Redmondba invitálta a Microsoft az Apache fejlesztőket

Címkék

2006. nyarán a Microsoft nyílt forrású laborjának vezetője meghívta a Mozilla fejlesztőket, hogy működjenek együtt annak érdekében, hogy a Mozilla Firefox böngésző és a Thunderbird levelező jól fusson a majdan kiadásra kerülő Vista-n. Most ismét nyílt forrású fejlesztőket hívnak Redmondba. Ezúttal az Apache Software Foundation fejlesztőin van a sor.

Garrett Serack, a Microsoft Open Source Software Labs részlegének közösségi programigazgatója egy levelet írt az Apache fejlesztői levlistájára, amelyben az Apache Software Foundation tagjait hívja meg a Microsoft Windows Server 2008 Compatibility Labs eseményre, amely 2008 február 25-től 28-ig kerül megrendezésre.
A Microsoft Windows Server 2008 Compatibility Labs egy olyan összejövetel, ahova a Microsoft cégeket hív meg, a cégek elvihetik az általuk fejlesztett alkalmazásokat, majd azokat kompatibilitási teszteknek vethetik alá a Windows Server 2008 termékkel. A meghívásra kerülő fejlesztők nem csak tesztelhetnek, de kivételes alkalmuk nyílik kapcsolatba lépni a Microsoft különböző csoportjainak tagjaival (fejlesztők, szoftvertervezők, stb.), akiktől útmutatásokat, segítséget, technikai információkat kaphatnak.

Bővebben Garrett Serack blogjában.

Hozzászólások

It's a trap!!!1
(boycottnovellen már Apache-MS-összefekvést emlegetnek.)
It doesn't matter if you like my song as long as you can hear me sing

a Samba GPL3 -as ugye? Van köze a dologhoz?

Nekem egy film jut erről eszembe. ... lezuhan egy űrhajó pár gyerek bemegy, majd valahogy másként jönnek ki... ezútán minden ember aki bemegy körülnézni kicsit másként jön ki. külsőleg olyan mint régen, de valahogy furák, nem önmaguk...
(a hátukon meg egy idegen lény kuksol, aki irányítja a testüket, a végén meg egy szimpla agyhártya gyulladás huzza le őket a slozin) :)

Azért mert a microsoft nem tud rendes webservert irni, még nem kellene az Apache-t csesztetniük..
A Mozillás meghivásnál is csak kamu volt az hogy csak a kompatibilitás! végett.."Hogy megfelelően fusson az új Vista OS-en is.."

-----
AMD Athlon XP 1900+, Debian etch 2.6.18-4

Én nem tartom valami nagyra a Microsoftot, de ezúttal lehet hogy tényleg akarnak valamit. A firefox piaci részesedése nem kicsi, de nem is túl nagy, erre mondhatjuk hogy a MS szempontjából csak keveset számít.
Az apache-al viszont az a helyzet hogy a szerverpiacon a linux vezet, az Apache nyilván ahhoz igazodik jobban, ők pedig ha el akarják adni a windows server akárhányat, akkor nem baj ha jól fut rajta az Apache, mert az szintén piacvezető a MS webserverével szemben. Szóval némi hátrányt okoznak a saját webszerverüknek, cserébe a szerver OS némi előnyhöz jut. Gondolom ez nekik megéri.
Ha nem érné meg, nem csinálnák.

Egyébként szerinted miért tennék másért? És a mozilla esetében? ott is kellett legyen valami valós cél, és mivel ezek nyílt forrású cuccok, inkább tényleg együttműködésről lehet szó, hiszen a többi fenn van a weben....

-----------------------------
Debian Etch desktop
Ubuntu Gutsy server

Hehe. Hol olvastad a hozzászólásomban, hogy több lenne a linux mint a windows? A számok eredete érdekelne annak tudatában, hogy közvetlenül a gyártótól véve a szervereket nagy darabszámban hogyan állapítják meg az OS részesedést. Emiatt szerintem van benne jó kis szórás, mivel ezt a tételt nem emelték ki külön, így nem tudni hova is számolták el ezeket. Ez megítélésem szerint akár jelentős tétel is lehet, hiszen a nagyok így vásárolnak. Az itthoni számaid jónak tűnnek én is ezt tippelném. Az apache viszont akárhogy nézzük nagyon elterjedt, csak elephant keveri a szezont a fazonnal. :)
A következtése viszont szerintem is helyes, sokan futtatnak Windows-on Apache-ot.

A Microsoft nyílt forrású laborja az, ahol összelopják az új windowsba a nyílt kódokat?

Most pedig hírek.
Az elnök ma fogadást adott Mr. Giovanni Gatto, a kíváló üzletember tiszteletére. Az elnököt azóta nem látták. Rendkívüli választás a jövő héten.