Milyen irc és msn klienseket használjak Linux alatt?

Milyen irc és msn klienseket használjak Linux alatt?

Hozzászólások

gaimhoz van egy halom plugin, meg kiegeszites. pl a guifications elegge bejovos. Egy tonna smile theme-t is le tudsz tolteni hozza, van extprefs es encryption modul is, sot a gaim-vv meg webkamerat is kezel.

[quote:72e6074967="machelo"]Nem tudja valaki, hogy van-e olyan linuxos MSN kliens, amivel tudok mikrofonon keresztül is beszélgetni. Jelenleg Mercuryt használok és bejött, csak a mikrofon kéne...

Ha a mercury bejött, akkor vegyél egy mikrofont. :twisted:
Ami nem msn kliens, de működik majdnem minden rendszeren: skype
http://www.skype.com

[quote:bd35fa6055="machelo"]Nem tudja valaki, hogy van-e olyan linuxos MSN kliens, amivel tudok mikrofonon keresztül is beszélgetni. Jelenleg Mercuryt használok és bejött, csak a mikrofon kéne...

msn reszet nem probaltam, de lehet vele beszelgetni, fajlokat kuldeni, stb...
Qnext [www.qnext.com]
javas

Nekem a gaim meg az xchat vált be.

[quote:29539a861a="lacipac"]Mercury (www.mercury.to), ami Javában íródott, és kb. mindent tud (a játékot kivéve) amit az msn messenger 7. Csak ajánlani tudom.

Telleg jo, sot, a legujabb verzio mar tud jatekot is... :-)

Amugy en kopetet hasznalok, az eleg jo arra, hogy icq-s, msnes kontact egyutt legyen. KDE-s, ez igaz, de ismeri az msn-es szemelyes uziket, meg webcamlehetoseg is van, es lehet vele fogadni a gif-drawingokat (annak, aki van olyan elvetemult mint en, es fordit maganak svn-bol sajatot, frisset ;-))
KDE3.5(4.0)-tol pedig (allitolag) teljes webcam support (az svn-es verzioban is talaltam erre utalo jeleket) lesz.

Amugy meg centericq!!! az vmi naggyonjoooo :-D

Irc-re az Xchat a legjobbabb. (Szerintem)
M$N-t pedig nem használok "vallási" okoból. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

[quote:b93e00ff76="-GreG-"][quote:b93e00ff76="machelo"]Nem tudja valaki, hogy van-e olyan linuxos MSN kliens, amivel tudok mikrofonon keresztül is beszélgetni. Jelenleg Mercuryt használok és bejött, csak a mikrofon kéne...

msn reszet nem probaltam, de lehet vele beszelgetni, fajlokat kuldeni, stb...
Qnext [www.qnext.com]
javas

Kipróbáltam. Nagyon jó! Gyors, stabil, kényelmes, áttekinthető és szép! És mindent tud.
Csak ajánlani tudom.

bitlbee + irssi a nyero. xre esetleg amsn, de irssinel nincs jobb :)

hali

hat X alatt gaim ot hasznalok, ha karakteres kell akkor meg
ircII es a centericq paros :>

Sziasztok !
[quote:9acd8ba955="lacipac"] Mercury (www.mercury.to), ami Javában íródott, és kb. mindent tud (a játékot kivéve) amit az msn messenger 7. Csak ajánlani tudom.

Próbáltam használni. UHU-Linux 1.2 alatt.
Sajna nem indul el. Mi lehet a gond és hogy lehetne orvosolni ?
Előre is köszi.

$ Mercury
awk: cmd. line:6: warning: escape sequence `\.' treated as plain `.'
Warning: Cannot convert string "-b&h-lucida-medium-r-normal-sans-*-140-*-*-p-*-iso8859-1" to type FontStruct

Kopetevel mi a baj? En regota hasznalom, es verziorol-verziora szepen fejlodik. Tokeletessen meg vagyok vele elegedve, minden igenyemet kielegiti. De ha nem, akor en is az aMSN-t ajanlom, az is jo progi.

