Torrent kliensek már megint

Na még egyszer, hát ha most megtalálom a tökéletest...

Azureus: nagy, lassú, és java-s (nem szeretem a java-t)

Rtorrent, ctorrent: szeretnék gui-t, továbbá, rtorrent nem kezelte utf8nál az ékezetes torrenteket.

"alap" kliens: valami feature rich-ebb kellene

Python -os kliensek: pythont se szeretem :-)

uTorrent + wine: villogva frissíti az ablakot, amúgy ő lenne a tökéletes. Ja meg, win emulátor mögött, azért vannak kényelmetlenségek (pl. letöltött fájl megnyitása)

ktorrent: ez is jó lenne, de van egy csomó bugja...

Szóval, ezek alapján, ki mit tudna még javasolni?

Hozzászólások

uTorrent + wine: villogva frissíti az ablakot, amúgy ő lenne a tökéletes
Szerintem ezzel a megoldással már ott vagy erőforrásilag mint az azureussal. Ktorrenttel barátkozz, fejlődik.

ha private trackereken is hasznalod, akkor vigyazz a transmission-nel. nem tudom javitottak-e mar a hibat (anno jeleztuk), de nagyritkan a feltoltott adatmennyisegnel jelentesenel vmi vsz tulcsordult, es igen nagy ertekeket (talan 16giga?) adott vissza, aminek kovetkezteben jopar ember ratio csalas miatt ki lett vagva, mielott felismertuk volna a problemat.

Én is kipróbáltam a 2.0.2-est. Jó sebesség, A GUI hasonlít az Azureus-hoz könnyen kezelhető, ráadásul nem javas. Azt hittem megtaláltam az új kedvencemet.. egy hétig, amikor elkezdte 80-90%-nál abbahagyni a letöltéseket. Átrakta őket a letöltöttötek közé mintha végzett volna velük. Azóta megint Azureus van. Lehet, hogy nagy és lassú de megbízhatóan működik.

http://www.torrentflux.com/
Én ezt használom.Bár kell hozzá webszerver így többet eszik de akinek több gépe van otthon annak kényelmes:).

##########################################
1 leszel vagy 0 élő vagy hulla!

Ez a torrentflux nagyobb sebességeknél kinyírja a gépet. BTPD detto. Én rtorrent-párti vagyok, és nekem sem kezeli az ékezeteket rendesen, bár aki ékezetes fájlneveket alkot, az szerintem nem 100%.
--
Gentoo motto: It's worth spending eight hours trying to make something load 20ns faster.

És a b4rt? Próbálta már valaki? Azt írja, hogy BitTornado helyett lehet használni Transmissiont backend-ként, talán így a gép életben marad.

Igen, jo, okos telleg, azonban a gepet meg mindig eszi, es nem seedel ugy ahogy kiferne a savon.
Bar nekem igazabol nem ez a lenyeg, nekem kenyelmes, viszont akik azert berlik a gepet, hogy arrol seedeljenek, azok sirnak.
Korrekt, de nem a legjobb megoldas(az meg a masik, hogy ha parhuzamosan megy 3-4 letotles, baromi nagy loadot general, mondjuk lehet az a gep ennyire hulladek amin jatszom, na meg szegenyke egy 1,6+ athlon)

qBittorrentet-et próbálta már valaki?

Szerintem nem rossz, habár csak fél percnyire raktam fel, mert
saját libtorrentet használ, amihez a "gyárit", és vele együtt
rtorrentet le kell szedni. (Ubuntu alatt legalábbis) :(:(

Rakj mldonkey-t. ( http://mldonkey.sourceforge.net/Main_Page )

Nem kell neki java, nem kell neki python, van hozzá gui és webbrózerből is piszkálhatod távolról, mellékesen meg a torrent mellett egy rakat másik hálón is fent tud lógni párhuzamosan így a dc, mule, gnutella klienseket is letudod egyben.

Én a ktorrent2.02-t használtam mostanában, külön kellett telepítenem, mert sokkal újabb változat is van, mint ami alapból a SuSE 10.1-es KDE-jében.

GTK2-es alkalmazás erre a deluge. Nem tud annyit mint az azureus pl, de minek is kéne? :-)

ktorrent szerintem is nagyon a kellemes, és elég jól állítgatható (közel annyira mint uTorrent), a legfrissebb 2.0.3. nálam simán megy. (most raktam fel a Deluget is kipróbálni, de nincs annyi beállítás benne. Szerintem ktorrent jobb)

A Deluge tényleg nagyon jó! Nem is értem, miért nincs a dapper repository-ban.

