Változás az UHU Linux Core csapatban

Címkék

Távozott az UHU Linuxot fejlesztő UHU Linux Kft.-től Koblinger Egmont fejlesztő. Erről az UHU Linux csevej levlistáján ő maga értesítette a felhasználókat. Az UHU Linuxot egy néhány fős csapat készíti az UHU Linux Kft. égisze alatt. Kérdéses, hogy a kislétszámú csapat által készített terjesztésben milyen változások következnek be Egmont távozása után. Mint egyszerű felhasználónak az a benyomásom, hogy ő meghatározó egyénisége volt az UHU Linuxnak, hiszen nem csak az UHU hivatalos listáin, de fórumokon is (itt a HUP-on is) gyakran képviselte az UHU hivatalos álláspontját.

Hozzászólások

Biztosan oka volt a távozásának, mint ahogyan bizonyos vagyok abban is hogy jól átgondolta e lépést Egmont.

Sok, hasonló sikert kívánok neki a továbbiakban is!

Egmont elmúlt öt éves tevékenységét ez úton is, minden téren megköszönöm!

Biztosan oka volt a távozásának

nézd meg mára hányan használnak bagolyrendszert, illetve [ennek közvetett okaként] azt, hogy a rendszer milyen időközönként frissül hivatalosan. ennek tükrében pedig azt gondold át, lehet-e ebből a dologból még profitálni bármilyen téren. kár a bagolyért, anno sokáig használtam. nem hittem volna, hogy ilyen "elhagyatott" os lesz belőle belátható időn belül.

persze ez csak az én véleményem, de személy szerint [már utólag végiggondolva] kicsit korábbra saccoltam az életre hívó személy leválását. sajnálom hogy így alakult, én nagyon sokat köszönhetek Egmonték munkájának.

--
senki földjén, senki fia

"persze ez csak az én véleményem, de személy szerint [már utólag végiggondolva] kicsit korábbra saccoltam az életre hívó személy leválását. sajnálom hogy így alakult, én nagyon sokat köszönhetek Egmonték munkájának."

Az alapito 4 emberbol kettot pozsynak mar az 1.0rc1 utan sikerult kirakatnia a csapatbol, mert o nem tudott veluk egyutt dolgozni es gondolta akkor kifurja oket onnan. Azutan jott egmont, aki valoban sokat tett az uhuert.

Mielott nagy talalgatasokba kezd itt mindenki, annyit szeretnek mondani, hogy egmont az UHU-Linux Kft-nel dolgozott, mostantol pedig egy masik cegnel fog. Ennek a _kovetkezmenye_ az, hogy innentol fogva mar nem igazan lesz ideje az uhuval foglalkozni. Eddig az uhulinux kftnel a feladatai koze tartozott az uhulinux fejlesztese, ezert csinalta. Mostantol legfeljebb onszorgalombol fogja ezt tenni.

Tenyleg meghatarozo szemelyiseg volt, de nelkule is lesz 2.1 es kesobbi verziok. Nem halott az uhu, csak lassan fejlodik.

Én szeretem, a frissítések sosem rontják el azt ami eddig működött.
Próbálgattam más rendszereket is, de sose volt kedvem ott is mindent beállítgatni.
Persze az UHU-m már kezd kicsit szétesni a sok állítgatástól, például lövésem sincs, hogy hol lehet az fstab-on kívül mount opciókat megadni (ha oda írom akkor kézzel kell mountolni).

Megadtam, de ha kiveszem csak annyi változik, hogy induláskor sír a mount, hogy nincs is olyan device, de ha bedugom (ez egy pendrive) továbbra sem csatlja fel magától.
A kérdéses fstab sor:
/dev/sdb1 /mnt/pendrive vfat shortname=mixed,user,noexec 0 0

Mellesleg nem tudod, hogy mi az ami ezt kezeli, hol lehet utána olvasni?

Én is nagyon megszerettem az Uhut, igaz, hogy most éppen egy live xubuntu alól netezek a huaweies modememmel :-)

Sohase mondd a barátnődnek azt, hogy "a Google a te legjobb barátod".
------------The New Mecca------------

Sok siker Egmontnak az új munkahelyén, az UHU csapatnak meg további jó munkát!

--
A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben, de akkor sem szívja!