Irc-re nekem az xchat nem tetszett, alternatíva lehet firefox alá a jó régi chatzilla bővítmény, alapvető feladatokra épp elég az is. Egyébként meg gaim. Amsn-ről, annyit, hogy talán jobban hasonlít az eredeti msn-klienshez, mint bármi más, de sajnos: a, csúnya (nem gtk2-es) a felülete és b, a magyar nyelvi fájl el van cseszve, ki kell javítani az első sorát, hogy működjön. Ez az utóbbi egyébként amióta az eszemet tudom így van, ebből pedig arra következtetek, hogy a kiadási ciklus is kicsit behalt mostanában.

hogy gyarapitsam a hozzaszolasokat:

ircezesre Xchat et hasznalok, foleg azert mert sok tcl/tk , python es perl plugin talalhato hooza a neten... mast eddig nem is nagyon probaltam es nem is nagyon kell..

messengerek klonoknak nekem eddig a Gaim es Kopete jott be .. hozzateszem nem nagyon favorizalom az ilyen messengereket... nah persze ez csak az en izlesem..

regota hasznalom a kopetet minden gond nelkul
azt elismerem, hogy irc-re nem, mert arra screen-ben fut egy irssi mashol:)

a centericq karakteresen ha nincs mas, mert nekem bajom van vele, nekem meg nem sikerult vele felvennem embert a listara csak a lokalisra

Nos igen, csatlakozni tudok enis:

irssi + centericq || gaim || amsn || whatever.

Nemrég láttam egy oldalt ahol legalább _száz_ linuxos msn kliens volt felsorolva. A címre már nem emlékszem, de arra viszont igen, hogy a gaim és amsn után nagy felüdülés volt a Mercury (www.mercury.to), ami Javában íródott, és kb. mindent tud (a játékot kivéve) amit az msn messenger 7. Csak ajánlani tudom.

[quote:08e509edb5="GLindorph"]Sziasztok !
[quote:08e509edb5="lacipac"] Mercury (www.mercury.to), ami Javában íródott, és kb. mindent tud (a játékot kivéve) amit az msn messenger 7. Csak ajánlani tudom.

Próbáltam használni. UHU-Linux 1.2 alatt.
Sajna nem indul el. Mi lehet a gond és hogy lehetne orvosolni ?

$ Mercury
awk: cmd. line:6: warning: escape sequence `\.' treated as plain `.'
Warning: Cannot convert string "-b&h-lucida-medium-r-normal-sans-*-140-*-*-p-*-iso8859-1" to type FontStruct

Nos megoldódott.
Ehhez a convertáláshoz irni akar az egyik fájlba. Én root-ként indítottam elöször és utánna már user-ként is jó.

Olvastam, többek használják.
Sajna nekem nem indult el.
Valami font problémára panaszkodik:

./Mercury
awk: cmd. line:6: warning: escape sequence `\.' treated as plain `.'
Warning: Cannot convert string "-b&h-lucida-medium-r-normal-sans-*-140-*-*-p-*-iso8859-1" to type FontStruct

Erre mi lehetne a megoldás ?

Egyébként uhu linux 1.2 és az összes elérhető fontot apt-get felpakoltam.

szóval, a 10.2es mandriva linux disztribről lenne szó. a skype-nak szerencsére elérhető a linuxos változata, és az licq is megfelel icq kliensnek. azonban nem tudom, hogy milyen programokat használjak az msn-hez, illetve az irc-hez. lehetőleg különböző programok legyenek, és ne a gaim vagy a kopete legyen. a válaszokért előre is thx

[quote:8d4003cd9f="Damienthewizard"]szóval, a 10.2es mandriva linux disztribről lenne szó. a skype-nak szerencsére elérhető a linuxos változata, és az licq is megfelel icq kliensnek. azonban nem tudom, hogy milyen programokat használjak az msn-hez, illetve az irc-hez. lehetőleg különböző programok legyenek, és ne a gaim vagy a kopete legyen. a válaszokért előre is thx

GAIM-el mi a bajod? Kopetét még megértem... Amúgy meg AMSN (MSN), és X-Chat (IRC). Bár én pont emiatt a változatosság miatt szoktam rá a GAIM-re: mindegyik egy programban.

IRC-re én is az x-chat-et ajánlom, azt használom én is.

IRC-re nekem bejon a KDE irc kliense a Konversation.
MSN-hez sajna kicsit gyerebb a valasztek (legalabbis tudas szinten). Az AMSN tenyleg jo, en gaim-ot hasznalok, de szamtalan msn kliens van (Kmerlin, jabber-msn) keress ra a freshmeat.net -en az msn szora.
Ne varj csodakat. Pl hang es kep atvitel nincs, se animaciok, sot, helyenkent meg a smile-k se mindig stimmelnek ... sajna ez a mikroszoft .

Lehet próbát tenni az aMSN-el is, igaz, akkor a cvs-es változatát (utolsó release tavaly novemberben volt) A mikrofont nem próbáltam, viszont a webkamerázás müködik :D

S még ebuild is van hozzá :D

végülis nem rossz a gaim, csak valahogy nekem eléggé puritán így külsőre. illetve néha kicsit furcsán viselkedik...

[quote:c3f591f69d="Beanie"]IRC-re én is az x-chat-et ajánlom, azt használom én is.

