ASUS kontra Abit

Fórumok

Sziasztok!

Most állok 1 gép frissítés előtt (a K7-m már picit rakoncátlankodik ;) és 1 AMD Athlon64 3700+ San Diego -procihoz keresek alaplapot! S939 a foglalata a procinak. A kiskerarak.hu oldalon keresgéltem mivel nem születtem a Dagobert családba :)! Nos ezt két alaplapot találtam ami kb megfelelne nekem:

Asus A8V VIA K8T800PRO

Abit AV8 VIA K8T800 Pro

Nem tudok dönteni melyíket válasszam! Szeretném a véleményeteket/tapasztalataitokat kérni a két gyártóval (esetleg alaplappak kapcsolatban) h jó döntést hozhassak.

Előre is thx!

Hozzászólások

Mindenképp ehhez a procihoz keresel lapot? Én az Asus-t javasolnám ezekből, de nézz utána, hogy a déli híd pontosan milyen chip ezen. Ezért: http://www.hwsw.hu/hir.php3?id=29453

Javaslom még megkukkantásra ezt: MSI K8N NEO4F (http://kiskerarak.hu/hardver/product/13243)
Másik MSI lap: http://kiskerarak.hu/hardver/product/12672

Nagykerben már nem is látom ezeket, amiket írtál, nagyon hamar ki fognak kopni.

Semmi gond sincs ezzel, de socket AM2-ben gondolkodnék a helyedben, illetve én azt is teszem. A 4 éves K7-es rendszerem lassan cserére szorul és kb. mostanság nézelődtem én is gépügyben. Az AMD árcsökkentése napokon belül érezhető lesz a kisker árakon, mert a nagyker árakban már ottvan (3500+-os proci 22e+áfa dobozosan).

Nem tudom perpill milyen K7-es procid van, de gondold meg, hogy egy 3000+, 3200+ vagy 3500+ elég lehet-e, mert inkább ezen spórolj, mint a lapon szerintem.

Ha nem akarsz PCIe-re váltani a videjóban, akkor persze megéri KT800-azni.

Én azt hittem h ezek az árak már a csökkentett árak! :)

Az AM2-vel kapcsolatban meg agyalok. Mert bár újabb és kevesebbet fogyasztanak az AM2-s procik de tesztek alapján azt olvastam (prohardver.hu) h nem javasolt átállni AM2re mert lassul a proci AM2 ben mint S939-ben! nem tom... :)

PCI-E -t meg jó lenne mert akkor esetlegesen később nem származna gondom ha VGA csere lenne de most a keret szűkös és 1 új VGA nincs bekalkulálva :(! (így is új CPU, motherboard, RAM. Ez is így már húzos :(

ui.: K7-sem :

cat /proc/cpuinfo
processor : 0
vendor_id : AuthenticAMD
cpu family : 6
model : 4
model name : AMD Athlon(tm) Processor
stepping : 4
cpu MHz : 995.925
cache size : 256 KB
fdiv_bug : no
hlt_bug : no
f00f_bug : no
coma_bug : no
fpu : yes
fpu_exception : yes
cpuid level : 1
wp : yes
flags : fpu vme de pse tsc msr pae mce cx8 sep mtrr pge mca cmov pat pse36 mmx fxsr syscall mmxext 3dnowext 3dnow
bogomips : 1993.92

Zsolt

Az AM2 nem lassabb, DDR2-667-es memóval kell küldeni, ennyi. Ha s939-ed van, akkor télleg fölösleges átállni, de mivel effektiv új gépet veszel, ezért nem azt a socketet kéne választani, ami nemsokára kihal.

Ime a memória ügyi összehasonlítás: http://www.anandtech.com/memory/showdoc.aspx?i=2800&p=3

Esetleg, tudna valaki az Abit - ASUS parharcrol is nehany szot mondani? (mar csak azert is mert ez volt a kerdes, meg engem is erdekel a dolog:-))))).

miert via?
miert nem inkabb nforce4?

nekem abit an8 ultra van, nagyon baba!

t

Én speciel piszokul utálok Abit alaplapban felpúposodott kondenzátorokat cserélni, úgyhogy én biztos, hogy inkább Asust vennék.
Azt is tudom, hogy az Abit fanok meg majd jól letámadnak, hogy kondi hibák régen voltak, ma már nem, stb,stb...
Szerintem ez olyan kinek a pap, kinek a papné féle vita (Intel/Amd ; Nvidia/Ati stb...)

Hát vazze, én meg nem vennék Asust. Az egész cég a parasztvakításról szól, telepakolják a lapjaikat minden szarral, aminek a fele sem működik úgy, ahogy kellene. A felpúposodott kondi meg nem csak Abitnál volt, hanem más alaplapnál is. Egyébként én, mióta magamnak veszem a gépet, azóta csak egyszer nem vettem Abitot, amit jól meg is bántam! Szerencsére le tudtam cserélni egy Abitra. Na, a lényeg : mindegyik lapom működik, egyikkel sincs semmi gond. ( Abit BE6-2, Abit IS7-E, Abit AW8-MAX ).

A kudarc nem végleges, a feladás teszi azzá!

Na ezt most jol megaszontad, kepzeld nekem meg folyamatosan ASUS alaplapjaim voltak, es egyikkel se volt semmi bajom, de ez baromira nem azt jelenti hogy ha most fejlesztenek gepen akkor ujra ASUS alaplapot vennek.annyira nincs ertelme ilyeneken vitazni, max ket konkret tipus kozott konkret ervekkel, de hogy melyik marka a jobb, ugy faszsag ahogy van. AABIT-nak es ASUS-nak is voltak/vannak szar termekeik, az meg hogy melyiknak van tobb mebgint lenyegtelen imho.
Mind1 akkor feldobok meg egy vitat: Az ATI SZAR!

