, provided it has the correct voltage keying for the slot and (if inserting into a 32-bit slot) nothing obstructs the overhanging part of the edge connector."

http://en.wikipedia.org/wiki/PCI-X

--
Gabriel Akos

Hmm... Akkor most ha van egy ilyen alaplapom: http://www.ferra.ru/images/182/182630.jpg
es ugye egy ilyen kartyam: http://images.tomshardware.com/2005/10/31/sata_spells_trouble_for_scsi_…

Akkor most van barmilyen eselyem arra hogy a 2 dolog mukodjon egymassal? adapter, atalakito, barmi megoldas erdekel...

Nem is ertem, ott a tengernyi sata csatlakozo. Akkor meg minek a 9550-es egy ilyen low-end alaplapba?
Ha direkt veszek 64 bites kartyat, akkor veszek hozza 64 bites alaplapot. Az intel entry level server boardjai nem tul dragak ellenben igen megbizhatoak. Es van rajtuk PCI-X.

--
Gabriel Akos