Az egyik Samsung nyomtatódriver potenciális rést nyit a rendszeren

Címkék

Az egyik francia nyelvű Linux fórum tagja figyelmeztetett arra, hogy a Samsung SCX-4200 myomtató linuxos driver-e furcsa dolgokat művel. A driver készítője hadilábon állhat a Linux (file)biztonsági modelljével, amelynek eredményeképpen a driver telepítése után néhány alkalmazás a setuid root-ként fut. A telepítőscript gyors átfutása után kiderül, hogy az érintett programok az xsane, xscanimage és az OOo nagyobb komponensei. A script ezen kívül lecserél néhány CUPS futtatható állományt és más vicces dolgokat is művel. Azoknak, akik biztonságos rendszert szeretnének, valószínűleg érdemes elkerülni a nevezett driver-t. Bővebben itt.

Hozzászólások

Érdekes

build date : 2007-04-25 Unified Linux Driver

You can update the BIOS & Micom in yourself.

The usage is as follows :
1.Download the attached file
2.Run the attached file on the Windows, and the BIOS will be upgraded automatically

2.Run the attached file on the Windows, and the BIOS will be upgraded automatically

El sem tudjak kepzelni, hogy az ember kepes Windows nelkul is elni. Tokeletes fugges.

Az meg hagyjan, de ugy tunik kicsi koreai emberkek meg mindig torni angol... 'aszer nem tudnak ezek egy lektort megfizetni?! Nem hiszem hogy egy angolul normalisan iro/beszelo ember sincs azon a nyamvadt felszigeten... Azzal a szintu igenyesseggel ami ebbol latszik, inkabb nem probalnam ki a termekeiket... (pl az elektromos csellentyucsket)

A Samsung nyomtatók úgy szarok, ahogy vannak. Nekem van egy 1710ML és amennyiben az utolsó lapra nyomtatsz, töltés után azt az oldalt megismétli.

Support válasza (jóindulatúan jelentettem, hogy majd köv verziók firmwarejét javíthassák):
- Tegyek bele több lapot.

A koreai cégek diadalmenetét éljük a napokban. :)

aki az extreme securityre hajt annak valoszinuleg 3 nyomtato is van a gepre dugva

El kellene szakadni véleményem szerint ettől a gondolkozástól. Előfordulhat, hogy valakinek csak egy gépre van pénze, rárak egy nyomtatót, és netezik - máris törhető potenciálisan a gépe, ha a kedves gyártók nem foglalkoznak a securityval. Volt neki 3 nyomtatója? nem.