ATI fglrx 8.28.8 Linux driver

Címkék

Az ATI új, zárt forrású, bináris 3D gyorsított fglrx driver-rel jelentkezett. Az 8.28.8 driver újdonságai:

  • Display Switching Support for IBM/Lenovo Thinkpad Products
  • ATI Pairmode Support
  • Retaining Display Device State Between Restarts
  • New Product Support
  • Unified Linux Proprietary Linux Driver

Elérhető itt.

Hozzászólások

amire nvidia kiad 1 drivert, az ati már hármat. nem mintha nagyon számítana csak jó lenne már az xorg 7.1 támogatás. érdekes amúgy, hogy nekem az nv driver így is működik és cedegával nyomatom a homeworld 2-t, akadás mentesen.

En nehany mobil x700-nal lattam, hogy nem lehet karakteresre visszavaltani, ha egyszer mar betoltodott az fglrx modul, mert csontra fagy. Es nem csak az X, hanem az egesz gep, ssh-zni sem lehet ra, pingelni sem lehet. Tehat egy init 3, vagy init 1 szoba sem johet.
Hogyha valasztanom kellene, akkor en azt mondanam, hogy az nvidia drivere kevesebb idegesito hibat tartlamaz, illetve nem neheziti meg annyira az ember eletet, mint az fglrx, de az sem annyira stabil, mint amennyire elvarhato lenne egy ekkora gyartotol. Igazsag szerint nekem az nvidia es az ati helyeben egne a pofamrol a bor, hogy ezt stabilnak merem nevezni.

--
Amiből lekvárt lehet főzni, abból pálinkát is.

Hat nem tudom, mivel egyelore, ha jol tudom, fglrx-eknel vagy XV vagy 3D igy nekem a normalis desktop-omon az XVideo overlay van bekapcsolva. Ehhez nem kell a kernel driver, be sincs toltve. Hibernalni (swsusp2) egy crtl-alt-F1 utan szoktam. Semmi gaz nincs vele napi min. 1 db hibernalast elnezve 1/2 evnyi hasznalat utan.

Ha 3D kell (jatszani) akkor inditok a normal melle egy ujabb X servert, ahol meg a 3D engedelyezett. Durva, hogy csak egy X session-on belul nem lehet parhuzamosan 3D meg XV, adott vason, parhuzamosan futo 2 X session-ben mar lehet, na mindegy. Az teny, hogy ha benn van az fglrx.ko (egyszer probaltam 3 honapja talan), akkor panic van resume alatt, nem kamuzik a doksi.

Szoval normal (irodai?) hasznalat mellet lehet hibernalni.