SATA hdd-re XP install

Vettem egy laptopot de csak linuxot adtak hozza. Amivel nincs is bajom. Egyenlore csak egy XP/t szeretnek ravarazsolni. Az a baj hogy ay XP driver floppz nelkul nem ismeri fel a SATA hdd-t. Tudtok valami trukkot mondani amiveel megoldhato a dolog?
Elore is koszi.

Hozzászólások

Ez mar volt tema a hupon es uj telepitott kell krealni es bele epiteni a drivert. 5 eves OS rules.
www.nliteos.com
--
1 leszel vagy 0 élő vagy hulla!

Pont a héten futottunk bele ebbe. A megoldás az sp2-es telepítőlemez volt.

Az sp2-be sincsen beleintegralva a sata driver. Csak akkor tud felmenni ha olyan SATA meghajtod van amit a windows meg ugy minden pata csatolonak lat :). Ilyenkor viszont nem tudod hasznalni pl a RAID opciokat :). Erdemes csinalni egyebkent mindig 1 hettel az uj alaplap/noti vasarlasa elott csinalni nlite-al egy telepitolemezt, sok gondtol megkimelheti magat az ember :). Pl Nforce4-es alaplapnal ketto driver kellett, hogy lassa a windows xp sp2 (64bit, szal a legujabb) a raid-0 (asszem igy hivjak a mirrorozott raidet) tombomet. Egy alaplapi, meg egy nvidias raid kezelo, vicces volt, hogy a raid driver nem volt rajta a telepito cd-n se :) (na ja ASUS lapot kellett minenkeppen venni...) ugyhogy 2 orat csak azzal szivtam, hogy szerezzek egy floppy driveot (ja igen, mi az mar, hogy usb-rol, meg cdrol se tudja beolvasni a drivert???) meg ratoltsem a drivereket :).

esetleg meg lehet próbálni biosban a raid/ide; sata/ata emulálást ki/be kapcsolni.
nekem egy ilyen játék után sikerült windowst telepítenem egy sata hdd-re. aztán meg feltettem az alaplapi lemezen lévő raid drivert, visszaállítottam a biosban az átállított dolgokat és ment szuperül.

::sumo.conf::

Szerintem nem kell ezt ennyire tulbonyolitani, hogy spec telepito cd. Arrol van szo, hogy winben nincs hozza sata driver (ugyhogy sp2-es wininstall cd jo lehet, ha abban mar van), ezert kulon kell megadni, hol a driver. Telepitesnel megkerdezi, hogy akarsz-e valami "kulso" drivert (talan F5 ha igen). Akkor aztan floppy-n, vagy cd-n megkeresteted vele a satahoz valo drivert. Megtalalja, felismeri az eszkozt, es mehet ra az install...
sil 3112, es meg nehany satanal csinaltamigy, lenyegeben a sima driver eleg volt egy floppy-n.