hálózati eszközök nyilvántartása

Sziasztok!

Keresek olyan alkalmazást, amivel nagyobb kiterjedésű (sok hálózati eszközből álló) hálózatról készíthetnék nyilvántartást. A hálózatban vannak ethernet switchek, SAN switchek, gépek. Jó lenne ha tudná ábrázolni, hogy melyik eszköz hova van bekötve, esetleg információkat tudna tárolni az eszközökről (hw, sw), netán csoportosítani is tudná őket (clusterek miatt jól jönne). Ki mit használ erre? Lehet akár webes is. Várom ötleteiteket.

Hozzászólások

Találtam ezt:
cheops-ng
Valami hasonló lenne jó, de ami nem úgy működne, hogy scenneli a hálózatot, mert ez a sok tűzfal miatt nem működne, hanem én tudnám felvenni kézzel az eszközöket és kézzel frissíteném. Meg a cheopsban nem lehet megadni, hogy xy nevű cisco switch x -edik portja melyik eszköz interface -ébe van kötve :(

--
http://laszlo.co.hu/

Szerintem a Nagios lenne szamodra a megfelelo. Ott kezzel adod hozza az eszkozoket es akar scanelhetsz is ha epp erre van szukseg, de ha nem akarod, csak megadod a localhostot (otlet innen a HUP rol) es maris up nak mutatja az eszkozodet.
--
The worst or stupidest ideas are always the most popular.

Hat szerintem ezt nem. Legalabbis nem tudok rolla. Viszont szep grafikont rajzol. Megis valami megjegyzeskent szerintem be lehet tenni es mikor a halozati eszkoz fole viszed az egeret kiirja hogy port 1 vagy port 2 stb. (a csatlakozashoz pedig szepen huzza a vonalat a terkepen. Ha ennel latvanyosabb kell akkor tevedtem a nagiosal kapcsolatban. Megsem megfelelo szamodra.
--
The worst or stupidest ideas are always the most popular.

pl.: Nedi.
Az ábrázolási része gázos, de felderíti a helyi hálót meg kell neki adni a switchek ipjét.
Jó lenne tudni hogy managelt switcheid vannak vagy sem?!
milyen részletes leltár kell.
Csak hálózati eszközökről kell leltár vagy a kliensekről is....
Verziókra is szükséged van....
Mert a kliensekre inkább open-inventory pl.
A nagios meg monitorozásra jó inkább.