X-Chat-et én is csak ajánlani tudom!

[quote:5746c5b075="kmARC"]
KDE3.5(4.0)-tol pedig (allitolag) teljes webcam support (az svn-es verzioban is talaltam erre utalo jeleket) lesz.

Inkább KDE 3.5-től (esetlegtalán 3.6-tól?) lesz, mert ugye a KDE 4.0 még eléggé odébb van. Cserébe viszont fantasztikus dolgok lesznek benne, és szerintem eléggé alázni fogja mondjuk a Windows Vista felületét.

http://plasma.kde.org/

Mercuryban biztos, hogy nem lehet mikrofonozni? Mert eddig az a legjobb. Kmess-et próbáltam, működött is, csak a mikrofonos beszélgetéshez állítólag nincs plug-in, de hiába keresek a weboldalon, nem találok. Qnext azért nem tetszett, mert nekem elég bonyolultnak néz ki. Gaim -vv-t próbáltam feltelepíteni, de valamiért nem ment. Van valakinek más ötlete? (Ne kérjétek, hogy váltsak át MSN-ről, nem rajtam áll)

[quote:0fbbf1fa7a="atlantic"]irssi + bitlbee

Csak csatlakozni tudok...

[quote:710fc9da6e="orpheus"][quote:710fc9da6e="-GreG-"][quote:710fc9da6e="machelo"]Nem tudja valaki, hogy van-e olyan linuxos MSN kliens, amivel tudok mikrofonon keresztül is beszélgetni. Jelenleg Mercuryt használok és bejött, csak a mikrofon kéne...

msn reszet nem probaltam, de lehet vele beszelgetni, fajlokat kuldeni, stb...
Qnext [www.qnext.com]
javas

Kipróbáltam. Nagyon jó! Gyors, stabil, kényelmes, áttekinthető és szép! És mindent tud.
Csak ajánlani tudom.

én is kipróbáltam tényleg meglepően jól néz ki. nekem egy bajom volt vele, hogy nem kezelte az ékezetes betűket a beszélgetések során, és ez a mercury-nál is fennállt. vagy csak én voltam olyan béna, hogy nem sikerült belőni? :?

Nem tudja valaki, hogy van-e olyan linuxos MSN kliens, amivel tudok mikrofonon keresztül is beszélgetni. Jelenleg Mercuryt használok és bejött, csak a mikrofon kéne...

Sziasztok!

Én csak most próbáltam ki a Qnext progit, de az ékezetes betűket rosszul küldi át. A Mercuryt is kipróbáltam azzal semmi gond. És ugye mindkettő java-s, úgyhogy nemhiszem, h azzal lenne gond.
Valakinek sikerült megoldania ?

THX

irc = xchat/irssi (utobbi konzolos, de szerelmes leszel bele ha egyszer mar hasznaltad)

msn = amsn http://amsn.sourceforge.net tcl alapu msn kliens, erdemes cvs-bol forditani, kb az msn7.5 ficsorjeit ismeri, animaciokat nem, kamerat igen

msnes ajánlatom:
tmsnc - gyors, konzolos, picit buta... de ismeri a személyes üzeneteket...
gaim - gyors, buta, de nagyon megbízható, csetelésre jó, fájlküldés lassú benne mert csak a közvetettet ismeri, mást nemtud... csak 7-8 más protokollt:D
kopete - kb. olyan, mint a gaim, csak qt-s... talán picit többet tud, de nem olyan stabil
mercury - úgy nagyjából ismeri az msnt, custom szmájlik, az msnhangokat is letölti, de nincsen hozzája linuxos codec... Ennnek ellenére nem szeretem benne, hogy nagyon lassú.
amsn - gyors, nagytudású, de nem szeretem a tcl-t, hozzászoktam a csilivili betűkhöz, ebben nekem vhogy túl pixelesek... talán át lehet állítani
msnből kb. ennyit próbáltam ki... a gaim számomra a legjobb kompromisszum, amellyett inkább csak mercuryt használok...

IRCből csak az Xchat... gaim is tud elvben vmennyire ircelni, deazt inkább hagyjuk:D

Azért ez így, ebben a formában nem igaz. aMSN tud képátvitelt és a mercury is, sőt az még állítólag valamilyen hangot is (bár nem nyílt forrás és java).

Szerk.:látom már írtátok ezeket... De a mercury-ban mintha lenne valami audio conference vagy ilyesmi...

"Trollhammaren sveper igen..."

Nekem a gaimmel van egy hatalmas problémám:
ha változtatok a nevemen, akkor az mások számára nem látszik.

msn-re: KMess. Most épp az 1.5pre2-nél tart, az ekigán keresztül tud webcamot és hangot kezelni :)