[megoldva] Wordpress Google-Analytics

Sziasztok!

A honlapomhoz szeretném használni a Google-Analytics-t. Az oldal Wordpress motort használ. Az index.php egy kétsoros semmitmondó kis fájl, nem igazán alkalmas arra hogy oda másoljam be a google féle scriptet. Találtam a wordpress oldalon egy google analytics plugint de ez meg egyszerűen nem működik.

Hogyan tudnék életet lehelni belé? Köszi!

Hozzászólások

A Wordpress-t nem ismerem, de az ilyen portal motoroknak a meta adatokat általában header / include file-okban tárolják. Azt kellene megkeresni, oszt abba begyömöszölni.

--
trey @ gépház

Nem te vagy az első aki megjegyzi. Ha arra gondolsz, nem elírás, ez a valóság. Valszeg ki fogom cserélni ha lesz időm, vagy mindkettő debian lesz...
Az az oka hogy eredetileg mindkettő ubuntu volt, de az asztali gépem rosszalkodni kezdett, és felraktam egy suse-t ami katasztrofálisan működött, majd debiant ami elég jó, de az ubuntu pár funkciója azért hiányzik nekem. Viszont gyorsabb.
Illetve nem tudom hogy mi a különbség az ubuntu és debian szerverek között leszámítva hogy a debian elvben stabilabb, az ubuntu elvileg frissebb csomagokkal jön. Nagy kérdés hogy az én házi apache serverem esetén ennek van-e bármi jelentősége, ha a feladata mindössze nfs és egy wordpress a világ elé tárása, meg az hogy tanulgassak rajta pár dolgot. Nekem az ubuntu is stabil, ezalatt a pár hónap alatt, semmi gondom nem volt vele a világon, leszámítva hogy dist-upgrade-kor letörölt pár configfájlt ami nekem kellett volna, de lehet hogy csak én okéztam túl gyorsan...
na hát ez az oka :-))

-----------------------------
Debian Etch desktop
Ubuntu Gutsy server

En felraktam a plugint, aktivaltam, atirtam a Plugins/Google Analytics -ben, amit akartam, majd update settings. Azota vigan megy..

Szerintem ha nincs archive.php, single.php, search.php, page.php, (ami egyébként nagyon nem célszerű seo miatt, de nem is baj, ha nagyon egyszerű a stílus) akkor az index.php-be is teheted a google-analytics xhtml-kódját, mert az fog mindenhol betöltődni szinte (kivéve comments.php).
Bár legszebb nyilván a header.php -be vagy a footer.php-be beszúrni valahova.