Noahpad: Újabb Linux-ot futtató UMPC

Címkék

Az Asus Eee PC (teszt) után újabb Linux-ot futtató UMPC, azaz ultra mobil számítógép bukkant fel az láthatáron. Az E-Lead Electronic számítógépének honlapja a napokban hivatalosan is elindult. A készülék nagy nyilvánosság előtti bemutatására a ma indult CES 2008 rendezvényen kerül sor Las Vegas-ban. A tajvani autóelektornikai-alkatrész beszállító E-lead Electronic Co. áll a szuperhordozható gép mögött.

Noahpad UMPC

Az előzetes információk szerint a készülék 1GHz-es VIA C 7M ULV processzorral, 512MB RAM-mal és 30GB-os 1.8"-os merevlemezzel érkezik majd.
A debütáló gép érdekessége a "Noahpad" névre hallgató beviteli eszköz, amelyet a gyártó 2 és fél évig fejlesztett. Noha a Noahpad méretre mindössze kétharmada az Asus Eee PC-nek, az új interfész technológiának köszönhetően - amely QUERTY billentyűzetet és nagyméretű touchpad-ot kínál - nem zsúfolt a beviteli felület. A két 70x70 milliméteres beviteli felület tulajdonképpen két klikkelhető touchpad, amely egyben QUERTY billentyűzetként is szolgál.

Noahpad UMPC

A készülék LED háttérvilágított 7"-os TFT kijelzője - amely "virtual display" technológiát használ, hogy kibővítse a látható kérnyőfelületet 10"-ra - 360 fokban forgatható, hogy a szerkezet a legkülönbözőbb bizarr pozíciókban legyen használható.

Noahpad UMPC

A készülék tömege 780 gramm, 4 cellás 3900 mAh akkut tartalmaz, amellyel a használattól függően 3 óra körüli akkumulátoros üzemidőt érhetünk el. Ha ez nem elég, akkor csatlakoztathatunk hozzá külső akkumulátort is. A Noahpad-dal hálózathoz USB-s Ethernet csatlakozón, WiFi-n vagy Bluetooth-on lehet lehet csatlakozni.
Ezen felül high-definition audiót, 2x2 Watt szeretó hangszórót, mikrofont és 300K pixeles webkamerát kapunk a pénzünkért.

Noahpad UMPC

A készülék operációs rendszere Ubuntu Linux 7.10, de Windows XP is telepíthető rá az Eee PC-hez hasonlóan.

A Noahpad UMPC árban az Asus Eee PC-vel lesz egy szinten. Hozzájutni valamikor tavasszal, március környékén lehet majd.

Noahpad UMPC

További képek, információk a készülékről a honlapján.

Hozzászólások

Menyié vesztegetnek egy ilyet?

Gábor

utolso kepen, mi van a kislany ket keze kozott? elbasztak a fotosoppot a pikacsuk?

Ez, vagy az Asus Eee elviszi szerintetek xp alatt a reason-t vagy az abletont? fellépésnél jó lehet egy ilyen kis cuccos :)

Itt tényleg csúnyán szájbafotosopolt képek vannak, viszont most már nagyjából értem mi akar lenni ez a "virtual display" 7"-ből 10"-et csinál dolog.

--
"Trollhammaren sveper igen..."

"This unique feature is designed specifically to maximize users' typing speed."

Így átforditva inkább problémásabb a gépelés vele.. kell egy kis idő mire megszokja az ember.
De érdekes ötlet.