Befejezte működését a Progeny

Címkék

A Progeny Linux Systems, Inc. a Debian korábbi alapítója, Ian Murdock által alapított cég volt, mely Debian alapú kereskedelmi Linux disztribúció készítésével foglalkozott. Első önálló disztribúciója nem lett átütő siker, így a Progeny 1.0 forgalmazását hamarosan be is fejezték. Második kísérletük a Progeny Debian 2.0 nevet viselte, amely a beta verziókon nem jutott túl. A Progeny honlapját meglátogatók most arról értesülhetnek, hogy a Progeny Linux Systems, Inc. befejezte működését, és a Progeny domain-ek eladásra kerülnek. A cég bezárásában valószínűleg szerepet játszik az is, hogy Ian Murdock pár hete már a Sun csapatát erősíti. Akinek szüksége van a Progeny levlisták archívjára, még letöltheti innen.

Hozzászólások

Meg a potato idejeben pedig volt olyan, hogy egy csomoan azert frissitettek progeny-re, mert azt lehetett 2.3mas meg 2.4es kernellel hasznalni:).

mostanra az ubuntu megvalósította azokat a célokat amiket valamikor a progeny tűzött ki maga elé. bár a debian kompatibilitás nem tökéletes az ubuntu esetében, de a debian for hétköznapi people már kétségtelenül valóság lett és ez az ubuntu érdeme.
így mára valóban feleslegessé vált a progeny. akárcsak a libranet, most már a progeny is történelem. ám a cél sikeresen megvalósult így ez egy víg temetés.

Ez a Progeny nekem valahogy mindig is egy szinte teljesen jelentéktelen distrónak tűnt, vagy csak túl későn ismerkedtem meg a Linux-szal? (mandrake 8.x idők, 2001-2002)

http://gyuszk.homelinux.org

-- There is never time to do it right, but always time to do it over.

"Ez a Progeny nekem valahogy mindig is egy szinte teljesen jelentéktelen distrónak tűnt"

Nem, összehasonlítva másik disztrókkal, az is volt.

"túl későn ismerkedtem meg a Linux-szal? (mandrake 8.x idők, 2001-2002)"

Hát ez relatív. Van aki 1992-ben ismerkedett meg vele (nem, nem én). Ahhoz képest későn.

--
trey @ gépház