Hat a helyedben tovabb keresnek lapok teren. VIA chipsetes lapot ne vegyel szerintem, mert "szarabb" mint barmelyik mas. Intel chipes lapoknak nincs parja. Ja, es meg annyit , h ABIT helyett termeszetesen vagy ASUS vagy MSI(a ket kiraly!).

A VIA résszel egyetértek. Egy ilyen procihoz én sem vennék VIA-t. És ahogy elnézem elég drágán is adják. Inkább ezt vedd meg: Gigabyte GA-K8NF-9 Nvidia nForce4. De inkább AM2-es foglalatban gondolkodj, a 939 már kifutó széria...

Mik

u.i. később olvastam, hogy AGP-t szeretnél. Ahhoz ez nem lesz jó, de VIA-s s939-el akkor sem érdemes már foglalkozni...

AMD esetén nekem a legszimpatikusabb a X2 3600+ , kétmagos, jó a telesítménye és csak 30k körül van asszem dobozosan.. alaplap mindenféleképpen valami NF csippes, bár nvidia ati amd intel őrület remélem nem megy majd driver hanyagolás javára ... az alaplapnmál lényeges hogy az északi hídon passzív hűtés legyen

Intel esetén a Core2-k még nagyon drágák, olyan 40K környékétől indúlnak, viszont kétmagosak és ár/teljesítmény esetén talán jobbak az AMD nél, esetleg pentium 4D, a 805-ösnek jó a teljesítmény és csak kb 25k, viszont fogyaszt mint a fene .. mondjuk nem azon a 40 watton csúszik meg a villanyszámla ... még egy alternatíva lehet hogy veszele egy Conore komp alaplapot és ideiglenesen belenyomsz egy celeron D-t valamilyen 3G-set és ha a Core2- olcsóbb lesz .. kb karácsony vagy közvetlen utána akkor már tehetsz is bele egy rendes procit (és persze ezek a celeroncsok is 64 bitesek)

Még: a Conore magos intelek és az AM2-es AMDk támogatják a hardveres virtualizációt ... ha ez számít, de miért ne.

Oli

Nekem egyszer volt kölcsönben egy Abit, típusára sajnos már nem emlékszem, Socket A-s lap volt. Háááát... Nem tűnt valami stabil lapnak.

Azóta is maradtam a jó öreg Epox 8KTA3L+-nál, stabil mint a beton és gyors is össz problémám annyi volt, hogy egyet kinyírt a videókari, a cserét meg én majdnem, valamint két kondi kipúposodott. Kicserélték nekem, azóta is megy, mint a szélvész.

Jobban jársz, ha asus-t nem veszel.. régen 4-5 éve még jó volt, most már tömegszar.. legalábbis az intel procis az.

Az Asus lapok csak a parasztvakitásról szólnak, egy csomó gagyi cuccot integrálnak rá pl; raid, vagy a "marvell yukon" lan vezérlők. Ráadásúl alaplból nagyobb feszültséget ad a prockónak egy picivel. Ami miatt természetesen jobban melegszik benne a cucc. Ezen kivül Magyarországon ganajok a garanciás ügyintézöi ugyanis ha garba visszaküldesz egy Asus lapot örülhetsz ha nem egy sokkal rosszabbat kapsz vissza. Szóval felejtős a cucc. Az Abit viszont oké szerintem, samlangmentes ezen kivül én személy szerint még a DFI kedvelem.

A kudarc nem végleges, a feladás teszi azzá.

Hello!

Szerintem akor jársz a legjobban,ha gigabyte vagy msi lapot veszel ,mert az abit meg az asus szerintem egyformán szar. Én a nyáron cseréltem komplett számitógépet és asus lapot vettem amire ráirták hogy dual core ready meg up to 8GB memory. Amikor elkezdtem olvasni a user manualt az egyik kisebtűs részben azt irták hogy ha 2db 2GB memória modult beleteszel csak 3GB fogja látni. Aztán a másik kisbetűs az az volt ha 800MHz memóriát teszel bele csak 667MHz fog működni chipset korlátozás miatt.És ilyen apró cseprő chipset korlátozás miatti móka még van egy pár ami miatt végig sem olvastam a leirást mert darabokra törtem volna a lapot.Mindezt anno 42 ezerért.Az abitra meg az a válsz ,hogy a haverom sziontén nyáron cserélt gépet tuti am2 foglalatos abit alaplapot vett.2 hónap alatt három darabot kellett cserélni a lapból úgy hogy amikor visszavitte a szervizbe mindig széttárták a kezüket és azt mondták fogalmuk sincs mi a gond. A harmadik után beleverte az egészbe a ..... és vett egy msi lapot és most baromira boldog vele.Ja és azt érdemes tudni róla hogy annyira elkötelezett abit rajongó hogy a gépe oldalán egy marha nagy abit logo diszeleg amit két napig fújt rá.
Remélem tudtam segíteni valamennyire a választásodban. Persze egy jó tanács a végére szerintem is am2 foglalatos lapot vásárolj ,ha mindenképpen amd melett döntesz ,mert s939 már nem sokáig van és érdemes holnap utánra is gondolni ,mert ahogy olvastam az amd az elkövetkező 3 évben nem fog foglalatot cserélni.

Üdv.