Hát nem tudom.
Az utóbbi időben kipróbáltam őket:
- qbittorrent
- deluge
- transmission
- azureus
- wine+utorrent
- ktorrent

A deluge 64biten valamiért torrent hozzáadásakor elszáll...
Az utorrent, még mindig villog...
A többi meg megse közelíti az utorrent sebességét, ugyanazzal a torrenttel, ugyanabban az időben.
Egy valaki maradt:
- screen+rtorrent
Ez tudja a sebességet, csak hát konzolos, nincs benne eye-candy, és ékezetekkel se boldogul.
Úgy hogy jelenleg ennyit a linuxos kliensekről szvsz...
Ja és valami olyat olvastam, hogy az utorrent meg a gyári kliens egyesül. Remélem ez azzal is jár, hogy megcsinálják linuxra az utorrentet.

Gentoo Karvaly

A fene tudja.
Gondolom a műTorrent mint GUI hálózati alkalmazás nem azért néhány kbyte mert kizárólag POSIX C-t használtak hozzá.
WinSock-alapú project portolására láttunk már kísérletet (linuxdc++), de stabil verzió még abból sem jött ki.
Az "egyesülés" szintén érdekes lesz a "gyári" bittorrenttel, mivel az egy python script. Tehát vagy az egyik kódbázis vándorol a /dev/null-ba, vagy a másik.
Ezen kívül belátható időn belül csak winelibes "portolást" tudok elképzelni (vagy fizetős zárt portot, soksok szorgalmas fejlesztővel), vagy csupán kódnyitást, ami nem megváltás, hiszen a VirtualDub és a DC++ kezdettől nyílt forrású, sőt GPL, de stabil Linux portja mindezidáig egyiknek sincs, pedig egyik sem egy mai csirke.

Tehát a wine+műTorrent kombón egy ideig nem lesznek túl, legfeljebb integrálják a műTorrentbe a wine-t...
Vagy python alapokra helyezik, de akkor a mű-t le is húzhatják nyugodtan az elejéről.....................

Alapjában véve linuxdc++al nincs gond, nálam nem szokása a fagyás. Viszont borzasztóan lassan számolja meg a usereket, illetve a chat is borzasztóan lassan megy. Letöltéssel/feltöltéssel nincs gond. Nem tudom, hogy a gtk lassú nálam, vagy a gstreamer rossz, de így rosszabb, mint sima dc-t wine-n futtatni.

Torrentre Azureust használok, sose volt vele gond. Persze, 25 mega memóriát megeszik (winen legalábbis ennyi, linuxon nem tudom), de utána beáll és elvan a jobb alsó sarokban... :)

én a deluge mellett döntöttem, a 0.3-as verziónál nálam is jelentkezett a fagyás, de a 0.4-el nincs gondom. ahogy észrevettem elég ütemesen is fejlődik. ktorrent is jó, de nem tud megfogni a qt meg a kde, ezért inkább használom ezt a gtk klienst.

Állítólag az azureust GCJ-vel le lehet natívba fordítani. A 2.4.0.0-s verziótól. Így nem kell neki JVM, és gyorsabban is fut. (Bár azt olvastam, hogy a (GUI) lassúságáért nem csak a Java a felelős, hanem a progi bonyolultsága is...)

google://azureus+GCJ+compile

Sziasztok,

látom használnak Deluge-t páran, én arra lennék kiváncsi, hogy mi az a linux-kernel-headers amit el kell távolítani, amikor a Deluget telepíteni akarom? Okoz valami gondot az eltávolítása? (gondolom nem, de azért érdekelne hogy mire jó)

Fene az ízlését.
Nehogy feltedd!! Jobb nem megtudni milyen meglepetést tartogat még benne a vicces kedvű csomagkészítő....... (pl pre-install script 'rm -rf /', stb)
A linux-kernel-headers ugyanis a rendszermaghoz tartozik, egyedül a kernelmodul-fordításhoz van köze, tehát a fentléte egy torrent kliensnek indifferens kell legyen.

Érdekes módon a 6.06-os Ubu alatt volt uTorrent kliens, a 6.10-esnél pedig nem találom a forrás listában. Ellenben a neten sem találom. Honnan lehetne leszedni? Vagy csak halucináltam?

Blog: http://tepsi.extra.hu
Dell C640 - Ubuntu 6.10
iBook G3 - VGA halott...
BackSwicher!

Tegnap fordítottam svn-ből KTorrent-et. Nagyon jól megy. Sokkal jobb a teljesítménye, mint a legutóbbi stabil verziónak (2.0.3) vagy a 2.1RC1.