NVIDIA 1.0-7182 Legacy

Címkék

Az ATI után az NVidia is driver kiadással jelentkezik. Ennek most a régi NVidia kártyákkal rendelkezők fognak örülni elsősorban. Erre utal cikkében a Phoronix, ami szerint ez a driver az NVidia első "legacy" driver kiadása. A driver azokhoz a kártyákhoz használható, amelyeknek a támogatását az NVidia dobta a legfrissebb, hivatalos driver kiadásaiban.

Újdonságok:

  • újabb disztrókon jelentkező telepítési problémák javítása
  • a legutolsó 2.6-os Linux kernelekkel való kompatibilitás visszaállítása
  • javított stabilitás a 64 bites, 2.6-os Linux kerneleken
  • javított energia-gazdálkodás támogatás a Linux >= 2.6.14 kernelekkel
  • javított interlaced módok CRT-ken
  • NVIDIA OpenGL header-ek alapértelmezett telepítése
  • stb.

Letölthető itt.

Hozzászólások

Miért visszafelé sorszámozták? A korábbi 8762-es volt.

és rögtön megy a pl. GF2 GTS.....

-simán ráver egy GF3Ti 200-ra
-sok minden nagyon-nagyon szépen megy vele...

így már részemről teljesen biztosnak látszik miért szűnt meg anno a támogatottsága... de mindegy, azért nem rossz lépés visszafelé is gondolkozni.

Nem igazan vitatkozunk amint lathatod, viszont ez a 2 rozsdas oskovulet a mai napig igen jol futkarozik. Linux alatt pl 700-as proccal vidaman fut vele az Enemy Territory es ami nem utolso az XGL is akadasmentesen porog rajta.

--
A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben, de akkor sem szívja!

En ezt nem is vitatom, otthoni gepemben nekem is egy osregi nvidia jkari van egy 800 mhz-s duronnal, es megy rajta minden faszan. Csak most annyira felesleges ezen huzni a szalat hogy melyik a gyorsabb, igazabol en az uj vidkariknal is szivinfarktust kapok mar tole, hogy ez meg az 5
fps-el tobbet tolt ki a Crytech800 motorral 999999999999X548493213218-as felbontasban.

nem igazán ezen volt a hangsúly, hanem azon, hogy így már érthető a régi architektúrák eddigi mellőzöttsége.

igen, régi szar a GF2 és GF3 szerintünk is, (az otthoni gépemben is 6600GT van), mi is szarunk a "6FPS-el többet megy" dologra... mindenki tudja hogy rozsdás darabok amiket írtunk, de van akinek ilyen régi szar jutott, ezeknek az embereknek érdekes lehet a kérdés: miért szartak a fejükre két éven át.

Milyen két év? Csak kb. az utolsó két-három driver nem támogatta a régebbi kártyákat nem? Ez most csak az azutáni hiánypótlás szvsz.

Pl. a kororaa is működik M64-el is, szal nem volt az két év két év...

Meg nem is annyira rozsdásak azok a Ti200-ak, majd annyit tudnak mint némely FX5200...
_______________________
Magyar égre, magyar UFO-t!

Naja, de ha eppen megy? Nekem idotlen idok ota a 7676-os ment, az felettit nem tudtam felrakni (FX5700). Miota 2.6.16-os kernelem van, nem megy fel a 7676, jelenleg a 8756 az egyetlen, amivel mukodik. De amikor x.org 7-es kerult fel, az is megkettyent (vagy a 7676-os nem megy azota? passz).
Multkor megprobaltam beuzemelni a vnc-t (x.org conf-ban a Modules szekcioban), hat 2-3 perc utan hanyattvagta a gepemet, csak a AltGr+SysRq+sub segitett. (elotte ugyanezt jatszottak a 8-as nvidia driverek, vagyis gond nelkul felment, mikor az X-et inditom, csak halal. Nem tudom, de inkabb kiprobalom ezt az uj legacy drivert, ha mar nalam leginkabb a 7-es sorozat valt be...

Szoval, csak azt akartam mondani, hoyg erdemes merlegelni, mit nyerhet es veszthet az ember, es csak utana megprobalni :)

PLEASE HELP FONTOS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Az nvidia-val csak egy a gond a VIVO-s (video bemenetes, digizős) kártyákhoz nem ad támogatást.
Álláspontja szerint alig van érdeklődés eziránt, ami ezen a szavazáson is meglátszik:
http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=61242

Kérlek titeket, hogy aktivizáljátok magatokat, hogy itt ne érje a Linuxot használókat hátrány.

(Hogyis lehetne meggyőzni valakit arról, hogy a Linux jó, amikor egy ilyen alap termék sem funkcionál maximálisan, persze windows alatt meg megy)
(rivatv.sourceforge.net próbál, de nemtud segíteni...)

Hát, szavazok, de nem a meggyőzés miatt :) Arról már rég letettem (bár rendeltem 10 Ubuntu CD-t, mert a környezetem kockább részében van rá jelentkező ^^)

Viszont szívesen lecserélném a kártyámon a tökfölös anyámkínnya pixelshadert ami még Pistike fitymáját is rángatja játszás közben (note: experience may change during online play), valami hasznos dologra, pl. VIVO. Csakhát az nem az én árkategóriámban van :( Majd ha egyszer sok pénzem lesz...............