Melyik szövegszerkesztőt használjam?

Címkék

Ebben a döntésben próbál meg segíteni a donationcoder.com-on nemrég megjelent átfogó összehasonlítás, amely egybeveti szinte az összes napjainkban elérhető szövegszerkesztőt.

A leírást a szerző három súlycsoportra bontotta: először a "nagyokat", majd a kissebb, alapfunkciókra koncentrálókat, legvégül pedig az online szövegszerkesztőket vette szemügyre. Egyaránt kipróbált kereskedelmi és nyílt forrású fejlesztéseket is.
Az írás Zaine Ridling munkája.

Hozzászólások

hianyolom belole _az_ editorokat :) (vim, emacs, stb)

Semmit se er. Nem latom se a vi-t, se az emacs-ot.

FYI, uraim, ezek word processor-ok, nem text editor-ok.
It doesn't matter if you like my song as long as you can hear me sing

Most már végképp nem értem, hogy mit keres a vi egy szövegszerkesztőkről ( == word processor) szóló threadben: azért, mert régi, vagy azért, mert lehet azzal is szöveget beírni?
Én inkább a MS Works-öt hiányolom, ha már az Abiword benn van, ez is belefér.
It doesn't matter if you like my song as long as you can hear me sing

LyX-et kihagyták
---
Ketchup elementál megidézése a sajt síkra
Solaris deszktop júzer

Bocs és a Tex LaTex hol marad? Ja, azzal profi munkát is lehet csinálni. De ha azt mondjátok hogy ezek csak fordítók akkor hol marad a Kile?

Trey, ha erre jársz, szerintem írd át a szövegszerkesztőt WYSIWYG word processor-ra. :-P
It doesn't matter if you like my song as long as you can hear me sing

+1 Szerintem igen is hasznos, mert ezek olyan szövegszerkesztők, amiket mondjuk egy vállalat tud használni pl szerződés íráshoz, hivatalos doksik megírásához, és nyomtatásához. (Nem csak profik, hanem mezei titkárnők is képesek boldogulni vele!) És nem text editorok, hanem irodai használatra használható "Szövegszerkesztő" alkalmazások. Arra pedig szerintem ennyi is elég.

"(Nem csak profik, hanem mezei titkárnők is képesek boldogulni vele!)"

Az ilyenekkel vigyázzunk. Épp a héten kaptam egy .doc fájlt, amiben egy 600 soros, 5 oszlopos táblázat volt. Illetve először azt hittem, hogy táblázat. Aztán kiderült, hogy szövegdobozokból volt összerakva. 3000 szövegdoboz!!!!!!!!

Normális???

:)

LyX sincs - pedig az word processor, csak WYSIWYM. Ja, és a KWord-ot is bevehették volna.

oh, bazz. ti tenyleg szerencsetlen nerd-ok vagytok

--
The Internet has evolved from smart people in front of dumb terminals to dumb people in front of smart terminals.

Érdekes.
A cikk végén a befutónak az Ooo-t egyértelműsíti.
Volt szerencsém találkozni az Office2007-tel minap. Azon már túl vagyok, hogy egy felület kezelhetetlensége miatt furcsáljam a programot, mert 10 perc alatt kiderült, hogy egészen jól testreszabható. Azonban annyira nem, hogy még jól is érezzem magam a használata közben. Valószínűleg ez is csak megszokás kérdése lenne. Na, egyszóval, "running up"-nak minősítette a cikk szerzője az MS Office Wordjét, amit, ha jószívű akarok lenne "felutó"-ként, ha gonosz, akkor "futottak még"-ként fordítok.... Gonosz vagyok. :)

Hát az Office 2007 felülete szerintem PROFI. A mac-es Office 2004 volt a kiindulo otlet). Megcsinaltak hogy ne kelljen mindenfele menukben turkalni, nanem a kb 3cm vastag felso menusavon fulekben ottvan elotted minden funkcio, fontosabbak nagyobb ikonnal, kevesbe fontosak kisebbel. Az ideiglenes toolbarok is ide integralodnak be. Kicsit furcsanak tunik office 2003 utan, de nagyon gyorsan bele lehet tanulni, es nagyon kezreall. Szoval olyan UI-ja van amin latszik hogy jol megtervezett, es jol kivitelezett (amibol nagyon sok opensource program is tanulhatna). IMHO!

::powered by Archlinux

Ez a ThinkFree Online Office valóban meglepően jó..