Gaim 2.0 (beta4) telepítése problémás

Sziasztok!

Fél napja próbálom feltenni a beta4-et. Tudom, hogy lehetnek vele gondok, lévén béta kiadás, de a telepítésnek azért illene sikerülnie. 5-6 csomag frissítését kérte, ezt meg is tettem. Utána már futott a "./configure" (forrásból telepítem, nem találtam belőle Ubuntuhoz csomagot). A folyamat végén a következő történt:

Gaim will be installed in /usr/local/bin.

configure complete, now type 'make'

root@marcell-desktop:/home/marcell/Desktop/gaim-2.0.0beta4# make
bash: make: command not found

Na, de ő mondta, hogy csinálhatom, minden rendben van!

Mit csináljak szerintetek?

Hozzászólások

apt-get install build-essential
(asszem)
--
Gentoo motto: It's worth spending eight hours trying to make something load 20ns faster.

Szia!

Köszi szépen, ez nagyon jónak látszik. Valamit viszont elszúrhattam, mert az ikon is és a "gaim 2.0" parancs is a Gaim 1.5.0 -t* indítja el. Utóbbi a felhasználói információim nélkül, de még mindig nem 2.0.

*Elírtam, az 1.5.1 cvs verzióról van szó.

Huhh, ebben nem nagyon tudok segíteni, mert én nem tettem fel. Amikor telepítetted, akkor azt írta ki, hogy frissíti a régebbi verziót (elvileg azt kell)?
Lehet, hogy külön indítóparancsa van, nézd meg terminálban, milyen gaim-mel kezdődő parancsok vannak.

Ezt már sajnos próbáltam, valamiért mindig azt a régit akarja feltenni, nem tudom vele megértetni, hogy újabb verzió is van.

Igen, tudom, hogy nemsoká Edgy, akarom is majd telepíteni. Ha már szóba került: tudsz róla valamit, hogy akarják-e (és ha igen, mikortól) ShipIt-en elérhetővé tenni? Ez eléggé fontos lenne, már csak azért is, mert sokaknak ígértem, hogy rendelek Ubuntu CD-t (máshogy nem igazán tudják elérni) de nem akartam már Dappert kérni, ha úgyis mindjárt lesz Edgy.

Ebben nem vagyok biztos, de mintha azt olvastam volna, hogy edgytől már fizetni kéne a postaköltségért. Mondjuk nem hiszem, hogy húzós összeg lenne (max másolsz az ismerősöknek). A gaimmel kapcsolatban meg szerintem a legegyszerűbb, ha kivárod ezt a két napot, aztán apt-get dist-upgrade ;) Én most ellépek aludni asszem. Bye

Zenwalk alatt feltettem, és működött. Csak úgy. :-|
--
Gentoo motto: It's worth spending eight hours trying to make something load 20ns faster.

Na, én "uppolom" a témát, mert egyik Gaimmel se jutok dűlőre.

Szóval, ami alapból fent volt (talán 1.5?) az megpusztult. Bármit csináltam, néhány másodpercre a bel.épés után kilépett, minden tájékoztatás nélkül. A Beta4-gyel semmire nem mentem, ezt fent leírtam.
De most a Beta 5... felteszem... megy gyönyörűen, és nagyon hepi vagyok. Használtam egy napig, és lényegében most ugyanaz történik vele, mint a másik verziókkal is :S

Nem tudom, mi lehet a bajuk, a beállítások törlése sem sokáig segített, mert úgy tűnik visszaírja a hibát valahova...

Még 1 dolog: Én tudom, hogy béta, és inkább jelentsem a hibát, mint panaszkodjak, de hát látjátok, hogy béta-nem-béta akkor se megy :(

Jah, eszembe jutott még valami: Az aMSN is ezt csinálta, de ott sudo-val még él...